Natuur Sri Lanka

Sri Lanka; een ongekend natuurparadijs

Je moet er even voor vliegen, maar dan heb je ook wat; een natuurparadijs zoals je dat nog nooit eerder hebt gezien. We hebben het over Sri Lanka. Dit eiland in de Indische Oceaan herbergt een super divers landschap; het ene moment zie je alleen maar jungle, terwijl je het volgende moment relaxt op een hagelwit strand of door de bergen wandelt. Wow!

Sri Lanka heeft een oppervlakte van ca. 66.000 km² en is daarmee ongeveer een derde groter dan Nederland. Op deze relatief kleine schaal vind je een ongekende diversiteit aan landschappen en dat maakt Sri Lanka zo’n bijzondere bestemming. Op zoek naar een veelzijdige vakantie? In Sri Lanka moet je zijn!

Tijdens een vakantie in Sri Lanka alleen maar op het strand chillen? Hoewel het aantrekkelijk klinkt, kan het eigenlijk echt niet. Het land heeft namelijk zoveel moois te bieden. Vanuit jouw resort aan de (zuid)westkust van Sri Lanka kun je hele leuke excursies ondernemen of zelf met een huurauto op pad gaan om de prachtige natuur te ontdekken.

Volop keuze uit nationale parken

Natuur Sri Lanka; Nationaal ParkBezoek bijvoorbeeld een van de vele nationale parken die het land herbergt. Soms lijkt Sri Lanka net een aaneenschakeling van deze parken.

Udawalawe is misschien wel een van de mooiste. Hier maak je kans om oog in oog te staan met een olifant. Daarnaast spot je hier bijzondere vogelsoorten, krokodillen, apen en waterbuffels. Zeker weten dat je een olifant ziet? Dan moet je naar het Elephant Transit Home gaan, waar babyolifantjes worden opgevangen. De voedertijd is hét hoogtepunt van een bezoekje aan dit park.

Verblijf je in de buurt van Negombo? Dan is Nationaal Park Wilpattu een echte aanrader. Met name vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. Je vindt deze er in alle soorten en maten. Van bontgekleurde tropische exemplaren tot grote roofvogels en van flamingo’s tot ooievaars. Maar let goed op, want wie weet spot jij tussen alle vogels óók wel een olifant of jachtluipaard.

Theeliefhebbers opgelet!

Natuur Sri Lanka; TheeplantagesSri Lanka staat bekend als het land van de thee. Tot 2004 was de theeveiling in Colombo de grootste ter wereld. Deze titel heeft het over moeten dragen aan het Keniaanse Mombassa, maar de theeproductie is nog steeds zeer omvangrijk. Een bezoek aan een van de theeplantages is dan ook een must see tijdens jouw vakantie in Sri Lanka.

Rondom Kandy, Dickoya en Dimbula in het bergachtige binnenland van Sri Lanka vind je veel grote theeplantages waar jij een bezoekje aan kunt brengen. Tijdens een excursie krijg je o.a. een kijkje in de keuken van het productieproces van de wereldberoemde Ceylonthee. Maar ook andere theesoorten komen aan de orde, waaronder groene en witte thee. Daarnaast mag je natuurlijk ook even proeven. Dat wordt heerlijk theeleuten. Koekje erbij?

Strandhoppen

Natuur Sri Lanka; strandenNaast de jungle en het bergachtige binnenland staat Sri Lanka ook bekend om haar prachtige tropische stranden waar het prima vertoeven is. Met name in het zuiden vind je enkele pareltjes. Lucky you als je daar (in de buurt) verblijft dus!

Vlakbij de grote plaats Galle, een oude Nederlandse vestingstad, ligt het strand van Unawatuna. Je vindt er goudgeel zand, helderblauw water en prima voorzieningen. Daarnaast zijn er diverse duikcentra gevestigd en kun je de (veer)boot pakken naar het koraalrif van Unawatuna.

Iets zuidelijker ligt het prachtige en strand van Mirissa. Hier kun je overdag van het zonnetje genieten en in de avond met de voetjes in het zand de heupen losgooien. Ook lenen de golven hier zich uitstekend voor bodyboarden en kun je naar het schiereilandje Parrot Rock lopen wanneer het eb is.

Een strand helemaal voor jezelf (in het laagseizoen)? Ga dan naar Secret Beach. Hier vind je een beachbar met een relaxte sfeer, volop palmbomen en grote rotsen in zee. Wauw!

Ben jij benieuwd hoe het bijzondere Sri Lankaanse landschap er in real life uitziet? Bekijk dan snel ons aantrekkelijke aanbod naar Sri Lanka & boek snel jouw vakantie!

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *