Redenen Turkije familiebestemming

5 redenen waarom Turkije een geweldige familiebestemming is

Spanje is by far de populairste familiebestemming onder onze klanten. Maar wat als je nu een keer eens wat anders wilt? Tijd om naar Turkije te gaan, als je het ons vraagt. We geven je een aantal goede redenen om met het hele gezin af te reizen naar dit zonovergoten vakantieoord.

Veel luxe voor weinig

Laten we wel wezen; op vakantie gaan in de schoolvakantie is niet de meest voordelige optie. Meer vraag betekent hogere prijzen. Toch kun je de kosten eenvoudig drukken; ga voor een familievakantie in Turkije. Want als er één land is, waar je veel vakantier voor je geld krijgt…

En dan zit je niet vierhoog achter op een flatje buiten het centrum. Nee, ook vier- en vijfsterren hotels met een ligging direct aan het strand zijn betaalbaar in Turkije. Door voor dit zonovergoten land te gaan ben je zéker geen dief van je eigen portemonnee.

Onbeperkt ijsjes voor de kids

Redenen Turkije familiebestemming: all inclusiveEn als we het dan over veel luxe voor weinig hebben; het gros van de hotels biedt je ook nog eens de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Drie keer per dag schep je ongegeneerd jouw bord vol aan het buffet en als je mazzel hebt, kun je ook nog eens kosteloos à la carte dineren. Om drankjes zit je ook niet verlegen als je aan het zwembad ligt.

Maar het grootste voordeel? Een big smile op het gezicht van jouw kind(eren) als blijkt dat ook ijs inbegrepen is bij de all inclusive formule. Onbeperkt! En met dank aan de bekende all inclusive bandjes kunnen ze deze zelf halen terwijl jij aan het bruinbakken bent.

Oppermachtig in hotels met waterparken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, ondanks dat het een mega-cliché is; als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook! En in Turkije is het geen opgave om het de kinderen naar de zin te maken.

Veel hotels zijn ingespeeld op families. Ze bieden aparte kinderzwembaden en mini- en tienerclubs, er worden leuke activiteiten georganiseerd en ook kinderdiscotheken zijn er aan de orde van de dag. Maar het allermooist; je hebt een ruime keuze aan hotels met waterparken.

Redenen Turkije familiebestemming: hotels met waterparkNeem bijv. Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa in de badplaats Kusadasi. Dit hotel beschikt over een waterpark van maar liefst 60.000 m². Op dit immense oppervlakte vind je o.a. een golfslagbad, lazy river en talloze glijbanen. En buiten het waterpark vind je ook nog eens een groot aantal zwembaden!

Welke hotels met waterparken we in Turkije nog meer in de aanbieding hebben? We selecteerden onze favorieten:

  • The Land of Legends Kingdom Hotel biedt niet alleen kleurrijke (familie)kamers met spelcomputer, maar beschikt over een gigantisch water- én themapark in de achtertuin. Leuk voor jong & oud!
  • Hotel Gural Premier Tekirova beschikt over een waterpark met een oppervlakte van maar liefst 22.000 ². Wat je hier o.a. vindt? Veertien glijbanen voor volwassenen (waaronder een centrifuge, kamizake en blackhole), zes glijbanen voor kinderen en een piratenschip met zeven glijbanen. Naast het waterpark beschikt het hotel ook nog over twee normale zwembaden en een apart kinderbad.
Wil je graag zien welke hotels in Turkije nog meer in de aanbieding zijn? Bekijk hier onze uitgebreide selectie.

Combineer zon, cultuur én natuur

Redenen Turkije familiebestemming: cultuurGa jij op vakantie voor een flinke dosis zon óf wil je je kinderen ook wat van de lokale cultuur meegeven? Dat laatste kan prima in Turkije! Alleen al de lokale markten zullen indruk maken op de jongste vakantiegangers en dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige antieke steden. Als je naar Kusadasi gaat, kun je bijvoorbeeld Efeze bezoeken. Een duik in een geweldig geschiedenisboek!

En natuur? Turkije herbergt prachtige nationale parken en berggebieden. Je hebt hier de mogelijkheid om te wandelen, maar leuker voor de kinderen is het maken van een jeepsafari of een dagje kanoën of raften. En wat dacht je van een boottocht om de pracht van de kustgebieden te leren kennen? Ze zullen een vakantie zo nooit bestempelen als saai!

Een ruime keuze aan badplaatsen

Ben je na de redenen hierboven overtuigd geraakt dat Turkije inderdaad een geweldige familiebestemming is? Dan staat je nog één ding te wachten; kiezen uit de vele badplaatsen die het land biedt.

Ga je voor culturele Side, het relax-oord Belek, veelzijdig Alanya of het levendige Marmaris? Om maar een paar voorbeelden te noemen. Om je op weg te helpen lichten we in een uitgebreid artikel onze drie favoriete badplaatsen voor families uit.

Oh en nog een heel fijn pluspunt van Turkije: in slechts een paar uurtjes vliegen zet je voet op Turkse bodem en kan het genieten van het zonovergoten klimaat beginnen. Wat houd je nog tegen?! Check snel al onze kindvriendelijke vakanties naar Turkije.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *