Tips beste vakantie selfies

9 gouden tips voor de beste vakantie selfies

Wie houdt er niet van; even snel een fotootje maken om op social media te laten zien dat je het leuk hebt op vakantie. Jezelf met een cocktail, met je lover of de huishond van het hotel. Tijd om je wat tips te geven voor de beste vakantie selfies. Want ja, die kunnen altijd beter…

1. Alles draait om positionering

Tip beste vakantie selfiesWist je dat je jezelf beter niet direct van voren kan fotograferen? Sorry, maar het flatteert echt niet. Je lijkt er haast plat van. Beter kan je vanaf schuin opzij fotograferen. Snel dus jouw hoofd een stukje naar links of rechts – wat is jouw beste kant? – draaien. En ga je met zijn tweeën op de foto? Draai even naar elkaar toe.

En als je dan toch bezig bent; ook de hoogte is van belang. Houd je jouw camera lager dan jezelf, dan kom je waarschijnlijk niet zo goed uit de verf. Beter is het om de camera een klein beetje boven je hoofd te houden. Wedden dat je je ook meteen lichter voelt?

Oh ja, en je kin mag dus echt een stukje omlaag. Daar krijg je geen onderkin van, zéker niet als je de camera wat hoger houdt. Nog een extra tip; klik je tong tegen je gehemelte. Ook hierdoor kom je beter uit de verf!

Volgens onderzoek zijn foto’s van de linkerhelft prettiger om te zien dan foto’s van de rechterhelft. Ga er eens mee experimenteren en kijk of dit ook voor jou geldt.

2. Skip drukke achtergronden

Draait het bij een selfie niet allemaal om jou? Zorg dan ook dat de focus 100% om jou draait en vermijd te drukke achtergronden. Tenzij je natuurlijk net voor een geweldige street art muur staat. Dan kan een achtergrond wél toegevoegde waarde hebben.

3. Wees consistent

Het is heel fijn dat er apps met talloze filters bestaan. Want heel eerlijk; soms kom je dan net wat mooier over. Zie je niet dat ene puistje of die mega-verbrande huid. Maar houd het consequent en ga net elke keer voor weer een nieuw filter. Kijk welke het beste bij jou past & stick to it!

4. Neem de tijd

Oké, je hoeft je niet als een model te gedragen en een uur over één selfie te doen. Maar een goede selfie is ook zeker geen kwestie van een snapshot maken en klaar. Test welke pose en blik het beste werken.

5. Vermijd de felle zon

Tips beste vakantie selfies“Ja, maar ik ga toch juist op vakantie voor de zon?” True that! (tenzij je op wintersport gaat natuurlijk) Maar van felle zon ga je met je ogen knijpen en je krijgt harde schaduwen met name om je neus. Niet doen!

Hoe je dan toch zonnige foto’s kan maken? Koop een grote hoed zodat je hele gezicht in de schaduw valt. Of ga in de schaduw van een palmboom staan. En wat dacht je van onder een parasol? Met op de achtergrond héél veel zon. Om maar drie opties te noemen.

Het beste natuurlijke licht heb je trouwen tijdens het golden hour. In dit uur na zonsopkomst of voor zonsondergang is het meest zacht. Geen harde schaduwen, ook niet als je in de zon staat.

6. Een beetje zelfspot maken

Moeten alle plaatjes the picture perfect zijn? Nee, zeker niet! Steek gerust een keer de draak met jezelf en gooi er een fikse dosis humor in. Of plaats eens een net-uit-bed-selfie. Hebben jouw volgers ook nog wat te lachen. En laat je zien dat social media ook echt écht kan zijn!

7. Maak een einde aan de duck face

Wie heeft bedacht dat de een duck face – je weet wel, van die foto’s met getuite lippen – écht leuk is? Niet doen! Ga lekker als jezelf op de foto en niet als je 13-jarige buurmeisje. Je bent mooi zoals je zelf bent! (tenzij het gaat om zelfspot, dan mag het natuurlijk wel)

8. Zet de flitser uit

Niemand, en dan ook echt niemand, wordt beter van een telefoonflitser. Glimmende voorhoofden en rode ogen zijn vaak het gevolg. Waar het even kan, zet die flitser uit. Zelfs in de discotheek kan dat; gewoon goed gebruik maken van de discolampen. Kan ook nog eens een heel leuk effect geven!

9. Gebruik de lens aan de achterkant van je telefoon

Iets wat weinig mensen weten; voor veel telefoons geldt dat ze voorzien zijn van twee lenzen. Eentje aan de achterkant en eentje aan de voorkant. Die aan de voorkant heeft doorgaans een lagere resolutie. Gevolg: de kwaliteit is minder. Als het even kan, gebruik dan de lens aan de achterkant. Ja, dat vereist wel wat oefening, want je kan niet zien wat je fotografeert…

Kom maar op met die selfies! Mocht je er eentje delen op Instagram, tag je ons (@vakantiediscounter) dan even? We zien graag of jouw missie geslaagd is!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *