Tivoli Kopenhagen

Combineer je stedentrip Kopenhagen met een bezoek aan Tivoli

Wie dacht dat je alleen naar Legoland kon gaan in Denemarken, die heeft het mis. Het Deense pretpark Tivoli werd al in 1843 geopend en heeft vele attracties. Het pretpark ligt in het centrum van Kopenhagen en is ideaal om te combineren met een stedentrip Kopenhagen.

Ontdek het betoverende Tivoli

Tivoli Kopenhagen: draaimolenTivoli is een van de oudste attractieparken (het park Dyrehavsbakken, eveneens in Kopenhagen, is nog ouder) en ’s werelds meest bezochte seizoensgebonden themapark. Dit park is namelijk geopend van begin april tot eind september. Tivoli maakt een uitzondering tijdens Halloween en Kerstmis, dan is het park ook speciaal geopend. Tijdens deze feestdagen wordt Tivoli thematisch aangekleed en kun je van speciale optredens en vuurwerk genieten. De kerstmarkt in Tivoli is zelfs één van de beste in Scandinavië.

Wat kun je verwachten van Tivoli?

Van een kalmerend boottochtje tot snelle achtbanen, alles is mogelijk in Tivoli. De Odin Express is zo’n snelle achtbaan. In 1914 werd de eerste achtbaan gebouwd. Deze achtbaan is een van de oudste, nog in bedrijf zijnde, houten achtbaan van de wereld. Heb jij geen hoogtevrees en word jij niet zo snel misselijk? Probeer dan The Spinning Top of de 63 meter hoge Golden Tower die je met een snelheid van 65 km/h richting aarde laat vallen. Bovendien heb je ’s avonds ook de mogelijkheid om een ritje te maken in de vele attracties, dit maakt de beleving nog intenser.

Er is meer in Tivoli..

Tijdens een dagje Tivoli aan eten en drinken geen gebrek. In Tivoli vind je bijna 40 restaurants en cafés. Je kunt een heerlijk patatje of andere snack eten, maar je kunt ook genieten van uitgebreide à la carte restaurants waar je o.a. Italiaanse, Chinese of Deense gerechten kunt bestellen.

Tivoli Kopenhagen

Tivoli heeft naast de 27 attracties ook nog een openlucht podium, een concertzaal en een theater. Er worden veel shows gegeven in Tivoli, de meesten zitten bij je ticket voor het park inbegrepen, maar een enkeling kun je tegen een kleine vergoeding bezoeken.

Het Pantomine theater is het oudste gebouw van Tivoli (1874) en alleen het ontwerp van dit theater is bijzonder. O.a. de prachtige draak verwoord goed de Chinese stijl van dit theater.

Naast de theatershows kun je ook kijken en luisteren naar diverse muziekoptredens. Ook hier geldt: sommige zijn bij de prijs inbegrepen, terwijl andere artiesten om een kleine vergoeding vragen. O.a. de Tivoli Boys Guard zijn erg beroemd in Tivoli. Dit kinderorkest, bestaande uit honderd jongens tussen de negen en zestien jaar, speelt de mooiste liedjes.

Wist je dat…?

  • Tivoli Kopenhagen vuurwerkVooral de verlichting een grote rol speelt in het succes van Tivoli? Wanneer het donker wordt, wordt het hele park verlicht door honderden gekleurde lampen. De bollen verspreiden een magische gloed over de tuinen en veranderen Tivoli in een sprookjeswereld. De dag wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow boven Tivoli.
  • Een van de meest betoverende plekken in het hele park de miniatuurtuin is? Honderden kleurrijke exotische bloemen laten je de wereld om je heen even vergeten. Loop vooral ’s avonds even door deze tuinen. Ook hier zorgen de lampjes voor een sprookjesachtige omgeving.
  • Er ruim 2.000 werknemers er voor zorgen dat jij een onvergetelijk dagje uit zult hebben in Tivoli?

Hoteltip!

Op nog geen vijf minuten lopen van Tivoli vind je het viersterren The Square. Dit met Green Key beoordeelde hotel is ideaal als uitvalsbasis tijdens je stedentrip Kopenhagen. Niet alleen is Tivoli om de hoek van de straat gelegen, de bushalte (ca. 10 m), metro en de trein (ca. 100 m) ligt ook dicht bij hotel The Square.

Ben jij wel eens in pretpark Tivoli in Denemarken geweest? 

 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *