Mooiste huwelijksreis bestemmingen

Romantiek! De mooiste huwelijksreis bestemmingen

Een trouwdag mag dan misschien de mooiste dag van je leven genoemd worden; wij zijn van mening dat het mooiste moment pas begint na je trouwdag. Juist, als je op huwelijksreis gaat! Na alle drukte en maanden van geregel kunnen jullie eindelijk tot rust komen én echt van elkaar genieten. En dat lukt zeker op deze huwelijksreis bestemmingen!

Keuzes maken; daar draait het om als je je bruiloft gaat regelen. En dan moet je ook nog bedenken waar je heen wilt op huwelijksreis… We helpen jullie graag op weg zodat deze vraag snel afgevinkt kan worden; we zetten de mooiste huwelijksreis bestemmingen op een rij.

Want hoewel er heel veel mooie bestemmingen zijn voor een geslaagde honeymoon, zijn er een paar die er voor ons echt bovenuit springen. Ook zonder een mega-mega-mega-budget trouwens!

Curaçao

Denk je aan huwelijksreis, dan denk je aan tropisch en ongetwijfeld ook direct aan de Caraïben. Een van de meest populaire eilanden is Curaçao. Meteen ook een van de meest betaalbare eilanden in het Caribisch gebied overigens. En dat kan je wel gebruiken na een dure trouwerij.

Uren samen relaxen aan de prachtige stranden en in afgelegen baaitjes is hier zeker geen straf! Maar wees niet bang dat Curaçao een eiland is waar je enkel kan zonnen en chillen; het eiland biedt tal van bezienswaardigheden.

Maak bijvoorbeeld kennis met de historie van het eiland in de hoofdstad Willemstad, bezoek oude landhuizen, maak een wandeltocht door Nationaal Park Christoffel of bezoek de Hato grotten. Ook leuk: maak een boottocht naar Klein Curaçao.

huwelijksreis bestemmingen: Casa Amalia width=Verblijf in het betaalbare Casa Amalia om in alle rust van elkaar te genieten tijdens jullie huwelijksreis. Dit hotel in de populaire Jan Thiel Baai hanteert namelijk een adults only formule. Kinderen not allowed!
Mooiste huwelijksreis bestemmingen; Curaçao

Boa Vista (Kaapverdische eilanden)

Naar welk Kaapverdische eiland je ook afreist, elk eiland heet zo haar eigen charme en mogelijkheden. Boa Vista, wat letterlijk ‘mooi zicht’ betekent, is in onze ogen van alle Kaapverdische eilanden, het meest geschikt voor een geslaagde huwelijksreis.

Het eiland herbergt langgerekte zandstranden die worden gezien als de mooiste van Kaapverdië. Omdat het eiland minder druk is dan het naastgelegen eiland Sal, kun je op sommige van deze stranden nog in alle rust genieten; ze zijn soms letterlijk verlaten.

Hebben jullie na een paar dagen rust aan het strand zin om iets te ondernemen, dan biedt Boa Vista genoeg mogelijkheden. Bezoek Ramsar sites, een moerasgebied waar veel vogels leven. Of ga op pad met een gids om Caretta-Caretta schildpadden te spotten. Kaapverdië is een van de grootste broedplekken ter wereld voor deze dieren. Gaan jullie voor een actieve huwelijksreis? Boa Vista leent zich prima voor een quadtocht of een middagje surfen.

huwelijksreis bestemmingen, Riu TouaregHet zal jullie aan niets ontbreken als je jouw huwelijksreis doorbrengt in Riu Touareg. In dit hotel verblijven jullie o.b.v. all inclusive waardoor jullie onbeperkt en grenzeloos kunnen genieten in vier restaurants en aan de verschillende bars.
Mooiste huwelijksreis bestemmingen; Boa Vista

Dominicaanse Republiek

Wat na Curaçao het meest populaire Caribische eiland is? Zonder twijfel de Dominicaanse Republiek. Elk jaar vliegen hier heel wat pasgetrouwde stellen heen met dank aan de betaalbaarheid. Qua budget is het een fractie duurder dan Curaçao, maar die luxe… Wow!

Punta Cana is de populairste bestemming in de Dominicaanse Republiek. In deze badplaats draait alles om witte stranden, wuivende palmbomen, kristalhelder water en luxe hotels waar je u tegen zegt. Als je ergens bij kunt komen van een hectische periode, dan is het wel hier!

Maar je hebt ook nog eens de mogelijkheid om d.m.v. excursies kennis te maken met een bijzonder eiland. Breng bijv. een bezoek aan de culturele hoofdstad Santo Domingo of maak een dagtrip naar het paradijselijke eiland Saona.

Top huwelijksreis bestemmingen: Dominicaanse Republiek, Impressive Resort & SpaImpressive Resort & Spa ligt aan een hagelwit privéstrand. Het resort beschikt over prachtige zwembaden, een wellnesscentrum en een handjevol restaurants. Maak de vakantie echt compleet door te boeken o.b.v. all inclusive!
Mooiste huwelijksreis bestemmingen; Dominicaanse Republiek

Bali (Indonesië)

Was tien jaar geleden een reis naar Azië nog vrij kostbaar, tegenwoordig verblijf je nog net niet voor een appel en een ei op het Indonesische eiland Bali. Een eiland dat, buiten dat het betaalbaar is, ook over alle ingrediënten beschikt die je verwacht van een honeymoon bestemming. Niet alleen is er een flinke dosis aan tropische stranden, je vindt er ook prachtige zonsondergangen, markten én voldoende levendigheid.

Met name de badplaats Sanur is populair onder de Nederlandse reiziger. In deze levendige plaats vind je veel luxe accommodaties waar je aan het strand of zwembad bij kunt komen van een mooie, maar ongetwijfeld vermoeiende trouwdag. Ben je eenmaal uitgerust, dan biedt de omgeving genoeg mogelijkheden voor uitstapjes.

Breng een bezoek aan de nachtmarkt of Jalan Danau Tamblingan, waar je tal van gezellige bars met live muziek vindt. Ga op ontdekkingsreis in het nabijgelegen Denpasar waar je diverse tempels vindt. Of bezoek de indrukwekkende mangroves in de omgeving.

huwelijksreis bestemmingen, Puri SantrianOp zoek naar een hotel met een gemoedelijke sfeer, centrale ligging én goede service? Geniet in het populaire Puri Santrian o.a. aan één van de vier buitenbaden of ontspan in het wellnesscentrum.
Mooiste huwelijksreis bestemmingen; Bali

Mauritius

Mauritius is een typische wegdroombestemming die samen met de Malediven bovenaan het verlanglijstje staat van veel bruidsparen. Waarom Mauritius het voor ons wint van de Malediven? Het is in veel gevallen betaalbaarder. En – we lijken haast in herhaling te vallen – dat kun je wel gebruiken na een dure trouwdag.

Het grootste pluspunt van Mauritius? Je kunt hier het hele jaar door terecht. November t/m mei zijn de zomermaanden; het wordt dan met gemak tussen de 25 en 35 graden. En zelfs de wintermaanden (juni t/m oktober) zijn allesbehalve koud; de temperatuur zakt dan niet onder de 22 graden. Eigenlijk maakt het dus niet uit wanneer je op huwelijksreis gaat.

Hoewel je op heel Mauritius mooie stranden vindt, zijn wij vooral fan van de stranden in en rondom Belle Mare, in het oosten van Mauritius. Je kunt hier ongestoord zonnen, maar ook diverse watersporten beoefenen.

huwelijksreis bestemmingen: Mauritius, Lux Belle MareHet schitterende LUX Belle Mare ligt direct aan het strand en beschikt over een groot zwembad, wellnesscentrum en diverse sportfaciliteiten. En wat dacht je van verblijven o.b.v. all inclusive? Dan is jullie huwelijksreis helemaal compleet!
Mooiste huwelijksreis bestemmingen; Mauritius

Meer mooie huwelijksreis bestemmingen

Onze vijf favorieten voor een mooie huwelijksreis vind je hierboven, maar wie weet heb je graag een ruimere keuze. Ook op deze bestemmingen beleef je een geweldige honeymoon:

  • Een huwelijk slokt letterlijk jouw spaarrekening op. Maar mocht je toch nog wat geld over hebben voor een mooie huwelijksreis dan is de Malediven zonder meer een aanrader. Hier hoef je niets meer dan te chillen op parelwitte stranden, cocktails uit kokosnoten te drinken en een duik in zee nemen vanaf het terras van je eigen watervilla. Heb jij het plaatje al voor je?
  • Liever binnen Europa blijven? Het meest romantische Griekse eiland in Santorini. Dit dankt het eiland aan de prachtige witte kerkjes met blauwe koepeltjes én het charmante stadje Oia. Ook fijn: de mooie stranden aan de oostkust.
  • Een andere oh zo romantische bestemming is Puglia, een streek in het zuiden van Italië. Je vindt hier o.a. het charmante Alberobello, dat bekend staat om de trulli. Als je dan toch ergens wilt overnachten, dan graag in een van deze geweldige huisjes.

Toegegeven: al deze mooie huwelijksreis zijn op hun eigen manier uniek en prachtig. Zal het dan toch ‘iene miene mutte’ worden?

Op zoek naar een bestemming voor een huwelijksreis vol luxe?
Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *