Populaire stedentrip 2019

In deze populaire steden moet je in 2019 zijn!

Wij zijn al helemaal in the mood om vakantieplannen te maken voor volgend jaar. Geldt dat ook voor jou én ben je dol op steden? Dan is dit hét ultieme lijstje voor jou. Deze steden gaan het helemaal worden volgend jaar. Volgens Lonely Planet overigens. Al sluiten wij ons daar helemaal bij aan!

Hip Kopenhagen

Populaire steden 2019: KopenhagenAls er een stad momenteel in één adem wordt genoemd met het woord ‘hip’, dan is het wel Kopenhagen. De Deense hoofdstad maakte hierdoor in 2018 al een flinke groei door en de verwachting is dat ze in 2019 nog meer doorschieten.

Wat Kopenhagen zo uniek maakt? Het is overzichtelijk en kent een compact stadscentrum. Het is een groene stad en ook nog eens van de schoonste van Europa. Theoretisch kan je prima een zomerse duik in de haven maken. En je ziet er meer fietsen dan auto’s. En hoe leuk is het om een vakantiebestemming op de fiets te ontdekken?

Of er nog meer redenen zijn om in 2019 een stedentrip naar Kopenhagen te plannen? Ja hoor, we gaan nog even verder! Eeuwenoude paleizen, prachtige grachtenpandjes en antieke pleinen vormen een unieke mix met moderne pakhuizen, galerieën en restaurants. Over restaurants gesproken; Kopenhagen is ook nog eens dé hotspot voor foodies. Scandinavische specialiteiten, streetfood en Michelin-maaltijden wisselen hier elkaar eenvoudig af.

Populaire steden 2019: Kopenhagen, Copenhagen Admiral HotelCopenhagen Admiral Hotel is een sfeervol hotel in een 17 eeuws pand. Let eens op die details! Je bevindt je nabij het water, het koninklijk paleis én de Nyhavn. Dat wordt Kopenhagen vooral te voet ontdekken.

Cultureel Miami

Populaire steden 2019: MiamiDat je voor een strandvakantie, een bruisend uitgaansleven en talloze winkels goed zit in Miami, is redelijk bekend. Maar cultuur…? Minder bekend! Toch maakt de Amerikaanse stad op dit front ook een enorme groei door. We nemen een greep uit de culturele hotspots om te je overtuigen.

First of all; Miami is een hotspot voor fans van street art. Wynwoon Walls is een unieke verzameling van kunstwerken van straatkunstenaars van over de hele wereld. De vroegere industriewijk waar je deze vindt, heeft ook een flinke metamorfose ondergaan de laatste jaren. Je vindt er te gekke fusionrestaurants, koffiehuisjes en galerieën.

Ook qua musea scoort Miami tegenwoordig hoge ogen met o.a. de Museum Garage, het Institute of Contemporary Art en het pasgeopende Philip & Patricia Frost Museum of Science. Liever een duik in het verleden? Breng een bezoek aan de wijk Little Havana. Hier wordt het straatbeeld gekenmerkt door domino spelende Cubanen en sigarenwinkeltjes.

Populaire steden 2019: Miami, SLS South Beach Hotel In het stijlvolle SLS South Beach Hotel kun je naast luxe rekenen op een op-en-top service, ligging direct aan het strand en verrassende maaltijden van awardwinning kok José Andrés en master sushi chef Katsuya Uech.

Dynamisch Dakar

Populaire steden 2019: DakarOf je het nu chaotisch of dynamisch wilt noemen, Dakar is wél de opkomende Afrikaanse stad voor komend jaar. En dat is niet zonder reden!

Los van dat een nieuwe luchthaven het reizen een stuk eenvoudiger maakt, kan je hier tijdens een vakantie prachtige stranden combineren met kleurrijke markten. Cultuur snuiven gaat daarnaast hand in hand met dansen in een van de nachtclubs die de hoofdstad van Senegal biedt.

Vorig jaar maakte ik een flashtrip naar Senegal. In 52 uur op de Senegalese bodem maakte ik kennis met alle aspecten van het bijzondere land. Een van de meest indrukwekkende plekken? Ile de Gorée, het slaveneiland voor de kust van Dakar. Een absolute must see!

Dakar is wel een intensieve stad. We raden je dan ook aan om te verblijven in het verderop gelegen Saly en stad & strand in dit geval te combineren. De badplaats wordt gekenmerkt door prachtige stranden en dito hotels. De kwaliteit van de hotels ligt ook een stuk hoger dan bijv. in buurland Gambia. En het is de ideale uitvalsbasis voor een dagtripje naar Dakar.

Populaire steden 2019: Dakar, Royal Horizons BaobabVorig jaar verbleef ik enkele dagen in Royal Horizons Baobab. Wat een geweldig hotel! Ruime huisjes direct aan het strand en een restaurant met uitgebreide all inclusive mogelijkheden liggen op je te wachten.

Veelzijdig Zadar

Populaire steden 2019: ZadarWie Kroatië in één adem noemt met stedentrips komt al snel uit bij Dubrovnik. Maar de Kroatische stad krijgt er in 2019 concurrentie bij van Zadar. De stad aan de Dalmatische kust is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een kosmopolitische stad. En dat krijgen steeds meer mensen door. Wat Zadar voor ons bijzonder maakt? We geven je drie redenen!

Allereerst de 3.000 jaar oude geschiedenis die de stad kenmerkt. Je vindt er overblijfselen uit de tijd van de Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen. De meest bijzondere is het Forum Romanum, dat tussen de 1e en 3e eeuw na Christus werd gebouwd.

En dan heb je nog de riva’s; kades met uitzicht over zee. De stad kent er twee. De meest bijzondere is de oudste, met delen van de middeleeuwse stadsmuren en -poorten. Overdag komen hier vooral cultuurliefhebbers, ’s avonds is het het domein van voedselkraampjes en toeristen die een avondje uit willen.

En wat is er fijner dan een stedentrip combineren met zon en strand? In Zadar zelf en de omgeving vind je kleine baaitjes en diverse zand-/kiezelstranden. Neem een kijkje bij het brede Kolovare, het kindvriendelijke Borik en het onder watersporters populaire Diklo.

Populaire steden 2019: Zadar, Falkensteiner Club Funimation BorikVoor de rustzoekers hebben we een mooi hotel buiten het centrum van Zadar in de aanbieding, Falkensteiner Club Funimation Borik. Mét ligging aan het strand en zwembaden voor als je nog een baantje wilt trekken na een dagje struinen door de oude stad.

Welk van deze steden zet jij graag op jouw planning voor 2019?

Fotografie: mariakraynova | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *