Last minute kerstshoppen

Last minute kerstshoppen? Hier doe je dat als de beste!

Met nog een week of twee te gaan, komt kerst wel heel dichtbij. Ben jij er al klaar voor of moet je juist al jouw aankopen nog doen? In het geval van het laatste; maak er meteen een tof weekendje weg van. Dit zijn namelijk de beste plekken om last minute te kerstshoppen.

Parijs

Last minute kerstshoppen: ParijsWil je last minute kerstshoppen én ben je op zoek naar een flinke dosis romantiek? Dan is er natuurlijk geen andere optie dan Parijs. Waar het eigenlijk het hele jaar door al een geweldige stad is, krijgen de donkere dagen hier wel een heel speciaal tintje door de miljoenen lampjes, honderden kerstbomen en geweldige kerstdecoraties.

We pikken er even wat highlights uit waar je getuige van kunt zijn als je Parijs in de kerstperiode bezoekt:

  • Elk uur is er een spectaculaire lichtshow bij de Eiffeltoren. Het is wel raadzaam om juist in deze periode kaartjes te reserveren als je de toren op wilt. Lange rijen zijn anders gegarandeerd.
  • Aan het plein Trocadero vind je vanaf half december één van de leukste kerstmarkten. Naast last minute kerstshoppen kun je er schaatsen onder binden en genieten van live muziek én een geweldig uitzicht op de Eiffeltoren.
  • De Champs-Élysées is rond kerst een enorme grote lichtstraat. De straat wordt in deze periode gekenmerkt door ruim 200 bomen met in totaal meer dan 12 kilometer aan LED-verlichting. Te midden van dit alles vind je een kerstmarkt met meer dan 100 kramen.
  • Andere plekken waar je kerstmarkten in Parijs vindt? In de levendige wijk Montmartre op het plein voor de Sacré-Coeur, aan Place Saint Germain des Prés en bij Grande Arche de la Defense. Bij deze laatste vind je ruim 300 kraampjes!
  • Ga jij liever voor de sfeer van luxe etalages? Dan is Galeries Lafayette the place to be. Het warenhuis is een begrip in Parijs door de spectaculair ingerichte etalages en uitbundige kerstdecoraties.

Extra tip die we je niet willen onthouden: voor het mooiste uitzicht over de magisch verlichte stad beklim je niet de Eiffeltoren. Nee, liever stap je in het hoge reuzenrad aan Place de la Concorde. De wachttijden zijn hier vaak ook aanzienlijk korter!

Last minute kerstshoppen in Parijs: Hotel Balmoral ParisHotel Balmoral Paris ligt op slechts 5 minuten lopen van de Champs-Élysées. Parijs staat voor elegantie en dat geldt ook voor dit charmante boutique hotel. Het is gevestigd in een 19e eeuws gebouw en de inrichting is een mix van klassiek en eigentijds.

Berlijn

Last minute kerstshoppen: BerlijnAls het aankomt op last minute kerstshoppen zijn de Duitse kerstmarkten koning. We kunnen je last minute naar Düsseldorf, Hamburg of Keulen sturen, maar eigenlijk staat Berlijn bovenaan ons lijstje als het aankomt op last minute kerstshoppen in Duitsland.

Waarom? Hoewel het niet de bekendste Duitse stad qua kerstmarkten is, is het wel de meest bruisende én hippe. En niet te vergeten; je vindt er meer dan 75 markten om te slagen voor je kerstinkopen.

In stadsdeel Mitte vind je één van de grootste en mooiste kerstmarkten van Berlijn. Aan de Gendarmenmarkt – waar in deze periode de Französische Dom, het Konzerthaus en de Deutsche Dom prachtig worden verlicht – vind je een ruim aanbod aan kraampjes, gospelkoren én heel veel lekker eten en drinken. Goed om te weten: er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd, maar dat is het meer dan waard!

Andere leuke kerstmarkten?

  • In de wijk Charlottenburg vind je rondom de Gedächtniskirche meer dan 100 kraampjes met o.a. kerstdecoraties en cadeautjes. Als je dan toch in deze wijk bent en nog meer kerstinspiratie wilt, ga dan naar Schloss Charlottenburg. Het paleis wordt in deze periode prachtig verlicht middels projecties.
  • In de Kulturbrauerei, in de wijk Prenzlauerberg, vind je een kerstmarkt in Scandinavische stijl. Bereid je voor op knapperende haardvuren, rendierworsten en Glögg, de Scandinavische variant van Glühwein.
  • In de oude binnenstad van Spandau struin je langs sfeervolle kraampjes. Op vrijdagen worden er leuke concerten gegeven en ook de Glühwein vloeit er in overvloed.

Niet voor al jouw last minute kerstinkopen kun je misschien terecht op een van de kerstmarkten. Gelukkig biedt Berlijn ook geweldig veel winkels. De meest bekende is het warenhuis KaDeWe, dat met een oppervlakte van meer dan 60.000 m² het grootste warenhuis van Europa is. Een andere aanrader is Bikini. Dit is een concept mall met o.a. lokale designwinkels.

Last minute kerstshoppen: Berlijn, Sorat Hotel AmbassadorSorat Hotel Ambassador ligt op slechts enkele minuten lopen van KaDeWe. Naast betaalbaarheid kun je er rekenen op schone kamers, gratis WiFi en een fijn ontbijt om de dag mee te starten.

Londen

Last minute kerstshoppen: LondenLonden is eigenlijk het hele jaar door een walhalla voor shopaholics, maar hoe zit dat met de kerstperiode? Last minute kerstshoppen is hier een paradijs door de prachtige etalages, de vele verlichte straten en de kerstmuziek die op volle toeren op de achtergrond wordt gedraaid.

Omdat het onmogelijk is om Londen in drie/vier dagen hélemaal te zien, geven we wat tips voor de diehard christmaholics:

  • Harrods is een niet te missen warenhuis! Niet alleen omdat je hier prima kerstinkopen kunt doen, maar ook omdat de etalage elk jaar weer een prachtplaatje is. En dat is algemeen bekend; elke dag komen er 35.000 mensen op de kerstafdeling af. En jij móet er daar eentje van zijn!
  • Ga je voor de mooi verlichte straten? Dan mag je Regent Street, Oxford Street, Camden, Bond Street en Piccadilly Circus niet missen.
  • De grootste kerstmarkt van Londen vind je in Hyde Park. Winter Wonderland, zoals de markt wordt genoemd, bestaat uit meer dan 200 kraampjes en attracties. Denk bijv. aan een kermis voor kinderen. Ook de kerstman komt hier regelmatig een kijkje nemen!
  • Een tweede leuke kerstmarkt vind je aan de voet van de Londen Eye. Als je hier dan toch bent, kun je direct de schaatsen onder binden. Andere plekken waar je schaatsbanen vindt zijn aan Canada Square Park, bij Somerset House en aan de voet van The Tower of Londen.
Extra tip: blijf je juist mét kerst in Londen? Ga dan op tweede kerstdag (die door de Engelsen Boxing Day wordt genoemd) shoppen. De grote uitverkoop begint dan in de bekende winkelstraten en grote warenhuizen. Sla je slag!

Last minute kerstshoppen: hier kan het ook!

  • Geen tijd of budget voor een tripje naar het buitenland? De leukste stad voor een dagje (of twee) last minute kerstshoppen in eigen land is Maastricht. Magisch Maastricht, zo noemen de inwoners hun stad in deze periode. En die naam is geheel terecht. Waarom? Ga & ontdek het zelf!
  • Om je in middeleeuwse kerstsferen te wanen, reis je af naar onze zuiderburen. Om precies te zijn naar Brugge. Naast dat je een duik in de geschiedenis maakt, kun je er rekenen op kleine en intieme markten met veel vermaak voor kinderen. Neem zeker een kijkje bij de verlichte ijspiste aan de Grote Markt.
  • Voordelige kerstinkopen doen? Dat kan in Boedapest! Ook de Hongaarse hoofdstad wordt in december gekenmerkt door verlichte straten en tal van kerstkraampjes. Toerisme is er nog niet op ingesteld overigens en dat betekent dat alles er doorgaans een stuk goedkoper is. Mooi meegenomen in de toch al dure decembermaand.

Weet jij al waar je het liefst last minute gaat kerstshoppen?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *