Mooiste hotels Portugal

De mooiste hotels in Portugal; kiezen maar!

Als er één land veelzijdig is, is het wel Portugal. Je kunt er kiezen voor een vakantie in de zonnige Algarve, de prachtige natuur van Madeira ontdekken en een stedentrip maken naar het leuke Lissabon. En dan zijn er nóg veel meer opties. Vandaag zetten we de mooiste hotels in Portugal op een rijtje. Kijk je mee?

Toegegeven, deze selectie maken was niet gemakkelijk. En over smaak valt uiteraard te twisten, maar wat ons betreft zijn dit de mooiste hotels in Portugal.

De mooiste hotels in de Algarve

Op zoek naar een op-en-top zonnige vakantiebestemming? In de Algarve kun je rekenen op warme zomers en zachte winters en je vindt er ook nog eens mooie hotels. Wat dacht je van deze?

  • Bij luxe Pine Cliffs Hotel, verscholen tussen de pijnbomen, kun je rekenen op een oase van rust. Het strand ligt op slechts 200 m afstand, waar je met een lift gemakkelijk naartoe kunt. In het wellnesscentrum is het genieten geblazen en dankzij een handjevol restaurants kun je iedere vakantiedag wat anders eten. De prachtige typisch Portugese tegeltjes in de kamers en openbare ruimtes maken het vakantiegevoel compleet.
  • Bijzonder verblijven in de Algarve? Kies voor het kleinschalige Bela Vista Hotel & Spa dat op een klif aan het strand ligt. Het hotel is gehuisvest in een statig 20e-eeuws pand dat wel iets weg heeft van een paleisje. Qua interieur kun je rekenen op kleurrijke en klassieke elementen. Vanaf het zwembad heb je een prachtig uitzicht op zee. Wij zien onszelf hier wel liggen!
  • Luxe in de Algarve; dat is Anantara Vilamoura Algarve Resort in het kort. Het hotel ligt aan een golfbaan, biedt meerdere zwembaden (waaronder voor kinderen en speciaal voor volwassenen) en een prachtig wellnesscentrum. De kamers en suites zijn van alle gemakken voorzien en eten & drinken is er een feestje dankzij lokale en seizoensproducten. Je verblijft niet aan het strand, maar het hotel beschikt wél over een hippe eigen beachbar waar je gemakkelijk komt dankzij de shuttleservice.

Bekijk al onze luxe hotels in de Algarve

Mooiste hotels Portugal - Vilamoura Algarve Resort

Onze pareltjes op Madeira

Natuurliefhebbers zitten goed op het groene eiland Madeira, dat ook wel bekend staat als het bloemeneiland. Helemaal top wordt jouw vakantie als je uit een van deze mooie hotels kiest!

  • Over een geweldig uitzicht gesproken… Daar kun je bij het luxe Hotel Baia Azul ook op rekenen! Vanaf het zwembad, terras en de restaurants kijk je prachtig uit over de oneindig lijkende oceaan. Dankzij het wellnesscentrum is ontspanning binnen handbereik.
  • Castanheiro Boutique Hotel is niet alleen een van de mooiste hotels van Portugal, het heeft ook nog eens een perfecte ligging in het centrum van de hoofdstad Funchal. Levendigheid is dan ook binnen handbereik. Op het dakterras met prachtig infinity-zwembad en comfortabele ligbedden is het relaxen geblazen. Dat geldt trouwens ook voor het fijne wellnesscentrum.
  • Toe aan een relaxvakantie? In Saccharum vind je meerdere zwembaden (waaronder een prachtige infinity-pool), restaurants en een uitgebreid wellnesscentrum. Het ligt bovendien naast een (lava)strandje. Ongestoord ontspannen kan bij het adults only zwembad.

Mooiste hotels Portugal - Saccharum

De favorieten in Lissabon

Een stedentrip is altijd een goed idee en Lissabon is superleuke bestemming. Met een verblijf in een van deze mooie hotels wordt het zeker weten een onvergetelijke trip.

  • Wij zijn verliefd op het blauwwitte dakterras én het uitzicht van H10 Duque de Loule. Het charmante hotel is gevestigd in een 18e -eeuws pand met typisch Portugese details. Maar vergis je niet; van binnen is het hotel übermodern ingericht met alle luxe van nu.
  • Selina Secret Garden Lissabon ligt verscholen in de trendy wijk Cais de Sodre en is zelf al even hip. Het hotel brengt reizigers graag met elkaar in contact en organiseert hiervoor o.a. yogalessen en beschikt over een gezamenlijke keuken. Je verblijft in kleurrijke kamers en kunt relaxen op het dakterras met zwembad!
  • Een koninklijke stedentrip naar Lissabon? The One Palacio da Anunciada is gevestigd in een 16e-eeuws paleis. Prachtige details – waaronder de plafonds in het restaurant – zijn bewaard gebleven tijdens de restauratie. Het luxe hotel beschikt over paleistuinen en een zwembad waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Bekijk al onze luxe hotels in de Lissabon

Mooiste hotels Portugal - The One Palacio da Anunciada

Nog meer mooie hotels in Portugal

Nog niet genoeg mooie hotels in Portugal gezien? Of wil je graag naar een andere regio? Check ook deze opties.

  • Aroeira Lisbon Hotel Sea & Golf Resort biedt het beste van twee werelden. Enerzijds ligt het charmante Lissabon vlakbij, anderzijds is er de rustige omgeving met de zee, natuur en twee buitengewone golfbanen. Ervaar het zelf tijdens een verblijf in dit fraaie, kleinschalige en stijlvolle hotel.
  • Een luxe stedentrip naar Porto? Hotel Infante Sagres was zo’n 70 jaar geleden het eerste vijfsterren hotel van de stad. Het hotel staat bekend om haar klassieke en weelderige inrichting, persoonlijke service en unieke mix van tijdloze elegantie en hedendaagse faciliteiten. Je kunt bovendien rekenen op een fijn zwembad, hip café annex restaurant en comfortabele kamers.
  • Alleen al voor het uitzicht mag Les Suites at The Cliff Bay niet op het lijstje met mooiste hotels in Portugal ontbreken. Het is op-en-top genieten met je armen over de rand van het infinity-zwembad. Laat je in de watten leggen in het wellnesscentrum.
  • De gevel van My Story Hotel Figueira is helemaal voorzien van typisch Portugese blauwwitte tegeltjes. Je verblijft midden in het centrum van Lissabon en kunt rekenen op comfortabele kamers en een restaurant met stijlvolle inrichting.
  • Een vakantie vol natuur? Dan ben je op de Azoren aan het juiste adres. Met een verblijf in White Exclusive Suites & Villas op het eiland São Miguel is een luxe vakantie binnen handbereik. De suites en villa’s zijn stijlvol ingericht en in het infinity-zwembad geniet je met je armen over de rand van het prachtige uitzicht op zee. In één woord; wauw!

Mooiste hotels Portugal - White Exclusive Suites & Villas

Bekijk al onze luxe hotels in de Portugal
In welk van deze mooie hotels in Portugal zou jij wel willen verblijven?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *