Vissersdorpje Morro Jable op Fuerteventura

Morro Jable, het leukste vissersdorpje van Fuerteventura

Corralejo is het bruisende hart van Fuerteventura, maar het voormalige kleine vissersdorp Morro Jable is zeker niet minder populair. De zuidelijk gelegen badplaats – want daar is het tot uitgegroeid de afgelopen jaren! – dankt haar populariteit aan de gemoedelijke sfeer en het authentieke karakter.

Mocht je door de straten van Morro Jable lopen tijdens jouw komende vakantie, probeer je dan eens voor te stellen dat dit nog niet zo lang geleden een slaperig vissersdorpje was met slechts 200 inwoners. Je zou haast denken dat het onmogelijk is! Toerisme heeft een enorm vlucht genomen in Morro Jable. Gelukkig is dit niet ten koste gegaan van het authentieke karakter.

Een strandvakantie in het zuiden

Strand van Morro Jable op FuerteventuraMorro Jable, gelegen op het schiereiland Jandía, is de meest zuidelijke badplaats van het eiland. De naam badplaats zegt het eigenlijk al; hier zit je goed voor een zonvakantie. Stranden zijn er dan ook in overvloed aanwezig.

Aan de voet van het dorpje begint het langgerekte Playa del Matorral. Dit strand wordt in tweeën gedeeld door een mooie vuurtoren. Passeer je de vuurtoren dan kom je uit op het nudistendeel van het strand. Aan de westkant van het vissersdorpje vind je daarnaast nog Playa las Coloradas en ook het noordelijk gelegen Playa de Butihondo (richting de badplaats Jandía) is een aanrader.

De stranden lopen allen langzaam af in zee en zijn daardoor populair bij families, maar ook watersporters komen graag in Morro Jable. Het azuurblauwe zeewater en de bijna altijd aanwezige passaatwind maken het een geliefde spot om te windsurfen. Zeilen en duiken is ook mogelijk.

Ons favoriete stukje van Morro Jable

Haven van Morro Jable, FuerteventuraHet stuk van Morro Jable dat aan zee grenst, is voor ons het leukste deel. Hier doet het vissersdorpje haar naam eer aan. Je vindt aan de waterkant een breed aantal visrestaurants. Verse vis is wat de menukaarten kenmerkt. Voor vleesliefhebbers is er ook genoeg keuze in de voornamelijk lokale restaurants. Fastfood speelt hier – gelukkig! – nog een relatief kleine rol.

Bezoek vooral ook de smalle straatjes in het oude deel van Morro Jable, waar je je eventjes wat verder weg van het toerisme waant. Dit deel wordt nog gekenmerkt door typische witte huisjes die uit een reisgids lijken te zijn weggelopen. Neem ook een kijkje bij het kleine haventje in het westen. Deze wordt nog steeds gebruikt door lokale vissers, die overdag af- en aanvaren met hun dagvangst.

Liever even winkelen? Aan en achter de promenade (bijv. in Nuestra Señora del Carmen en Diputado Senator Velázquez Cabrera) zijn hier genoeg mogelijkheden voor.

Aloë Vera is een van de belangrijkste producten die op Fuerteventura wordt gemaakt. In Morro Jable vind je een interessant informatiecentrum. Hier leer je alles over de plant en de heilzame werking van de stoffen.

De leukste (strand)hotels in Morro Jable

Favoriete hotels in Morro Jable, FuerteventuraHeb jij nog geen vakantie geboekt, maar lijkt Morro Jable je wel een leuke bestemming? Nog leuker wordt het dan wanneer je in één van deze hotels verblijft:

  • Riu Palace Jandia is niet zonder reden een van onze populairste hotels in Morro Jable. Het hotel ligt direct aan het strand, te bereiken via een trap, en beschikt over o.a. een riant zwembad, fijn restaurant, goede wellnessfaciliteiten en comfortabele kamers.
  • Bij Robinson Club Jandia Playa ben je verzekerd van een vakantie vol zon, luxe en lekker eten. Het complex hotel ligt direct aan het strand en is een paradijs voor watersporters. Bezoek daarnaast het wellnesscentrum om helemaal tot rust te komen, neem een verfrissende duik in het zwembad of dineer in een van de restaurants.
  • IFA Altamarena Hotel heeft alles in huis voor een familievakantie onder de Spaanse zon. Je hebt hier o.a. een kinderbad en miniclub tot je beschikking voor de kinderen. Volwassenen ontspannen optimaal aan een van de twee mooie zwembaden.

Maar er is meer! In ons aanbod vind je ruim 20 fijne hotels en appartementencomplexen. Ook hebben we scherpe last minutes voor je in de aanbieding. Op naar Morro Jable!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *