Moeder-dochter-weekendje

De leukste steden voor een moeder-dochter-weekendje

Nog geen Moederdag-cadeau gescoord? Boek vandaag een tripje naar een van deze toffe bestemmingen, print de boekingsbevestiging, lijst hem in en geef hem morgen cadeau! Succes gegarandeerd! Waar neem jij jouw moeder het liefst mee naar toe? 

Cultuur snuiven in Athene

Moeder-dochter-weekendje: AtheneDoen jullie niets liever dan samen cultuur snuiven? Vlieg in ca. 3,5 uur naar Athene, de Griekse hoofdstad. Dit is namelijk de oudste metropool van de wereld en aan cultuur zéker geen gebrek!

Het symbool van Athene is de Akropolis, de wereldberoemde ruïne die hoog boven de stad uittorent. Vanaf o.a. het Pantheon (het bekendste deel van de Akropolis) heb je een geweldig uitzicht over de stad. In de stad zelf ben je als cultuurliefhebber aan het goede adres bij o.a. de Agora, de Tempel van de Olympische Zeus en Panagia Gorgo.

Maar Athene biedt meer… De hippe wijk Psyrri bijvoorbeeld. Je kijkt je ogen uit bij de street art en kunt uren dineren in superleuke restaurants. Uitgaan kan in de wijk Gazi en voor een winkelmiddagje ben je aan het goede adres in Kolonaki. Liever een dagje relaxen? Wist je dat Athene beschikt over meer dan 50 kilometer aan kustlijn?

Moeder-dochter-weekendje: Arion Athens HotelArion Athens Hotel ligt middenin Psyrri. Kom na je dag struinen door Athene helemaal tot rust in je comfortabele kamer en geniet vanaf het dakterras van het schitterende uitzicht op de Akropolis!

Sunsnacken in Málaga

Moeder-dochter-weekendje: MálagaMálaga is hot! En niet alleen vanwege de vele leuke restaurantjes, bars, winkels en cafeetjes. Nee, het is ook aangenaam hot door de zuidelijke ligging. En doordat de stad aan zee ligt en eindeloos kilometers aan strand bezit, is er ruimte genoeg voor een of meerdere dagen zonnebaden.

Aan beide kanten van de stad zijn stranden te vinden, in totaal zo’n 15 stuks. De stranden zijn schoon, er zijn tal van voorzieningen en ze zijn eenvoudig te voet of per fiets te bereiken vanaf het stadscentrum.

Het meest bekend is stadsstrand La Malagueta. Vanaf hier loop je binnen 15 minuten via een brede boulevard richting het historische centrum. Hier vind je o.a. het Picasso Museum, de kathedraal van Málaga, de levendige winkelstraat Calle Marqués de Larios. Neem ook zeker een kijkje bij de Alcazaba, een fort ten oosten van het historische centrum. Relaxen kan – naast op het strand – in stadspark Paseo de España.

Moeder-dochter-weekendje: Málaga, Hotel MS MaestranzaHotel MS Maestranza is een klassiek en sfeervol hotel op loopafstand van het strand (slechts 500 m), de Alcazaba en het historische centrum. Het hotel beschikt daarnaast over o.a. een dakterras en wellnesscentrum.

Samen winkelen in Maastricht

Moeder-dochter-weekendje: MaastrichtDoen jullie als moeder en dochter niets liever dan winkelen en heb je geen tijd voor een lang weekend weg of geld voor een stedentrip naar zonnig Zuid-Spanje? Ga twee of drie dagen naar Maastricht en shop je helemaal rot. Want als het in één Nederlandse stad goed kan, dan is het hier wel!

Hoewel je verspreid door de stad diverse winkelgebieden vindt, is het Stokstraatkwartier toch wel het summum voor shopaholics. In historische pandjes, in sommige gevallen nog uit de Romeinse stad, vind je luxe winkeltjes, schattige boetiekjes, juweliers en antiquairs. Vergaap je aan de mooie gevels en prachtige etalages. Als het te duur is, dan is windowshopping een goede optie. Want ook dat is hier geweldig!

Liever neuzen in iets goedkopere winkeltjes? In de opkomende Wyck, aan de overkant van het water als je richting het Centraal Station loopt, vind je leuke boetiekjes, verrassende cadeauwinkeltjes en hippe eetgelegenheden.

Moeder-dochter-weekendje: Maastricht, Amrath Grand Hotel de l'EmpereurAmrath Grand Hotel de l’Empereur wordt ook wel de ‘grand dame’ van Maastricht genoemd. Dit hotel, gevestigd is in een rijksmonument in Jugendstil, wordt geroemd om haar centrale ligging, comfortabele kamers en verwarmde binnenbad.

Wellness in Boedapest

Moeder-dochter-weekendje: BoedapestBoedapest is een prima optie voor een korte stedentrip; het ligt op slechts twee uur vliegen en eenmaal ter plaatse kun je door de compactheid veel zien in een korte tijd. Echt veel, want Boedapest barst van de mooie gebouwen en bezienswaardigheden.

Met name in stadsdeel Boeda vind je een breed aanbod aan historische bezienswaardigheden. Aan de overkant van de Donau vind je stadsdeel Pest, een verzameling van winkels, restaurants, bars en clubs. En hier en daar ook nog eens een bezienswaardigheid waar je hart sneller van gaat kloppen.

Maar Boedapest heeft nog iets unieks; diverse badhuizen verspreid door de stad. De thermale baden horen bij de cultuur van de stad én het leven van de inwoners, die graag na werktijd nog even in het warme water ontspannen. Na een lange dag wandelen door Boeda en Pest is dit ook wel een opkikker voor jou en je moeder. Ga zeker naar Széchenyibad, een van de mooiste badhuizen van Boedapest.

Moeder-dochter-weekendje: Boedapest, Hotel ParlamentSzéchenyibad ligt in stadsdeel Pest. Net als het luxe Hotel Parlamant, dat geroemd wordt onder Nederlandse reizigers om de centrale ligging, fijne kamers, de kleinschaligheid en de persoonlijke service.

Gastronomisch genieten in Kopenhagen

Moeder-dochter-weekendje: KopenhagenFoodies en lekkerbekken zijn aan het goede adres in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De stad staat bekend als een culinair walhalla! Je vindt in de stad een breed aanbod aan restaurants met Michelin-sterren. Zóveel dat het steden als Amsterdam en Rome achter zich laat!

Maar ook voor mensen met een ietwat kleinere portemonnee is er genoeg te vinden; er zijn restaurants voor elk budget. In Palæo (Kopenhagen kent twee vestigingen) serveren ze gerechten o.b.v. het bekende Paleo-dieet. Wraps, salades, you name it! Cock’s & Cows is dé hamburgertent van Kopenhagen.

Voor zo’n € 12,- staat er een smakelijke variant voor je neus en de twister fries zijn echt onweerstaanbaar. Tapas eten? Ook dat kan in Kopenhagen. Bij Bar Moritz maken ze Spaanse tapas met een moderne twist. Iets meer te besteden? Voor de lekkerste visgerechten ga je naar Kødbyens Fiskebar.

Moeder-dochter-weekendje: Kopenhagen, Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs GadeExtra veel geld overhouden voor lekker eten? Verblijf in Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade. Het heeft een centrale ligging, moderne kamers, gratis WiFi voor alle gasten en een 24-uurs receptie. Vraag hier gerust tips voor meer hippe foodspots!

In welke stad breng jij jouw moeder-dochter-weekendje het liefst door?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “De leukste steden voor een moeder-dochter-weekendje

  1. Samen met me dochter weekendje weg. Maak het niet uit waar naar toe. Als ik alleen kunnen zijn met mijn prinssesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *