Beste winkelsteden ter wereld

Shop je suf in 2016! De beste winkelsteden ter wereld

Het einde van het jaar betekent niet dat alleen wij handige lijstjes maken, ook andere websites doen dat. Zo komt Expedia met een top 25 winkelsteden ter wereld. Waar ga jij met je creditcard zwaaien in 2016?

1. New York

Hoe kan het ook anders, the big apple staat op nummer 1 van de beste winkelsteden ter wereld. Ze scoren hoog vanwege hun value for money (8/10) en hun vriendelijkheid (9/10). En dat is precies zoals wij New York hebben ervaren.

Shoppen kan o.a. aan de bekende Fifth Avenue, maar onderschat ook Broadway niet. Vintage shop je buiten Manhattan in Williamsburg, op bijv. de Brooklyn Flea Market. Voor korting op grote designmerken ga je naar Century 21.

Beste winkelsteden ter wereld, Berlijn2. Berlijn

Met dank aan de vele flagshipstores en trendy boetiekjes is Berlijn door Expedia bekroond met een tweede plaats. Goedkoop is het er niet per definitie (ze scoren op value for money slechts 4/10), maar je hebt er wel een heel groot aanbod en het personeel zal je altijd vriendelijk verwelkomen.

Alexanderplatz is de Berlijnse Kalverstraat; hier vind je alle grote merken. Voor de luxe aankopen ga je naar Friedrichstrasse en liefhebbers van vintage zijn aan het goede adres in de Mulackstraße en Alte Schönhauser in Kreuzberg. Voor portemonnee vriendelijke aankopen ga je naar Mitte, waar je o.a. een breed aanbod aan tweedehands winkels vindt. Ook The Sony Center op Potsdamer Platz is een aanrader.

3. Los Angeles

Het is dat Los Angeles op jaarbasis een stuk minder toeristen mag ontvangen dan New York, maar anders zou de Zuid-Californische plaats zo naar de eerste positie afstevenen. Hier krijg je nog meer waar voor je geld dan in New York (9/10) en het personeel is er minstens net zo vriendelijk.

Winkelen in Los Angeles voelt als shopliefhebber bijna alsof je in de hemel bent. In Downtown LA vind je het LA Fashion District. Winkelen tussen de Amerikaanse celebrities? Ga naar Rodeo Drive of Robertson Boulevard. Voor vintage ga je naar Melrose Avenue. Ook leuk én een stuk betaalbaarder dan Rodeo Drive: 3rd Street in het naastgelegen Santa Monica.

4. Londen

Elk jaar mag Londen zo’n 18 miljoen toeristen ontvangen. Dit samen met een vriendelijkheid van 9 op een schaal van 10 maakt dat de Britse hoofdstad ondanks de flinke prijzen een vierde positie heeft weten te bemachtigen in de top 25 van beste winkelsteden ter wereld.

Het summum van shoppen in Londen is Oxford Street. Hier vind je een mix van high street fashion en internationale merken als Topshop en Selfridges. Voor decadente aankopen ga je naar de exclusieve Kensington Street. Samplesales vind je ook verspreid door de stad, met name in het hart van de stad. Voor vintage ga je naar de trendy wijk Shoreditch.

5. Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, is één van de goedkoopste wereldsteden in het lijstje. Jaarlijks mogen ze daarom 11 miljoen toeristen ontvangen die stuk voor stuk de inwoners én het winkelpersoneel als vriendelijk ervaren. Genoeg redenen voor een positie in de top 5 beste winkelsteden ter wereld.

Kuala Lumpur is niet alleen het thuis van veel internationale ketens, je vindt er ook een breed aanbod aan design merken. En als je nog wat verder zoekt, vind je er tal van kleine onontdekte pareltjes. Ga bijvoorbeeld naar The Klang Valley voor vintage aankopen. Voor luxe aankopen ben je o.a. aan het goede adres in The Starhill Gallery, Pavillion en Suria KLCC mall. Ook een aanrader: Mega Sale Carnival. Twee keer per jaar is het een waar shopwalhalla met kortingen tot 70%. Dan verdien je je reis wel terug!

De volledige top 25 winkelsteden ter wereld

New York, Berlijn, Los Angeles, Londen en Kuala Lumpur mogen dan misschien de top 5 van beste winkelsteden ter wereld vormen, er zijn als shopliefhebber nog meer winkelmogelijkheden. Kijk je mee naar de rest van de top 25? (en ja, Nederland komt er ook in voor)

Beste winkelsteden ter wereld: Dubai6. Tokyo
7. Singapore
8. Istanbul
9. Parijs
10. Madrid
11. Sao Paulo
12. Bangkok
13. San Francisco
14. Dubai
15. Milaan
16. Rome
17. Hong Kong
18. Seoul
19. Marrakech
20. Edinburgh
21. Melbourne
22. Wenen
23. Kaapstad
24. Amsterdam
25. Boekarest

Welk van deze winkelsteden zou jij in 2016 graag bezoeken?

Fotografie: S-F | Shutterstock.com, Takashi Images | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Shop je suf in 2016! De beste winkelsteden ter wereld

  1. Ik ga absoluut niet op reis om te winkelen, maar lokale markten vind ik wel altijd leuk. Wat dat betreft zou ik prima terug kunnen naar o.a. Istanbul, Marrakech, Bangkok en zelfs Wenen in dit rijtje. Als ik een nieuwe bestemming mocht kiezen zou ik voor Dubai, Hongkong of Kaapstad gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *