Vliegen makkelijker

Ga jij vliegen? Deze 11 tips maken jouw reis makkelijker!

Laten we wel wezen; door de uitgebreide security checks en steeds drukkere luchthavens wordt vliegen er niet leuker op. Je moet steeds eerder aanwezig zijn en verveelt je na de douane al snel. Daar kunnen we niets aan veranderen. Wel kunnen we het jou als reiziger wat makkelijker maken door deze luchthaven- en vliegtuigtips met je te delen.

Bespaar jezelf geld

 • Je mag niet met vloeistoffen door de douane en bent daarna verplicht om dure flesjes water te kopen voor in het vliegtuig. Tenzij je een leeg waterflesje in jouw bagage stopt. Doe je ook nog eens aan recyclen en compenseer je jouw vliegreis een héél klein beetje.
 • Drankjes mee van huis smokkelen i.v.m. dure drankjes in het vliegtuig is dus geen optie vanwege de douane. Maar snacks voor onderweg kan dus wél.
 • Je kan als een gek naar de drogist vliegen en kleine flesjes halen voor jouw verzorgingsproducten. Dat kan slimmer; neem tijdens jouw volgende reis de mini-producten mee uit het hotel. Voor jouw volgende reis.

Tips voor in het vliegtuig

 • Het kan soms erg koud worden in het vliegtuig. Zorg dat je standaard een sjaal en een (extra) paar sokken in jouw handbagage hebt.
 • Draag jij lenzen? Skip deze voor een lange vlucht; jouw ogen raken gegarandeerd uitgedroogd. Beter is het om een bril te dragen. Als je snel last hebt van een droge huid is het tevens een aanrader om wat dagcrème mee te nemen en tussendoor even te smeren.
 • Zorg voor comfortabele kleding. Hoe leuk het ook is om dat ene zomerjurkje of die gave hakken aan te doen, erg lekker zit het niet. Liever een lekker dunne fladderbroek, een niet te strak shirtje en easy shoes.
 • Reserveer vooraf stoelen & kies de plek waar jij graag zit. Bij lange vluchten vind ik het fijn om achterin bij de toiletten te zitten; de stoel kan dan zonder moeite maximaal naar achter. Bij dagvluchten ga ik voor een plek aan het raam; de eerste indruk van een bestemming krijg ik dan al vanuit de lucht. En dan het liefst rondom de vleugel. Hier heb je namelijk het minste last van turbulentie.

Nog meer handigheden

 • Betekent wachten op de luchthaven voor jou ook spelen met jouw mobiele telefoon? Neem altijd een powerbank mee, die overigens ook op reis nog van pas komt. Wij hebben goede ervaringen met de powerbanks van Fresh ’n Rebel.
 • Wil je jouw bagage makkelijk herkennen op de bagageband? Je kunt een opvallende koffer kopen (bekijk eens het aanbod van Bagage-online.nl, hier scoren wij de leukste koffers) óf – iets portemonneevriendelijker – je knoopt een felgekleurd lintje aan jouw koffer.
 • Check de dag voor vertrek en zelfs op de dag van vertrek nogmaals jouw vluchttijden. Wijzigingen kunnen ook last minute plaatsvinden en mocht het toestel onverhoopt vertraging hebben, dan is het fijn dat je je niet gaat haasten om niets.
 • Laten we elkaar met zijn allen helpen & bewaar jouw elektronica in jouw tas op een plek waar je eenvoudig bij kan. Dit voorkomt enorm lange wachttijden omdat het tassen uitpakken oneindig duurt.
Vlieg je vanaf Schiphol? Check ons uitgebreide artikel vol Schiphol-weetjes om unieke plekjes te ontdekken & meer te weten komen over Neerlands’ grootste luchthaven. En wil je shoppen? Met deze kortingsvoucher krijg je maar liefst € 5,- korting.

Heb jij nog andere tips voor ons en onze vakantiegangers? We horen het graag!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

1 reactie op “Ga jij vliegen? Deze 11 tips maken jouw reis makkelijker!

 1. Je tips over de luchthaven en vliegen zouden meer mensen moeten lezen. Dat sta je niet meer nodeloos lang in de rij omdat de persoon voor jou een zwik vloeistoffen in het plastic zakje moet proppen en zijn/haar bagage daarvoor overhoop moet halen. Dat gebeurde mij, waardoor ik ondanks luchthaventaxi en aankomst twee uur op voorhand toch noch bijna mijn vliegtuig miste.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *