Familievakantie Turkije

De leukste bestemmingen voor een familievakantie onder de Turkse zon

Middeleeuwse kastelen, antieke steden, de mooiste stranden, mysterieuze grotten én all inclusive hotels met glijbanen en soms zelfs hele waterparken: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geslaagde familievakantie in Turkije.

Turkije heeft de laatste jaren hard aan de weg getimmerd; door de bouw van kindvriendelijke complexen is het land een populaire bestemming voor familievakanties. Niet gek, want hoe zalig is het dat jouw kind enkel een armbandje hoeft te vertonen om zelfstandig een ijsje te halen? En met dank aan de vaak aanwezige miniclub, animatieteams en glijbanen hoef je bijna niet naar ze om te kijken. Eindelijk tijd om dat ene boek uit te lezen!

Er is alleen nog één opgave die je te wachten staat voor het zover is; je moet nog kiezen uit de vele bestemmingen die Turkije biedt. Om je een zoektocht te besparen zetten wij onze drie favoriete bestemmingen op een rij. Die familievakantie in Turkije komt zo wel erg dichtbij!

Met de kids naar Alanya

Familievakantie Turkije: AlayaDe Turkse badplaats Alanya, aan de Turkse Rivièra, staat bekend als misschien wel de meest familievriendelijke bestemming van Turkije. De all inclusive hotels beschikken vaak over een miniclub en aquapark waar de kinderen zich kunnen vermaken, ouders kunnen in de luxe hotels genieten van een massage. Of gewoon van een cocktail aan het zwembad.

Maar vergeet niet ook het hotel even te verlaten om de omgeving te ontdekken. Met deze activiteiten doe je je kinderen zeker een plezier tijdens een familievakantie in Turkije. En als de kinderen genieten… juist, dan geniet jij ook!

  • Bezoek een van de grotten die Alanya rijk. In de stad zelf vind je de Damlatas grotten en per boot kun je een bezoek brengen aan de Liefdesgrot en Piratengrot.
  • Voor een flinke dosis waterpret ga je naar Alanya Aquapark. Terwijl de kinderen van de vele glijbanen zoeven, relax jij op het zonneterras.
  • Het meest kindvriendelijke strand van Alanya is Cleopatra Beach. Het strand loopt hier langzaam af in zee, waardoor kinderen er veilig kunnen spelen.
  • Het nabijgelegen Taurusgebergte nodigt uit voor sportieve activiteiten. Ook de kloof van Sapadere is een aanrader. Spring van steen naar steen terwijl je uitkijkt op prachtige watervallen.
  • Kleine cultuurliefhebbers zijn aan het goede adres in het Kasteel van Alanya. Dit 13e-eeuwse kasteel wordt omheind door een muur van maar liefst 6,5 km lang. De muur is voorzien van 140 torens. Een prachtig uitzicht is vanaf deze plek gegarandeerd.
Familievakantie in Turkije: Eftalia Aqua Resort, AlanyaOp en top familievriendelijk! Eftalia Aqua Resort beschikt over een waterpark met een breed aanbod aan glijbanen, een miniclub én de mogelijkheid om all inclusive te verblijven.

Luxe familievakantie in Bodrum

Familievakantie in Turkije; BodrumZeg je Bodrum, dan zeg je luxe! Maar Bodrum staat voor meer. Het voormalige vissersplaatsje is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bekende badplaats met tal van mogelijkheden voor een geslaagde familievakantie in Turkije.

  • Bestaat jouw gezin uit stoere jongens? Boek een boottocht vanuit de haven van Bodrum. Stap bijvoorbeeld aan boord van een traditionele Turkse houten boot, een gulet. Hier wanen ze zich even piraat!
  • Een van de grootste waterparken van Turkije vind je in Bodrum! Het Dedeman Aquapark Bodrum heeft een oppervlakte van maar liefst 40.000 m². Roetsj van een van de ruim twintig glijbanen, dobber rond op een opblaasband of laat je meevoeren op de golfen in het golfslagbad.
  • Wil jij je kinderen graag wat van de Turkse cultuur bijbrengen? Neem ze mee naar het 15e eeuwse Kasteel van Bodrum. Hier vind je het Archeologisch Onderwater Museum en geniet je van een geweldig uitzicht over de omgeving. Ook het Mausoleum van Bodrum, één van de zeven wereldwonderen van de oude wereld, is een bezoekje waard. In het mausoleum ligt één van de oude koningen begraven.
  • Ook leuk: bezoek een plaatselijke markt met je kinderen. Op de zaterdagmarkt in Turgutreis (net buiten Bodrum) kun je je kinderen baklava leren eten en samen snuffelen naar souvenirs voor bijv. opa’s en oma’s.
Familievakantie in Turkije: Bodrum Holiday Resort & SpaBodrum Holiday Resort & Spa is rustig gelegen nabij Bodrum. Boek o.b.v. all inclusive om onbeperkt te genieten van eten en drinken terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad met glijbanen, de miniclub of kinderdisco.

Een rustige familievakantie in Marmaris

Familievakantie Turkije: MarmarisOp zoek naar een ietwat rustigere plek om jouw familievakantie in Turkije door te brengen? Marmaris is rustiger dan Bodrum en Alanya, maar biedt wel tal van mogelijkheden. De promenades langs de kustlijn worden gesierd door vele restaurantjes en in het binnenland maak je kennis met een bijzonder landschap dat voornamelijk bestaat uit naald- en olijfbomen.

  • Hoe tof is het om twee landen in één vakantie te bezoeken? Vanuit de haven van Marmaris stap je op de boot voor een dagje naar het Griekse Rhodos. Maak kennis met een andere cultuur en vervang de baklava voor souvlaki.
  • Liever wel baklava? Op de Bazaar van Marmaris wordt deze mierzoete lekkernij in grote getalen aangeboden. Laat de kinderen een cadeau voor zichzelf uitzoeken op de kleurrijke markt en trakteer jezelf op Oosterse kruiden voor thuis.
  • Waterratten die niet beschikken over een hotel met glijbanen kunnen tijdens hun familievakantie in Marmaris terecht in één van de twee waterparken die Marmaris rijk is. Breng een bezoek aan Aqua Dream Water Park of Atlantis Aqua Park.
  • Een lach op het gezicht toveren van actieve vakantiegangertjes? De bergen rondom Marmaris lenen zich voor lange wandeltochten en klimuitdagingen. Ook per jeep kun je dit gebied ontdekken.
  • Strandliefhebber? Het strand van Marmaris loopt geleidelijk af in zee, waardoor kinderen hier veilig kunnen spelen terwijl jij geniet van de Turkse zon vanaf een ligbedje.
  • Ga luxe jachtschepen spotten in de haven van Marmaris en kijk je ogen uit. Deze haven is een van de grootste en meest luxe jachthavens van het Egeïsche gebied.
Familievakantie in Turkije: Orka Lotus Beach, MarmarisMet meerdere glijbanen, waterspeeltoestellen en een miniclub is Orka Lotus Beach een waar paradijs voor kinderen. Volwassenen vermaken zich met dank aan de sport- en wellnessfaciliteiten. En wat dacht je van een all inclusive verblijf?

Praktische informatie voor een familievakantie in Turkije

  • De beste reistijd voor een familievakantie in Turkije is van april t/m oktober. In de maanden juli en augustus kan het tropisch warm worden met temperaturen tot 40 graden. Zorg daarom ook voor een hotel met zwembaden. Afkoeling! In het voor- en najaar kun je rekenen op zo’n 25 graden.
  • Houd er rekening mee dat het in Turkije een uur later is dan in Nederland. Sommige kinderen reageren op een tijdsverschil en hebben wat langer nodig om te acclimatiseren.
  • Ben je gebonden aan de schoolvakanties? Check snel onze aanbiedingen voor bijv. de meivakantie en zomervakantie.
  • Voor Turkije worden vaccinaties aanbevolen. Je doet er verstandig aan je te laten vaccineren tegen DTP en Hepatitis A. Kijk op de website van Thuisvaccinatie voor meer mogelijkheden.

Sta jij nu te popelen om een familievakantie in Turkije te boeken? Check snel ons voordelige aanbod aan familiehotels.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *