Kerststad Valkenburg

Maak kennis met sprookjesachtig Kerststad Valkenburg

Hoewel Duitsland de onbetwiste leider op het gebied van kerstmarkten is, kunnen ze er in het zuiden van ons eigen land ook wat van. Niet alleen in Magisch Maastricht, waar we eerder over schreven, maar ook in Kerststad Valkenburg.

Kerststad Valkenburg: wat kun je verwachten?

Tussen 13 november 2015 en 3 januari 2015 staat het anders relatief rustige Valkenburg voor 100% in het teken van kerst. Waar toeristen normaliter naar de Limburgse stad komen voor een bezoekje aan Thermen2000 of een wandeling door het historische centrum komen ze zich nu laten overwelmen door een hoge dosis kerst. Het stadje lijkt haast weggelopen van een ansichtkaart, zo sprookjesachtig doet het aan in deze periode.

Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt

Kerststad ValkenburgDé kerststad van Nederland kent o.a. twee kerstmarkten (geopend van 13 november t/m 23 december), die in de Fluweelengrot en die in de Gemeentegrot.

De Gemeentegrot is niet alleen de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa, het is ook de oudste en de meest bezochte. Verspreid door het eeuwenoude gangenstelsel (ooit door mensenhanden volledig uitgegraven) vind je kerstkraampjes met kerstcadeaus, decoraties en natuurlijk hapjes en drankjes.

Tijdens een bezoekje aan de kerstmarkt in de Fluweelengrot slenter je niet alleen langs tal van kraampjes, onderweg kom je ook indrukwekkende wandschilderingen en een unieke 18e eeuwse kapel tegen.

Route d’Amuse: culinair genieten

Limburg is de thuishaven van Bourgondiërs en Kerststad Valkenburg zou dan ook niet compleet zijn zonder een culinaire route. Tijdens de Route d’Amuse maak je een van de drie wandelingen door het geulstadje, waarbij je onderweg stopt bij gerenommeerde horecagelegenheden om amuses te proeven. Voor kinderen zijn er passende kinderamuses.

Magic Sands: zandsculpturen waar je u tegen zegt

Kerststad ValkenburgVoor het vijfde jaar op rij kun je in Kerststad Valkenburg genieten van magische zandsculpturen in de Wilhelminagroeve, dit jaar met het thema A Christmas Story.

Elke zandcreatie, of dit nu een indrukwekkend bouwwerk of een van de levensgrote figuren uit de kerststal is, brengt een kerstverhaal tot leven. Tel daarbij op de sfeervolle verlichting in de grot en prachtige muziek en het kerstgevoel is direct aanwezig!

Laat je betoveren door de magische kerstparade!

Gedurende de kerstperiode kun je in Kerststad Valkenburg twee keer per week genieten van een betoverende parade door het centrum van Valkenburg. Geniet van verlichte praalwagens, dansers in prachtige kostuums en speciaal voor de Christmas Parade gecomponeerde muziek.

Overnachten nabij kerststad Valkenburg

Je een heel weekend laten onderdompelen in deze geweldige kerstsfeer? Boek een verblijf in Schaepkens van St. Fijt. Dit hotel ligt vlakbij het station en op ca. 10 minuten lopen van o.a. het centrum van Valkenburg. Na een lange dag slenteren langs de kerstmarkten dineer je bij het uitstekende restaurant, drink je een drankje aan de bar of relax je in het wellnesscentrum met binnenzwembad en sauna.

Meer informatie en (openingstijden) vind je op de website van Kerststad Valkenburg. Veel plezier!

 

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *