Mooiste stranden ter wereld

Om weg te dromen! 25x de mooiste stranden ter wereld

Omdat jouw reis-wishlist vast nog niet lang genoeg is: deze 25 mooiste stranden ter wereld kun je er nog wel even aan toevoegen. Volgens Tripadvisor zijn dit dé stranden die je in 2015 moet bezoeken.

Niet bekend met Tripadvisor? Op deze website kun je steden, attracties en bezienswaardigheden van over de hele wereld beoordelen. En dat wordt massaal gedaan. Tripadvisor weet daardoor als geen ander welke stranden we echt het mooiste vinden. Onderstaande dus. Tijd om even weg te dromen…

1. Baía do Sancho (Brazilië)

Niet langer alleen het mooiste strand van Brazilië, maar ook het mooiste strand van de wereld. Baío do Sancho ligt op Fernando do Noranha en wordt omgeven door rotsblokken. Tropische vogels vliegen in het rond en bossen bieden schaduw voor de nodige afkoeling. Duikliefhebbers zijn hier ook op de goede plek: het rif biedt plek aan kleurrijke vissen en koraalriffen.

2. Grace Bay (Turks- en Caicoseilanden)

Het toonbeeld van een tropisch paradijs: het meest heldere, blauwe water dat je ooit hebt gezien, omgeven door hagelwit zand. Je vindt de Turks- en Cacoiseilanden boven Haïti en de Dominicaanse Republiek. Klein stukje reizen dus.

3. Rabbit Beach (Italië)

Het Italiaanse strand (gelegen op het eiland Lampedusa) werd in 2013 nog uitgeroepen tot het mooiste strand ter wereld. De naam ‘Rabbit Beach’ is enigszins misleidend: ooit woonden er konijnen, maar die zie je er nu nog amper. Wel kun je er Caretta Caretta schildpadden spotten in het voorjaar. En de rest van het jaar geniet je van Caribische kleuren (in Europa!) en hagelwit zand.

4. Playa Paraiso Beach (Cuba)

Op zoek naar een van de mooiste stranden zonder dat je je een plekje moet banen tussen andere toeristen in Cuba? Playa Paraiso Beach is gelegen op het Cubaanse koraaleiland Cayo Largo. Doordat er maar enkele hotels op dit eiland gevestigd zijn, heb je alle ruimte op het strand.

5. Playa de Ses Illetes (Spanje)

Naast het feit dat dit strand in het lijstje top 5 stranden van de wereld staat, is het ook nog eens een van de mooiste stranden in de Middellandse Zee. Playa de Ses Illetes is gelegen op het eiland Formentera. Ideaal als uitstapje als je bijvoorbeeld op vakantie bent op Ibiza. Waan je even in de Caraïben!

Omdat je van de mooiste stranden geen genoeg kunt krijgen…

Net niet mooi genoeg voor een top 5 positie, maar mooi genoeg om er met de 6e t/m 25e positie van mooiste stranden ter wereld vandoor te gaan.

6. Anse Lazio (Seychellen)
7. Whie Beach (Filippijnen)
8. Flamenco Beach (Puerto Rico)
9. Whitehaven Beach (Australië)
10. Elafonissi Beach (Griekenland)
11. Camp’s Bay Beach (Zuid-Afrika)
12.  Radhanager Beach (Andaman and Nicobar Islands)
13.  Woolacombe Beach (Verenigd Koninkrijk)
14. Siesta Beach (Florida)
15. West Bay Beach (Honduras)
16. Cayo de Agua (Venezuela)
17. Playa Manuel Antonio (Costa Rica)
18. Nai Harn Beach (Thailand)
19. Sharm El Luli (Egypte)
20. Iztuzu Beach (Turkije)
21. Plata Paraiso (Mexico)
22. Diani Beach (Kenia)
23. Eagle Beach (Aruba)
24. Ngapali Beach (Myanmar)
25. Maunganui Beach (Nieuw-Zeeland)

Ben jij wel eens op een van deze mooiste stranden ter wereld geweest? We horen graag jouw ervaring!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *