Tips goedkope vakantie Curacao

Cheap Curaçao! Een budgetvakantie naar de tropen

Een vakantie naar de andere kant van de oceaan; alleen al door de kosten van de vlucht is het helaas niet gratis. Maar je kan de kosten wel drukken en het maximale uit jouw vakantie naar de tropen halen voor zo min mogelijk. Wij geven handige tips voor een goedkope vakantie naar Curaçao.

In 2006 – it seems like ages ago – reisde ik voor het eerst af naar de andere kant van de oceaan. Ik moest er lang voor sparen, wat een bak met geld! Maar de luchtvaart heeft sindsdien aardig onder druk gestaan en de prijzen van vluchten zijn gezakt. Waardoor je als je een goede aanbieding spot al voor zo’n € 600,- naar Curaçao vliegt en daar een week vertoeft. En dan kan je ter plaatse ook nog eens besparen op kosten. Hoe? Lees snel verder!

Budgethotels die wél alles bieden

Ben jij van plan om vooral veel op pad te gaan, mooie stranden op te zoeken, rond te crossen met een huurautootje én te eten in lokale tentjes? Een überchique hotel is dan een overbodige luxe.

Kies voor een fijn twee- of driesterrencomplex met verzorgde kamers én het liefst een zwembad. Want een verkoelende duik kan na een lange dag op pad een aangename afwisseling zijn. Ook handig: een kitchenette. Dan bespaar je enorm op de kosten door niet uit eten te gaan.

Wist je dat je op Curaçao zelfs Albert Heijn-winkels vindt? De prijzen liggen hier wel relatief hoog omdat alles ingevoerd moet worden. Beter kun je naar een lokale buurtsuper gaan, waar de prijzen lager liggen. Ook op de floating markt in Willemstad kun je voordelig inkopen doen.

Tips goedkope vakantie Curacao: hotelsKijkend naar ons aanbod en bovenstaande ‘eisen’, hebben we mooie opties voor je. Zoals Curinjo Resort. Je kunt hier kiezen uit een studio of appartement met kookfaciliteiten, hebt twee zwembaden tot je beschikking en maakt gratis gebruik van WiFi. Voor wat levendigheid bezoek je het nabijgelegen Mambo Beach.

Lig jij liever op het strand dan aan een zwembad? Is koken op vakantie jouw ding niet en spot je graag goedkope restaurantjes? Ons meest geboekte hotel is Academy Hotel Curacao. Het kleinschalige hotel is uniek in haar soort; het wordt namelijk gerund door ambitieuze leerlingen van de lokale hotelschool. Het is daarnaast perfect gelegen in het centrum van Willemstad. Restaurantjes in overvloed in de omgeving!

Gratis chillen aan het strand

Mooie plaatjes van stranden sieren de reisgidsen van Curaçao. Maar wist je dat er voor een groot aantal stranden een (kleine) toegangsprijs geldt óf het verplicht is een bedje te huren? Niet waar je op zit te wachten als je op zoek bent naar een goedkope vakantie op Curaçao.

Tips goedkope vakantie Curacao: strandenGelukkig is er ook nog een aantal stranden stranden gratis toegankelijk. Het leuke van deze stranden is dat de locals er ook graag komen. Ze bieden niet altijd evenveel faciliteiten, maar dan neem je toch gewoon zelf wat te eten en drinken mee?

We zetten onze twee favoriete gratis stranden voor je op een rij:

  • Ga je naar Playa Lagun dan kun je meteen één van de mooiste stranden van Curacao van je lijstje afvinken. Het is een klein, maar bovenal sfeervol en intiem strand en met een beetje mazzel spot je een schildpad tijdens het snorkelen. Drankjes zijn hier overigens verkrijgbaar aan een klein barretje.
  • Het grootste en bekendste gratis strand is Grote Knip. Je kunt hier rekenen op helderblauw water, een gezellige drukte in het weekend, huurbedjes en een klein cafeetje voor een hapje en drankje.
Op zoek naar meer stranden? We maakten eerder een overzicht van de mooiste stranden van Curaçao, betaald en gratis. Tijd om jouw bikini of zwembroek in te pakken!

Gratis doen!

Op een populair eiland als Curaçao weten de inwoners prima hoe ze geld moeten verdienen aan toeristen. Toch zijn er wel wat gratis opties. Laat die portemonnee dus nog maar even in je zak!

Tips goedkope vakantie Curacao: WIllemstadReis als eerst af naar Willemstad. Want de hoofdstad, waarvan het historische deel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een verademing om door te slenteren. En dat kan geheel gratis!

Met name de wijken Punda en Otrabanda zijn geweldig. De kleurrijke oer-Hollandse huisjes op de kade maken dat je je meteen thuis voelt. Het mooiste uitzicht over Willemstad aanschouwen? Ga naar het historische Riffort. Ooit beschermde dit fort de stad, nu is het een plek vol restaurants, bars en winkels. Vanaf de muren heb je een adembenemend uitzicht over de hoofdstad.

Wat je – naast het geweldige Willemstad – nog meer gratis kunt doen op Curaçao?

  • Breng een bezoek aan de enige echte Blue Curaçao-fabriek! Deze is sinds 1946 gevestigd in Landhuis Chobolobo in Salina. Je hebt gratis toegang en kunt je zelf rondleiden. Een rondleiding met gids én proeverij kost wel een klein bedrag.
  • Meer dan 100.000 planten vind je bij de Aloë Vera plantage nabij Willemstad. Hier kun je gratis tussendoor wandelen en alles leren over de geneeskrachtige plant. Ook de producten mag je gratis testen, maar je bent gewaarschuwd: grote kans dat je iets wilt kopen voor thuis.

Happy hour to the max!

Cocktailtjes zijn niet altijd even goedkoop. Tot je er twee voor de prijs van één kan bestellen of er gratis lekkers bij krijgt. Happy Hour is een populair fenomeen op het Caribische eiland en er zijn genoeg beachbars die hiermee klanten willen trekken.

Ga naar de Mojito Saturday in Saint Tropez, geniet van 50% korting bij Tomatoes op cocktails, wijn én bier of bestel voordelige wijn bij Déjà Vu! Het is slechts een kleine selectie uit alle mogelijkheden.

Skip de excursies!

Een auto huren klinkt je misschien vreemd in de oren als je het hebt over geld besparen. Maar weet je hoe duur excursies en taxi’s zijn? Als je echt wat van het eiland wilt zien, is het toch echt de meest fijne optie. Met de bus reizen kan ook, maar dan dien je er wel wat meer tijd voor uit te trekken.

Goedkoop eten op Curaçao

Tips goedkope vakantie Curacao: etenUiteten gaan hoeft op Curaçao niet duur te zijn, als je maar op zoek gaat naar de juiste restaurants. Vermijd de toeristische hotspots, als is Pleincafé Wilhelmina in Willemstad daarop een uitzondering. Bij deze populaire Nederlandse tent eet je voor nog nog geen € 7,- een maaltijdsalade. En als je dan toch in Willemstad bent; fruit haal je voordelig bij de eerdergenoemde drijvende markt aan de Handelskade.

Ook leuk: verspreid over het eiland vind je meer dan 300 (!) snèks. Bij deze openluchtbars, die overigens niet te vergelijken zijn met Nederlandse snackbars, bestel je erg goedkope rijstgerechten, kip, bier, ruim en broodjes. Bijzonder is dat dit fenomeen al sinds de jaren ’60 bestaat en veel toeristen het fenomeen nog steeds niet kennen. Het zijn dus vooral de locals die hier gebruik van maken.

Een andere plek waar je je onder de locals mengt, is de overdekte markt Plasa Bieu in Willemstad. Je vindt er zes lokale eettentjes en kan bij de Antillianen aanschuiven aan lange picknicktafels. De gerechten zijn vrij basic, maar vers én bovenal betaalbaar.

Zo wordt het nog wel wat met die goedkope vakantie op Curaçao! Nu alleen nog een mooie aanbieding spotten. Bekijk ons volledige aanbod of zet in op een scherpe last minute!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Cheap Curaçao! Een budgetvakantie naar de tropen

  1. Hoi Laura, ik wil volgend jaar op vakantie gaan naar Curacao en vraag mij af wat de goedkoopste periode is om te gaan qua vliegticket.

    Groetjes,
    José

    1. Beste José,

      Dit is heel erg afhankelijk van de vraag en aanbod op dat moment. Er is hier geen vast gegeven voor. Doorgaans geldt wel; of juist heel lang van tevoren of extreem last minute.

      Groet,
      Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *