Stedentrip Tallinn

Hippe stedentrip gezocht? Tallinn is your next destination!

Ben je op zoek naar een hippe stedentrip, die in het niets te vergelijken is met de doorsnee stedentripbestemmingen? Eén van de opkomende bestemmingen van dit moment is de hoofdstad van Estland, Tallin.

Over de hoofdstad van Estland

Vanuit Helsinki zie je de hoofdstad van Estland, Tallinn, al liggen. De stad ligt aan de Baai van Tallinn, een onderdeel van de Finse Golf. In Tallin, de stad die voor 1918 Reval heette, wonen ruim 400.000 inwoners. Dit is maar liefst een derde van de hele bevolking van Estland.

Vanaf Amsterdam vlieg je al in twee uur naar Tallinn. Dit maakt de Estlandse hoofdstad ideaal als weekendbreak. Houd er rekening mee dat de dagen in de wintermaanden korter lijken, aangezien de nachten soms wel achttien uur kunnen duren. Daarentegen kan het in juni gebeuren dat het de hele nacht niet donker wordt. Laat je in elk geval niet weerhouden om de stad links te laten liggen vanwege de – voor je gevoel – kortere dagen. Ook bij avondlicht is de stad erg mooi!

Slenter rond door het oude centrum van de stad, Vanalinn

Stedentrip Tallinn: St. Olav's kerk

Bijna iedere stad heeft wel zijn eigen historische stadscentrum, zo ook Tallinn. Op een heuvel aan de kust vind je het oude deel van deze stad, Vanalinn. Dit gebied behoort tot de best bewaarde middeleeuwse steden uit het noorden van Europa! Ben je dol op de middeleeuwse stijl? Ga dan eens een hapje eten in restaurant Olde Hansa. Dit restaurant is volledig in middeleeuwse stijl ingericht, van interieur tot de kleding van de obers. Wil je liever in een modern restaurant eten? Geen zorgen, want op de vele pleinen en terrassen van Vanalinn kun je een lekker hapje of drankje nuttigen.

Je verkent Vanalinn het beste door gewoonweg lekker rond te slenteren, waarbij je automatisch langs de meeste bezienswaardigheden komt. Een van de bezienswaardigheden is de St. Olav’s kerk. Deze kerk heeft een ruim 120 m hoge toren en is het symbool van de stad.

stedentrip Tallinn, St. Olav HotelBij de prachtige St. Olav’s kerk staat het gelijknamige St. Olav Hotel. Dit hotel wordt geroemd om haar prachtige ligging middenin het historische centrum, gratis WiFi en goede ontbijtbuffet.

Ontmoet de ontmoetingsplaats van Tallinn: Raekoja Plats

Raekoja Plats is een bekend plein in Tallinn, dat door de lokale bevolking wordt gebruikt als ontmoetingsplaats. Toch zijn ook toeristen van harte welkom aan het plein in het hart van de oude stad.

Aan het Raekoja Plats – ook wel het stadhuisplein genoemd – vind je o.a. het stadhuis. Daarnaast is het plein in de zomer een verzameling van terrassen. Hier nuttig je de lekkerste lokale biertjes. In de winter is het plein het decor voor de leukste kerstmarkt.

Kadriorgpaleis en Kiek in de Kök

Stedentrip Tallinn: Raekoja PlatsDeze stad heeft nog veel meer prachtige bezienswaardigheden die je eigenlijk niet wilt missen tijdens je stedentrip Tallinn. Wat je zeker niet mag overslaan is het Kadriorgpaleis. Dit paleis is gebouwd voor de vrouw van Peter de Grote, Catharina. Tegenwoordig vind je hier vooral buitenlandse kunst. Sla bij mooi weer ook zeker de prachtige tuinen niet over.

Een andere toeristische trekpleister van Tallinn is Kiek in de Kök (Nederduits voor ‘kijkje in de keuken’). Soldaten gebruikten deze toren om de stad te verdedigen. Vanaf de toren, gebouwd in 1475, hadden ze zicht op de keukens van omliggende huizen kijken en daar komt dan ook de naam vandaan. Tegenwoordig is Kiek in de Kök onderdeel van het stadsmuseum en kun je in de toren meer te weten komen over de geschiedenis van de stad.

Ook leuk om te zien!

Op ca. een half uur met het openbaar vervoer vanaf het stadhuisplein vind je het Kumu Kunstmuseum. Dit museum behoort tot de grootste kunstmusea van Noord-Europa. Op zeven verdiepingen vind je prachtige kunstwerken uit binnen- en buitenland. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een stedentrip Tallinn.

Bovenstaand is slechts een klein deel van wat er zoal te zien en te doen is tijdens een stedentrip Tallinn. Boek een stedentrip en ontdek deze hippe stad zelf!

Over de auteur

Anouk

Anouk werkt bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ze vindt het heerlijk om te reizen en vervolgens haar ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *