Dagtrips Orlando

Sightseeing! De leukste dagtrips vanuit Orlando

Orlando beslaat een flinke oppervlakte. De stad zelf is al groter dan Texel en dan heb je ook nog alle omliggende gebieden waar de bekende pretparken liggen. Als jouw hotel geen shuttleservice biedt, is een huurauto eigenlijk wel een must. En als deze dan toch voor de deur staat, maak dan ook eens een van deze toffe dagtrips vanuit Orlando.

Orlando in een vogelvlucht

Orlando, een stad in de Amerikaanse staat Florida, heeft als bijnaam Theme Park Capital of the World. Een geheel terechte naam, want de pret- en waterparken zijn hier niet op één, twee of drie handen te tellen. Los van alle gave Disney® parken vind je in Orlando o.a. Universal Orlando™ Resort,  SeaWorld® Orlando en The Wizarding World Of Harry Potter.

Het zijn niet alleen maar pretparken die de klok slaan. We schreven er eerder een uitgebreid artikel over, maar ook winkelen, golfen en het oude historische centrum bezoeken, behoort o.a. tot de mogelijkheden. Het zou echter zonde zijn om óók niet buiten de grenzen van de stad te kijken. Check snel deze toffe dagtrips vanuit Orlando.

Kennedy Space Center, in de huid van een astronaut

Dagtrips Orlando: Kennedy Space CenterAls je leuk én leerzaam op één dag wilt combineren, is een bezoek aan Kennedy Space Center een aanrader. Trek er ook gerust een hele dag voor uit, want er is genoeg te zien en te doen.

Koop je een ticket voor één dag, dan heb je namelijk toegang tot Atlantis Shuttle Exhibit℠, Shuttle Launch Experience, Rocket Garden en de films in de IMAX bioscopen. Ook kun je gratis mee op de Kennedy Space Center Tour. We raden je aan met de tour te beginnen, want gedurende dag kan er een flinke wachtrij ontstaan.

Bijzonder: je kunt hier o.a. de Saturn V raket, waarmee de eerste mensen op de maan raakten, bewonderen.
Reistijd vanaf Orlando: ca. 1 uur

Op het moment dat ’s ochtends de deuren geopend moeten worden, wordt bij de ingang eerst het volkslied van de Verenigde Staten afgespeeld. Ze blijven trots op hun land!

Een kijkje onder water

Dagtrips Orlando: onderwaterwereldKennismaken met de onderwaterwereld van Florida kan in The Florida Aquarium in Tampa. Aan de hand van tentoonstellingen, aquaria en shows krijg je een goed kijkje onderwater. Je kunt stingrays van wel heel dichtbij bekijken én er worden boottochten aangeboden in Tampa Bay. Hier kun je zomaar dolfijnen en manatees (zeekoeien) spotten.

Met manatees snorkelen kan overigens ook. Dit is mogelijk in het verderop gelegen Clearwater. Je moet wel mazzel hebben dat het water helder is, maar ik heb er o.a. een jonge zeekoe zien drinken bij zijn moeder. Mooi om te zien, nog mooier om de geluidjes te horen.
Reistijd vanaf Orlando: ca. 1,5 uur (Tampa) en 2 uur (Clearwater)

Zeemeerminnen-shows in Weeki Wachee River

Keek jij vroeger eindeloos naar De Kleine Zeemeermin? Dan móét je wel naar Weeki Wachee Spring gaan. Hier kom je namelijk oog in oog te staan met levende meerminnen. In het onderwatertheater worden shows opgevoerd.

En er is meer te beleven; je kunt er kajakken en peddelen, een cruise over de rivier maken en roofvogelshows bijwonen. In Buccaneer Bay Waterpark, onderdeel van Weeki Wachee Spring, zijn toffe glijbanen te vinden.
Reistijd vanaf Orlando: ca. 1,5 uur

Omdat het een van de weinige echt toffe zeemeermin-parken is, is het erg populair. We raden je aan om voor openingstijd naar het park af te reizen.

Dolfijnen spotten bij New Smyrna Beach

Als je eenmaal dolfijnen in het wild hebt gezien, word je wel een beetje droevig van dolfijnen in een mega-aquarium. Wees je dus bewust van het ‘risico’ dat je neemt als je naar New Smyrna Beach, gelegen aan de oostkust van Florida, afreist.

Stap bij dit mooie strand op een van de boten – er worden speciale tours aangeboden – en vaar richting Indian River Lagoon. Grote kans dat jij binnen no time springende en zwemmende dolfijnen rondom de boot kunt bewonderen. Het strand zelf is trouwens ook fantastisch, evenals het bijbehorende kleine dorpje.
Reistijd vanaf Orlando: ca. 1 uur

Sunsnacken aan Cocoa Beach

Dagtrips Orlando: Cocoa BeachEn als we het dan toch over strand hebben; wist je dat de bijnaam van Florida The Sunny State is? Je kunt hier rekenen op meer dan 300 dagen zon per jaar! Orlando mag dan niet beschikken over strand, maar als je van dit mooie weer wilt genieten, zijn er in de omgeving voldoende. Zoals Cocoa Beach.

Het strand is een walhalla voor surfers. Niet alleen door de aanwezigheid van golfen, maar ook van de grootste surfwinkels te wereld. Rondom de pier aan het strand vind je daarnaast restaurantjes en winkeltjes. Ook het bijhorende dorpje is leuk om te bezoeken.
Reistijd vanaf Orlando: ca. 1 uur

Blokjesplezier in LEGOLAND® Florida

De vele themaparken in Orlando zijn drukbezocht. Ga je naar Legoland dan kun je rekenen op iets meer rust. Bewonder de grote gebouwen en figuren van duizenden Lego-steentjes of oefen je eigen kunsten met de kleine blokjes.

Tussen al het blokjesgeweld vind je ca. 50 attracties, waaronder enkele achtbanen en darkrides. Uiteraard komt in deze attracties ook het Lego-thema terug. Extra fijn: het park beschikt ook over een fijn waterpark voor warme zomerdagen.
Reistijd vanaf Orlando: ca. 1 uur

Welke dagtrips vanuit Orlando ga jij zeker maken tijdens jouw zonnige vakantie in Florida?

Fotografie: Ingus Kruklitis | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *