Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza

Sinds de komst van de film Verliefd op Ibiza (uit 2013) wordt er massaal op vakanties naar Ibiza gezocht. En ook geboekt! Het is immers, zoals de film laat zien, het eiland waar alles kan. We zijn bij dé VakantieDiscounter echter allang verliefd op dit Spaanse eiland. Waarom? Check het snel in dit artikel.

Als je aan Ibiza denkt, denk je aan feest! Het eiland staat wereldwijd bekend om zijn bruisende en extravagante nachtleven. Een beetje zoals in de Nederlandse film dus. Toch biedt het eiland veel meer dan dat Jim Bakkum, Armin van Buuren, Rick Engelkes, Kim Feenstra, Gigi Ravelli en Simone Kleinsma je in Verliefd op Ibiza laten zien. We nemen je in een vogellicht mee langs alle hoogtepunten van onze medewerkers.

Cultureel Ibiza

Verliefd op Ibiza: Dalt VilaCultuur op Ibiza? Ja! Hoewel je dat na het zien van de film Verliefd op Ibiza niet zou zeggen, heeft het eiland wel degelijke een rijke geschiedenis. Onze drie hoogtepunten:

 • Dalt Vila is het oude stadsgedeelte van de hoofdstad Ibiza-stad (ook wel Eivissa genoemd). In de historische stad kun je heerlijk ronddwalen in een labyrint van nauwe straatjes. Beklim de smalle, steile straatjes en vergaap je boven aan het schitterende uitzicht. Ook lekker: drink een mojito op een van de vele terrasjes, of dineer bij zonsondergang.
 • Faro de Botafoc (ook in Ibiza-Stad) is een zestien meter hoge vuurtoren die gebouwd is in 1861. De toren is beroemd om het panoramische uitzicht dat je hebt als je er naast staat. Helaas is het niet mogelijk om de vuurtoren binnen te gaan.
 • Maak kennis met authentiek Ibiza in Santa Gertrudis de Fruitera. Dit dorpje, ook wel het restaurantdorp van Ibiza genoemd, is een must see voor lekkerbekken!

Een stukje natuur op Ibiza

Ook de natuurliefhebber heeft zeker wat te zoeken op het Spaanse eiland. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij een van de volgende hoogtepunten:

 • Cova de Can Marca is een verborgen grottenstelsel van meer dan 100.000 jaar oud. Terwijl je het pad volgt dat uit het gesteente is gehakt, heb je een panoramisch uitzicht over de hele baai van Puerto San Miguel. Maar vergeet ook de binnenkant niet: diep in de grotten zijn de stalagmieten en stalactieten nog te bewonderen.
 • Op nog geen 15 minuten rijden van Ibiza-Stad vind je de zoutpannen Las Salinas, één van Ibiza’s beroemdste landschappen. Ongeveer 2.662 jaar geleden speelden deze zoutvlakten een grote rol. De toenmalige bewoners wonnen het nodige zout hier. Nu is het een belangrijk natuurreservaat en onderkomen voor diverse soorten vogels. Er zijn onder andere flamingo’s te bewonderen.

De mooiste stranden van Ibiza

Verliefd op Ibiza, strandenWil jij toch in de avonduren stappen in een van de uitgaansgelegenheden die we in Verliefd op Ibiza kunnen spotten? Dan is het fijn om de volgende dag even bij te komen op een van de vele stranden. Wat ons betreft het liefst op een van de volgende locaties:

 • Las Salinas is het strand dat vernoemd is naar de zoutpannen van Ibiza. Het blauwe zeewater is glashelder en op winderige dagen kun je hier perfect surfen. Langs het witte, brede zandstrand staan pijnbomen. Let op: het strand is erg populair en voor de strandbedjes betaal je hier de hoofdprijs.
 • Het prachtige strand van Sa Caleta is een aantal jaar geleden gecreëerd door het weghakken van rotsen. Door de hoge rotsen zit je heerlijk uit de wind.

En verder…

 • In de jaren zestig en zeventig ontdekten de hippies het eiland Ibiza. Zij trokken in groten getale naar het magische eiland van vrijheid en tolerantie. Onder invloed van de hippies zijn de hippiemarkten ontstaan die nog steeds wekelijks op diverse plaatsen op het eiland worden gehouden. Sla vooral Las Dalias, de bekendste hippiemarkt van Ibiza, niet over.
 • La Marina is de haven van Ibiza-stad. Het is een leuke plek om extravagante mensen te spotten. Op de boulevard Paseo de Vara del Rey, flaneren de meest excentrieke mensen.
 • Portinatx, een voormalig vissersdorp en tegenwoordig een toeristisch hoogtepunt, trakteert je op een geweldig uitzicht vanaf de Toren van de Port de Portinatx. Dichtbij het vissersdorp vind je overigens de prachtige baai Cala Xarraca.

Ook verliefd op Ibiza?

Hebben we je met dit artikel aangestoken om jouw volgende vakantie op Ibiza door te brengen? Om het je makkelijk te maken selecteerden we de beste & mooiste reisaanbiedingen voor je. Bekijk ze snel!

Ben jij al eens op vakantie naar Ibiza geweest? Waar ben jij verliefd op geworden?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Verliefd op Ibiza

 1. Ja, als puber, met mijn moeder en zusje. Lang geleden dus. Ik wil er al een tijdje heel graag weer eens naartoe! En dan ook nog naar Formentera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *