Pretparken Orlando

Thrillseekers opgelet! Orlando is dé pretpark hoofdstad

Ben je op zoek naar actie, avontuur en adrenaline en maak je jou blij met een dagje pretpark? Boek jouw volgende vakantie dan snel naar… Florida! In deze Amerikaanse staat vind je namelijk de enige echte pretpark-hoofdstad ter wereld: Orlando.

Het beste van de pretparken in Orlando

In Orlando zijn wat ons betreft de beste attractieparken ter wereld gevestigd. Wij moeten de eerste pretpark-fan nog vinden die het niet met ons eens is. Beleef de magische wereld van Walt Disney, stap in de lift van het Hollywood Tower Of Terror Hotel om vervolgens drie etages naar beneden te storten. Raas met een snelheid van 105 km per uur in Kraken of reis in een noodvaart mee met Aerosmith.

Ja, als je op zoek bent naar veel pretparken dan is een vakantie naar Orlando (Florida) de enige oplossing. Kijk je snel mee wat je dan kunt verwachten?

Kraken: snel, hoog én bloedstollend

De Kraken is de Amerikaanse variant van het Monster van Lochness: ontstaan door zeemansverhalen, maar nog nooit gezien. Het is een groot zeemonster met lange tentakels dat in staat is een boot te kapseizen. In Seaworld kun je een attractie vinden die gebaseerd is op deze mythe. Kraken is met een snelheid van 105 km per uur, een lengte van ruim 1.200 meter en een hoogte van bijna 50 meter een van de snelste, langste én hoogste achtbanen van Orlando. Reken er wel op dat je gedesoriënteerd uit stapt: tijdens een bloedstollend ritje van nog geen vier minuten ga je maar liefst zeven keer over de kop. Wie durft?

Hollywood Tower Of Terror

Pretparken Orlando: Tower of TerrorIn Disney’s Hollywoord Studios staat dit griezelige hotel. Na binnenkomst krijg je het verhaal te horen over hoe het hotel in 1939 door de bliksem werd getroffen en vijf hotelgasten verdwenen. Na deze introductie stap je in de lift waarna deze naar de 13e verdieping gaat. Dan breekt plotseling de kabel en de lift stort naar beneden. Daarna gaat de lift weer omhoog om vervolgens weer naar beneden te storten. De attractie is op zijn minst angstaanjagend te noemen. Als je graag grond onder je voeten hebt, is dit zeker geen aanrader…

Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith

Deze achtbaan staat tevens in Disney’s Hollywoord Studios. Je komt binnen in de studio waar Aerosmith nog even aan het soundchecken is. Dan stap je in de limousine om nog op tijd te zijn bij hun concert. Maar die limousine heeft haast, binnen nog geen 3 seconde gaat deze zo’n 100 km per uur. Je ziet niets, het is pikkedonker, en het enige dat je hoort is de muziek van Aerosmith uit maar liefst 120 luidsprekers. Weg oriëntatie!

Expedition Everest

Nog zo’n tof park van Disney: Disney’s Animal Kingdom. In dit park vind je de bloedstollende achtbaan Expedition Everest. De hoofdrollen in deze attractie zijn weggelegd voor het mooie Himalaya-gebergte en Yeti. Terwijl je met een snelheid van 90 km door het gebied raast, sta je oog in oog met de verschrikkelijke sneeuwman. En wat als de rails opeens ophoudt… HELP!

Kilimanjaro Safaris

Disney’s Animal Kingdom kent meer fantastische attracties. Tijdens een ritje in Kilimanjaro Safaris kun je uitgebreid wild spotten: zwarte neushoorns, leeuwen, olifanten en krokodillen passeren. Wat lijkt op een rustige tour verandert in een nachtmerrie als blijkt dat er een leeuw is ontsnapt en de brug waarover je wilt ontsnappen begint te kraken…

Duelling Dragons

Pretparken Orlando: Dragon ChallengeNog zo’n tof pretpark in Orlando: Universal’s Island of Adventure. Hier vind je een wel heel unieke achtbaan. Alle inzittenden worden verdeeld over de twee wagens, of moeten we zeggen twee draken.

In deze attractie in het Harry Potter-deel van het park gaan de twee draken de race aan met elkaar en dat gaat er hard aan toe. Elke wagen heeft zijn eigen spoor, de Chinese Fireball’s en de Hungarian Horntail’s. Desondanks kan het maar zo zijn dat je de andere wagen recht op je af ziet komen.

The Amazing Adventures of Spiderman

Ook in Universal’s Island of Adventure: een unieke 3D-rit door de straten van New York. De 3D bril maakt de ervaringen compleet, hierdoor lijkt de vrije val van honderden meters van een wolkenkrabber net echt. Houd je hart maar vast!

Jurassic Park River

Jurassic ParkVroeger de favoriete attractie van veel vakantiegangers: de boomstam-rit waarbij je door en door nat werd. De Jurassic Park River in Universal’s Island of Adventure is nog net een stukje extremer. Wat begint als een rustig attractie, waarbij je langs tamme dinosaurussen en vegetarische brontosaurussen vaart, eindigt met dank aan een verkeerde afslag in een confrontatie met de gevaarlijke Tyrannosaurus. Er is maar één manier om te vluchten: maak een vrije val van 26 meter! Leuk weetje: voor deze attractie wordt bijna 6 miljoen liter water gebruikt.

Wil jij als echte thrillseeker liever vandaag dan morgen naar Orlando? Bekijk ons voordelige aanbod.

Fotografie: Kamira | Shutterstock.com (hoofdbeeld), Universal Orlando Resort (Dragon Challenge)

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *