Universal's Volcano Bay, Orlando waterpark

Universal’s Volcano Bay™, een spetterende vakantie in Orlando

Water is Life. Life is Joy. Dat is de slogan van Universal’s Volcano Bay™, het nieuwste waterpark in Orlando. En joy beleef je hier zeker! Op naar Florida, op naar de tijd van je leven!

Universal’s Volcano Bay™ in het kort

In maart 1977 werden de deuren van het waterpark Wet ’n Wild in Orlando geopend. Tot verdriet van veel mensen sloot dit park eind 2016 haar deuren. Maar ja, daar kwam wel wat voor terug; het onlangs geopende Universal’s Volcano Bay™.

Orlando’s nieuwste waterpretpark is een toppertje uit de stallen van Universal, die de andere themaparken kennelijk nog niet genoeg vonden. Zij realiseerden een waterpark waar duizelingwekkende attracties hand in hand gaan met 100% ontspanning.

Een kijkje in de vier themawerelden

Universal’s Volcano Bay™ Centraal in Universal’s Volcano Bay™ vind je – en daar dankt het park haar naam aan – een immense vulkaan. Deze vulkaan, Krakatau genaamd, is maar liefst 61 meter hoog. Van de buitenkant is het niet te zien, maar vanbinnen zijn er toch echt vier waterattracties voor thrillseekers te vinden. Favoriet is de Body Plunge, een glijbaan die ervoor zorgt dat je een vrije val van ca. 37 meter maakt. Help!

Met vier themawerelden, waaronder de hierboven genoemde Krakatau, is er voor iedereen wat wils. Relaxen kan bijvoorbeeld in Wave Village, waar je Waturi Beach vindt. Vanaf dit strand kijk je uit op de vulkaan. Ook fijn is de lazy river die je op een relaxte manier door het themagebied leidt.

Relaxen kan daarnaast in Rainforest Village, al gaat het daar wel samen met opwindende attracties. In volledige junglesfeer heb je o.a. de mogelijkheden om te raften. Met de kleintjes op stap? River Village biedt attracties voor alle leeftijden, waaronder de allerkleinsten. Speciaal voor hen is er bijvoorbeeld een kleine variant van de vulkaan.

Een kleine greep uit de attracties

  • Met een zwak hart kun je een ritje in de Maku of thu Puihi maar beter overslaan! Met zes man (of vrouw) ga je in een rubberbootje de strijd aan met een geiser en draaikolken.
  • In Punga Racers moet je je angsten alleen doorstaan! Op een matje ga je liggend, alsof je een stingray bent, in een enorme vaart door de glijbaan heen. Extra leuk: race tegen elkaar, want er zijn een paar glijbanen naast elkaar.
  • Glijd in een zwemband (die veel weg heeft van een zeeschildpad) met jouw reisgenoten over de Hona ika Moana, een duizelingwekkende glijbaan.
  • Ohjay & Ohno zijn twee glijbanen die door elkaar heen kronkelen om vervolgens uit te komen boven een zwembad. En daar heb je een kleine drop-off van een paar meter te pakken. Het water vangt je op!
  • Niet gevreesd: op de TeAwa The Fearless River gaat het er rustig aan toe. Dobber eindeloos rond en geniet van de zon! Florida staat namelijk bekend als The Sunny State met meer dan 300 dagen zon per jaar. Ronddobberen kan overigens even rustig in Kopiko Wai Winding River.
  • Runamukka Reef is dé speelplaats voor de jongste waterratten! Geisers, glijbanen, waterpistolen; het is er allemaal. In een veilige omgeving!

Skip de wachtrijen!

Universal’s Volcano Bay™ Kan een waterpark zich nog onderscheiden van andere waterparken? Moeilijk! Want eerlijk is eerlijk, een deel van de attracties in Universal’s Volcano Bay™ lijken zo uit AquaVenture Waterpark in Dubai te komen.

Toch heeft Universal’s Volcano Bay™ iets unieks; de TapuTapu bandjes. Dit waterdichte bandje dat je als bezoeker krijgt bij binnenkomst, zorgt voor de optimale beleving van een dag vol waterpret.

Zo kun je deze o.a. gebruiken om je aan te melden bij een attractie. Je hoeft niet in de wachtrij te staan, maar zorg dat je je op het juiste tijdstip weer meldt bij de attractie.

Handig: je kunt met TapuTapu ook betalen bij de eet- en drinkgelegenheden en winkels in het park. Zo kun je jouw portemonnee opbergen in een kluisje.

Wat kost dat?

In Orlando verdienen ze goed aan de pretparken; de toegangsprijzen zijn allerminst laag. Toch krijg je er altijd een onvergetelijke ervaring voor terug! Wij betalen dus met liefde $ 67,- voor de toegang tot Universal’s Volcano Bay™. Het kan overigens voordeliger als je een combinatie maakt met kaartjes voor een van de andere Universal-parken.

Waar verblijf jij?

Universal’s Volcano Bay™ ligt even ten zuiden van de andere Universal-parken. Een ruime keuze aan hotels vind je in deze omgeving. We maakten vast een selectie voor je!

  • Op zoek naar een vakantie vol water- en pretparkplezier? Verblijf – zeker als je met het hele gezin op pad gaat – in Coco Key Hotel & Water Park Resort. Je verblijft op een steenworp afstand van de bekende themaparken, waaronder Universal’s Volcano Bay™. Het hotel beschikt daarnaast over een eigen waterpark, waar je gratis toegang tot hebt.
  • The Enclave Hotel & Suites is een fijne uitvalsbasis voor wie de gaafste pretparken van Orlando wilt bezoeken. Je verblijft niet alleen nabij Orlando’s nieuwste waterpark, ook The Wizarding World of Harry Potter en Disney World zijn binnen handbereik.
  • Ramada Plaza by Wyndham Orlando Resort & Suites Intl Drive beschikt o.a. over een zwembad, restaurant en bar en door gebruik te maken van de gratis shuttleservice sta je binnen no time in Disney World. Want ook dat park moet je echt bezoeken als je in Orlando bent!

Pak je bikini of zwembroek maar vast in. Met een bezoek aan Universal’s Volcano Bay™ wordt jouw vakantie naar Orlando zonder twijfel spetterend!

Fotografie: © 2017 Universal Orlando Resort

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *