redenen Dominicaanse Republiek

5 redenen om naar de Dominicaanse Republiek te gaan

Het Caribisch gebied had het in september zwaar te verduren; orkaan Irma & Maria hielden flink huis. Sint Maarten werd zwaar getroffen en ook andere eilanden kregen een staartje mee. De Dominicaanse Republiek kwam gelukkig wél goed uit de strijd. Tijd om er een tropische vakantie door te brengen!

Orkaan Irma zwaaide af, Maria kwam wat dichterbij. De schade bleef echter beperkt tot omgewaaide bomen en geschonden palmbomen. Ruim twee maanden later zie je daar nauwelijks meer iets van; de beschadigde bomen zijn afgeknot en de rest bloeit weer als tevoren.

Om de orkanen Maria & Irma hoef je de Dominicaanse Republiek dus niet links te laten liggen. Er zijn echter genoeg redenen om juist wel in het vliegtuig te stappen. Dat ervaarde ik zelf toen ik onlangs een week het eiland ontdekte. Kijk je mee naar dé redenen om nu te gaan?

1. Je belandt in het palmbomen paradijs

redenen Dominicaanse Republiek: palmbomenKrijg jij ook het ultieme vakantiegevoel van palmbomen? De Dominicaanse Republiek is hét palmbomen paradijs.

Probeer eens thuis te komen met een foto zonder palmbomen. Dat is nog best een uitdaging.

Buiten dat ze zorgen voor een instant vakantiegevoel zijn de palmbomen ook nog eens enorm praktisch. Je hebt altijd schaduw bij de hand!

2. Een flinke dosis zon

Gezien de temperaturen is schaduw overigens meer dan welkom; temperaturen lopen hier zelfs in onze winter nog op tot 30 graden Celsius. En de gevoelstemperatuur kan nóg hoger liggen. Het verschil met Nederland is op dit enorm, maar wat is er fijner dan een weekje sun snacken terwijl iedereen hier in een dikke winterjas loopt?

Wil je op een ander moment gaan? Houd er rekening mee dat de Dominicaanse Republiek wel een orkaanseizoen kent. Al is dat zelden zo erg als afgelopen jaar en komen er ook niet ieder jaar orkanen voor. Het orkaanseizoen loopt van juni t/m eind november, de piek is tussen half augustus en eind september.

3. Luxe in het kwadraat

Redenen Dominicaanse Republiek: luxeDe meeste vakantiegangers boeken een vakantie naar de Dominicaanse Republiek om te genieten van zon, zee en strand. Een flinke dosis luxe is daarbij een fijne extra!

Aan de langgerekte en spierwitte stranden vind je talloze luxe hotels om uit te kiezen. Het gros biedt een all inclusive formule. En dan blijft het vaak niet enkel bij gratis eten in het buffetrestaurant. In de meeste gevallen heb je een riante keuze aan specialiteiten- en à la carte restaurants.

Oh en vergeet de tropische cocktails niet; ook die zijn dan eveneens bij de prijs inbegrepen wanneer je boekt o.b.v. all inclusive.

Redenen Dominicaanse Republiek, luxe: Sensatori Resort Punta CanaIk bezocht 12 hotels tijdens mijn tijd in de Dominicaanse Republiek. Sensatori Resort Punta Cana steeg qua luxe en rust boven alle andere hotels uit. Geniet van een hoge service, relax in het adults only gedeelte of ren de zee in vanaf het privéstrand.

4. Er valt écht genoeg te zien!

Redenen Dominicaanse Republiek, doen!Hoewel de Dominicaanse Republiek stiekem een beetje bekend staat als luierbestemming (en daar is niets mis mee!), kun je er ook prima een paar dagjes op uit trekken. Er worden diverse excursies aangeboden.

Favoriet bij veel vakantiegangers is een tripje naar Saona, een hemels paradijs voor de kust bij Bayahibe. Per catamaran of speedboat vaar je af naar de mooiste stranden, waar verse kokosnoten op je liggen te wachten. En in een klein dorpje maak je kennis met de locals.

Andere opties zijn een dagje naar de culture hoofdstad Santo Domingo, per buggy het binnenland in en een kijkje nemen bij de suikerrietvelden.

5. Je bent niet meteen de hoofdprijs kwijt

Afhankelijk van je wensen kunnen de kosten voor een retourtje naar de tropen best oplopen. Maar wie verder zoekt en niet per se in vijf sterren luxe hoeft te verblijven, kan goede aanbiedingen spotten.

redenen vakantie Dominicaanse RepubliekWhala! Bayahibe Resort is bijvoorbeeld een hotel dat je regelmatig bij ons extra voordelig kunt boeken. En dat voor die prijs echt een hoop biedt!

Het resort beschikt over een door palmbomen gedomineerde tuin. Welkom vakantiegevoel! Te midden van al dit groen liggen vier zwembaden die uitzicht bieden op zee en staan ligbedden en parasols voor je klaar. Extra ontspannen kan (tegen betaling) tijdens een massage.

Over een goede maaltijd hoef jij je geen zorgen te maken. Helemaal als je boekt o.b.v. all inclusive! Dan kun jij je portemonnee op je kamer laten en onbeperkt genieten van buffetmaaltijden, snacks en geselecteerde (non)alcoholische drankjes.

Zie jij een (winter)zonvakantie op de Dominicaanse Republiek wel zitten? Bekijk onze scherpe last minutes of het volledige aanbod.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *