Thuiskomen na vakantie? Helemaal niet zo erg!

Je hebt het zo naar je zin en dan moet je tóch naar huis. Met een klein (of groot) beetje tegenzin pak je je koffer in. Maar is het echt zo erg om weer thuis te komen? Wij vinden van niet. Waarom? We leggen het graag uit!

Niets zo fijn als je eigen douche of bed

Uit onderzoek is gebleken dat we ons eigen bed het meest waarderen na thuiskomst van vakantie. En ook de eigen douche wordt hoog gewaardeerd. Want de waterstraal is thuis toch net iets warmer en harder en je eigen bed ligt toch nog net wat fijner.

Verschoon één dag voor vertrek jouw lakens. Niets fijner dan na jouw vakantie in een überfris bed te stappen.

Tijd voor Hollandse lekkernijen!

Voor veel mensen staat vakantie gelijk aan lekker eten & drinken, aan uiteten gaan en nieuwe dingen proeven. Toch kan het na twee weken genoeg zijn geweest en is het weer tijd voor Hollandse pot. Of Nederlandse melk en simpele hagelslag en pindakaas.

Water uit de kraan

Over eten & drinken gesproken; in veel landen is het niet raadzaam om water uit de kraan te drinken. En dus moet je er altijd bij stilstaan dat er voldoende waterflessen op je kamer of in je appartement moeten staan. Nu niet meer; na thuiskomst kun je gewoon weer lurken uit de kraan.

Maximale vakantie-napret

“Weet je nog in dat ene restaurantje…”
“Het gaafste aan de vakantie was toch wel…”

Eenmaal thuis is het natuurlijk niet meteen gedaan met de vakantiepret; napret hoort hier ook nog bij. Dat betekent samen terugdenken aan de fijne momenten of je familie en vrienden vertellen hoe geweldig het was.

En wat dacht je van vakantiefoto’s? Deze uitzoeken, eventueel bewerken en op social media zetten, brengt je ook weer even terug in de tijd. Ook leuk: maak een fotoalbum van deze foto’s.

Thuiskomen na vakantie fotoalbum

Niet meer leven uit je koffer

Als je kort weg bent geweest, heb je dan de moeite genomen om je koffer uit te pakken? Veel mensen leven uit hun koffer en dat kan nog wel eens flink wat graaiwerk zijn. Zeker als net dat ene shirtje onderop ligt. Eenmaal thuis ligt alles weer geordend op de juiste planken.

Wat er nog meer fijn is aan thuiskomen?

  • Jeuh, in Nederland mag je wel gewoon toiletpapier door de wc spoelen. Dit geldt namelijk niet voor bijv. de Zuid-Europese landen.
  • Ben je ook het best met een vast ritme? Grote kans dat dat mis is gegaan op vakantie. Nu is de tijd om weer jouw ritme te pakken te krijgen.
  • Heb je op vakantie jouw favoriete serie gemist of ben je stiekem toe aan een middagje Netflixen? Eenmaal thuis kan dit gewoon weer. Welkom Goede Tijden, Slechte Tijden of House of Cards.
  • Heb jij jouw huisdier overgedragen aan vrienden of familie of een pension ingeschakeld? Tijd om jouw trouwe viervoeter weer te knuffelen.

Tijd voor een nieuw tripje

Last but zeker not least: dat de vakantie achter de rug is, betekent feitelijk maar één ding. Het is tijd om over jouw volgende vakantie na te denken. Dat betekent echt niet dat je meteen een nieuw reisje moet boeken. We kunnen ons namelijk ook voorstellen dat jouw spaarrekening dat even niet trekt.

Houd het dan vooral bij voorpret! Zet alle bestemmingen die je nog wilt bezoeken op een rij en streep voor en tegens af om te kijken welke bovenaan de lijst komt te staan. Dan kun je je vast inlezen. Om daarna – wanneer jij wil – natuurlijk wel te boeken!

Wat vind jij het fijnst aan thuiskomen na vakantie? Of vind je er stiekem helemaal niets fijns aan…?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

39 thoughts on “Thuiskomen na vakantie? Helemaal niet zo erg!

    1. Hoi Wilco,

      Ik moest even kijken waar het omging 🙂 Onder onze blogpost worden andere blogposts getoond, uit dezelfde categorie of met dezelfde sleutelwoorden. Dat kan een oudere post zijn en dan qua timing net niet handig. Maar daar hebben we helaas geen complete controle over. Ach, dan ben je er in elk geval vroeg genoeg bij!

      Groet
      Laura

  1. Het was een geweldige vakantie.
    Super hotel.alles was goed. maar het weer was niet zo best.
    Maar er was in heel Europa wel ergens iets aan de hand.
    Maar wij klagen niet. we gaan weer uit kijken naar de komende vakantie.
    Groeten. van ons.

  2. Fijne vacantie gehad. Weer was prima. Accomodatie eenvoudig, maar voldoende. Vriendelijke bediening. Voor herhaling vatbaar

  3. De vakantie was heerlijk en genieten op Tenerife. Wij waren op Santiago III dat aan het verbouwen was, maar dat gaf amper last. Een ding moet me van het hart. Op weg van vliegveld Reina Sofia naar het appartement en later terug naar het vliegveld geen vertegenwoordiger van Tui te zien. Kreeg alleen van een Engels sprekende mijnheer een enveloppe in je hand geduwd. Dat was minder maar te weinig om onze vakantie te verpesten die was zoals gezegd heerlijk.

  4. Na een heerlijke vakantie met veel zon en 32 grd, en een heel mooi en gezellig hotel met de gastvrijheidvan de Griek is het toch ook weer fijn om thuis te komen . Eigen bed en inderdaad je eigen douche en wc . En niet te vergeten de kids weer zien . Is het zo erg nog niet om thuis te zijn .

    Op naar de volgende vakantie wat ook weer Griekenland word

  5. hoi. ja wij hebben een leuke goed vakantie gehad. het hotel was prima ,goede verzorging erg vriendelijk en behulpzaam personeel. het ontbijt had een ruime keuze.

  6. hele fijne vakantie gehad prima hotel,personeel was heel behulpzaam.
    weer was iets minder maar hebben ons goed vermaakt.

  7. Na alle negatieve berichten in Nederland over het eiland Lesbos i.v.m. vluchtelingen valt dat wel mee ( of je moet het opzoeken ) met het negatieve gedoe help je de lokale bevolking niet mee de toeristen industrie is voor een groot gedeelte ingestort ,heel erg zonde het is een heel mooi eiland ,ik heb een top vakantie gehad bij Anna Maria in Petra

  8. Wij hebben een super mooie vakantie gehad op Kreta heel mooi hotel vriendelijk mensen we hadden een auto gehuurd voor al de dagen dat wij er waren .alleen terug op het vliegveld wat een chaotische benden en dan bijna drie uur wachten op small planet die niet komt
    Dus neem de volgende keer een ander vliegtuig maatschappij en ga niet meer in zee met die firma

  9. Hele fijne vakantie gehad op kreta mooi hotel ligging iets minder
    De weg naar het hotel heel hellend
    Maar telkens de bus genomen en met de taxi teruggekomen
    Probleem opgelost taxi reed tot aan de deur
    Voor de rest lekker eten en mooie uitstappen gedaan prima service

  10. Er even tussen uit een reisje van 8 dagen naar Zakynthos.
    De reis verliep perfect,
    Aangekomen in Zakynthos met de bus van,Vliegveld naar Hotel +/- 15 minuten.
    Mooi hotel met een mooie zeer verzorgde kamer,en een heerlijk ontbijt iedere morgen zeer goed verzorgd.
    Met een prachtig uitzicht over de zee,en eind van de dag een lekker Grieks biertje.
    Dit is de eerste keer dat ik online boek,en alles was zeer goed verzorgd door de vakantie Discounter.

  11. fijne vakantie gehad alleen het heen en terug reizen is er te veel aan. Fijne attracties gedaan iedere dag iets anders Lekker eten en drinken Goedkoop alles Turkije is een fijn land. en verzorgd hotel en fijne bediening.Hadden het echt naar onze zin.

  12. Ben vannacht na 2 uur vertraging terug gekomen uit Cyprus. Hotel was wat primitief maar wel schoon. Minpuntje was wel dat we om 12 uur eruit moesten en ze hadden geen mogelijkheid om te douchen. Als je dan pas om 21.00 uur vliegt kan je weinig meer aan het strand eigenlijk een verloren dag. Geen hotel waar ik naartoe terug ga. Het land is prachtig, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Ga wel terug maar niet meer in dit hotel.

    1. Beste Angelina,

      Fijn dat de vakantie geslaagd was! Het is – je kunt dit ook op onze website vinden – dat er rond 12.00 uur uitgecheckt dient te worden. Dan komen er immers nieuwe gasten en de reissom is hier ook op gebaseerd. Veel hotels bieden echter wel de mogelijkheid om je ergens op te frissen. Jammer dat dit hotel dat niet bood.

      Met vriendelijke groet,
      Laura

    2. Beste Angelina,

      Juist omdat je pas om 21:00 uur moet vliegen, kun je nog iets leuks gaan doen. Je kunt lekker ah strand liggen, de stad in, een terrasje pakken, noem maar op. Het is leuk om elke dag van de vakantie te benutten en geen dag verloren te laten gaan. Succes volgende keer….
      met vriendelijke groet,
      Sha

  13. Heerlijke vakantie gehad, maar dat acclimatiseren nadien is iedere keer weer vervelend heb ik echt wel een paar dgn voor nodig, vooral het hoogte verschil, maar dat is de mooie vakantie wel waard.

  14. Het was weer grandioos geregeld door jullie .Heerlijk om zo op vakantie tegaan Goed en mooi bungalowpark…Las Brisas in Playa Del Ingles op Gran-Canaria. 15..Topdagen gehad .Bedankt Vakantie Discounter jullie zijn top wat jullie beloven doen jullie ook.EEN 10 UITMUNTEND.

  15. Fine vakantie en allies naar wens reeds 2devakantie met je voor single geen extra betaald groetjes patrice uit België van knokke reis Cuba taxspan

  16. hallo
    ik heb een mooie vakantie gehad tot op de laatste dag want toen ben ik mijn filmcamera kwijtgeraakt, waarschijnlijk in een winkeltje in Odomos en dat was zondag 8-7 op Cyprus (Grieks gedeelte).
    Het was in de centrum van het oude dorpje bij het klooster.
    Op de film staat ook de naam van het hotel Basilica in Paphos.
    Mocht u het gevonden hebben graag een mailtje naar De vakantie discounter of naar mij
    de camera mag u houden de ophaler heb ik hier ook nog maar stuur SVP het SD kaartje naar mij of mail mij maar mvanekeren@hotmail.com alvast heel hartelijke dank

  17. 2 weken op Lesbos in het hotel Sunset Petra was voor ons echt vakantie vieren! Ontzettend leuke eigenaren,heel gastvrij en vriendelijk! Alles is heel schoon altijd! Het eten is verrukkelijk! We gaan zeker terug! Corendon krijgt van ons een dikke 10! Vakantiediscounter bedankt en ook een 10!
    Groetjes van twee heel tevreden gasten
    Julia en Emil

  18. Stayed at Aquamare in Cyprus for 1 week. Beautiful place, facilities, food and rooms with airco all on point. Had a late checkout at 1630. Hired a car for half the time so we drove around to a few touristic places. Kids went para gliding. Transfer to and fro the hotel included. No complaints at all.

  19. leuke vakantie gehad ,hotel villa del conde in gran canaria is en blijft goed .
    nu weer uitkijken wat jullie leuks aanbieden voor december.
    tot dan , groetjes

  20. We hebben het heerlijk gehad in Pegasos World.
    Eten en drinken was prima, zwembad super. Het is echt een mega groot resort, 1 weekje tussen zoveel mensen was meer dan genoeg. De mailtjes met tips van jullie, erg handig!

  21. vakantie geboekt via VD.Prima service .Werd als digibeet zelfs geholpen voor het reserveren van vliegtuigstoelen,dit is geen standaard maar …ze deden het wel de dames van VD.

  22. Hallo,
    wij waren in Liberty resort hotel in Skanes, Monstairs. Hotel was niet zo schoon, maar wel schone baddoeken elke dag, bed en hoofdkussen zijn schoon :-)))). Medewerkers zijn allemaal heel aardig en heel kindvriendelijk! eten waren ook goed en elke dag anders!
    maar door dat, wij hadden een hele relaxing vakantie! Van de Managers, obers en kok , receptioniste en pool guy, en de klussenman( ons gordijnrail was kapot) zijn ze allemaal heel erg vriendelijke, en dit wat maakt ons vakantie zo relax, geen zeik!
    wij hadden een heel goed vakantie!

    bedankt

  23. Prima vakantie gehad in Egypte Hurgada bij jungle Aquapark goede temperatuur net personeel ben er al 4× geweest het eten is er goed veel water plezier met veel glijbanen ook voor de kleintjes ga zeker voor de 5e keer boeken.

  24. Zeer goede en interessante vakantie gehad in Kusadasi Turkije. Alles was goed geregeld. Van vliegveld naar hotel gebracht en ook weer opgehaald. veel te doen en te zien in de omgeving van kusadasi. Efeze, Pumakkale etc. Aanbevelingswaardig voor iedereen. Turkije is net als Europa.

  25. Fantastische week gehad in Cabanas, Oost-Algarve, Portugal. Nooit eerder zo’n mooi zicht vanuit de kamer gehad, op het natuurgebied en lagunes. Gezellig stadje, klein maar toch alles bij de hand en een kilometer verder van de terrasjes, een oase van rust met ooievaars, flamingo’s en andere watervogels…Hotel prima, geen hoogbouw, vriendelijk personeel, in het hotel en ook van het reisagentschap. Zwembad ok, eten ok, kamer groter dan we verwacht hadden (met kitchenette en alle toebehoren). Aanrader voor een rustige vakantie.

  26. Beste Laura,
    ik/ wij ( mijn zoon en ik) willen even laten weten dat New York gewoonweg FANTASTISCH was , ook het hotel ( central park hotel) was super, mooie en nette kamer .
    organisatie was top.
    volgende keer weer vakantiediscouter voor ons ,ipv, hoe noemen die twee kerels nu weer ? Cor en Don geloof ik 😉

  27. Hallo Laura,
    De vakantie was perfect. We hebben maar ongeveer 2 1/2 dag bewolking gehad. Het jammer ervan was dat de zee onvoorspelbaar was ivm hoge golven, dus je kon niet zwemmen. Daar had je dan wel weer een zwembad in puerto la cruz met 6 zwembaden en zout water. Het appartementencomplex Tenuigua was goed elke dag broodjes gratis aan je deurknop. Personeel vriendelijk. Jammer dat je maar kort kon douchen want de boiler was zo leeg en als je met meerdere mensen bent heb je een probleem. Vakantiediscounter heb alles goed geregeld dus een dikke pluim. Omgeving van Puerto de la cruz was top genoeg restaurants met lekkere eten.

  28. Super vakantie gehad in Rhodos, fantastisch hotel, heel lekker eten, bediening was top! Alles super geregeld, voor het eerst met vakantiediscounter geboekt en geloof me, dit is de eerste keer maar zeker niet de laatste keer. Wij zijn super tevreden en iedereen mag het weten. Nu kijken voor een volgend avontuur!
    Sabine en dirk

  29. Fantástische vakantie op Kreta gehad met geweldig hotel en zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Heel tevreden over Vakantiediscounter en zijn nu al aan het denken om met jullie naar Rhodos te gaan in september!

  30. Hallo Laura,
    Het was de 2e keer dat we in The Island Hotel verbleven. Het was wederom FANTASTISCH wat een fijne en warme mensen. Wat een service en gastvrijheid.
    Wat een goede marketing & service verlenen jullie.
    Zeer waarschijnlijk boeken we volgend haar weer bij jullie.
    Helemaal eens, met vakantie gaan is fijn en thuiskomen ook.
    Hartelijke groet,
    Piet&Marga

  31. Een week naar Kreta geweest.
    Prachtig eiland, heerlijk weer, heel goed hotel, waar we echt verwend zijn! Alles goed geregeld door de vakantiediscounter, behalve tijd transfer terug. Daar moesten we zelf achteraan, maar verder super goed geregeld!
    En de leuke dingen aan het thuiskomen, zie ik toch echt niet als je een topvakantie hebt gehad…

  32. Na 8 dagen Turkije was het het fijnste om me hondje weer te knuffelen.
    Die was heel herkenbaar voor mij.
    En je eigen badkamer.
    Bedden waren prima maar de badkamer..
    Ach, wel lekker naar me zin had.
    Heerlijk in Marmaris!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *