Goudgele stranden-alert! De mooiste badplaatsen van Sri Lanka

Staat Sri Lanka ook hoog op jouw bucketlist? Je bent niet de enige, want de laatste tijd reizen steeds meer mensen naar het tropische oord in de Indische Oceaan. Het land is dan ook helemaal ingericht op de komst van westerse toeristen. Daar wordt in de vele mooie badplaatsen in Sri Lanka handig op ingespeeld. Maar welke badplaats bij jou past? Lees snel verder!

Natuurlijk kun jij kiezen om in Sri Lanka rond te reizen met een backpack op je rug, maar een relaxte zonvakantie op een vaste locatie behoort ook tot de mogelijkheden. Daarbij kun je met leuke uitstapjes veel van het prachtige land zien. Hoef jij je dus niet het apelazarus te sjouwen en kun jij helemaal tot rust komen. Precies zoals een vakantie bedoeld is!

Maar waar verblijf je dan? We zetten de mooiste badplaatsen van Sri Lanka voor je op een rij. Zo wordt kiezen een stuk makkelijker!

Negombo

Badplaatsen Sri Lanka - NegomboDe meeste badplaatsen in Sri Lanka vind je aan de westkust. Dit gebied is dan ook het meest ontwikkeld qua toerisme.

Negombo is misschien wel de bekendste badplaats van Sri Lanka en ligt op ca. 40 km ten noorden van de hoofdstad Colombo. Bijzonder aan Negombo is dat het aan een lagune ligt en wordt omgeven door mangrovebossen en kokospalmen.

De inwoners van Negombo leven, naast het toerisme, voornamelijk van de visserij. Vanuit de haven vertrekken er dagelijks tientallen vissersboten en op de lokale vismarkt kun je een vers gevangen visje kopen. Een hele happening is de ook thuiskomst van de vissersvloot. In de vele restaurants staan zeevruchten steevast op het menu. Lekkerbekken komen dus volop aan hun trekken in Negombo.

Relaxen en uitbuiken kan op het langgerekte en goudgele strand. Met een beetje geluk biedt jouw resort direct toegang tot het strand. Let wel op; over het algemeen zijn er vrij hoge golven in Negombo. Leuk voor surfers, maar minder geschikt voor kinderen.

In het charmante vissersdorpje kun je daarnaast veel Portugese invloeden uit de 16e en 17e eeuw terugzien. Het Rooms-Katholieke geloof is er bijvoorbeeld nog erg goed vertegenwoordigd. Dit zie je terug in de vele kerkjes. Neem zeker een kijkje bij het fort van Negombo. Dit fort werd gebouwd door de Portugezen, veroverd door de Nederlanders en later door de Engelsen gebruikt als gevangenis.

Club Hotel Dolphin, NegomboChillen op een strand afwisselen met een ruim aanbod aan sportfaciliteiten? Dat kan in Club Hotel Dolphin. Ontspannen doe je hier met dank aan een relaxpool en wellnessfaciliteiten. Bovendien kun je o.b.v. all inclusive verblijven!

Colombo

Badplaatsen Sri Lanka - ColomboDe hoofdstad van Sri Lanka is de tweede badplaats in ons lijstje. Er wonen ca. 750.000 mensen in Colombo en het is het economische hart van het land. Bovendien is het een smeltkroes van nationaliteiten en religies. Je vindt er o.a. Singalezen, Tamils en Maleisiërs die verschillende godsdiensten aanhangen als het Boeddhisme, Hindoeïsme, Christendom en Islam.

Je kunt Colombo het beste zien als een moderne metropool met een westers tintje. Zo stikt het er van de wolkenkrabbers, hoge gebouwen en mensen. Maar ook tot rust komen behoort tot de mogelijkheden. Dat kan bijvoorbeeld op een van de stranden die de stad herbergt.

Meer van Colombo zien? De stad heeft een rijk verleden dankzij haar strategische positie langs de oost-west handelsroute. Als je door de stad wandelt, treg je enkele oude gebouwen die stammen uit de tijd van de Portugese, Nederlandse en Britse overheersing van de stad. De Nederlandse invloeden zie je terug bij de Wolvendaalsche Kerk, waar nog steeds een VOC-logo op het hekwerk prijkt.

Andere must-sees tijdens een verblijf in Colombo zijn het nationale museum, het onafhankelijkheidsgebouw en de bruisende bazaar, waar je fijne koopjes scoort.

Mount Lavinia, ColomboBen je toe aan een beetje luxe? Boek dan een vakantie in Mount Lavinia. Met de koloniale historie, uitzicht op de skyline van Colombo en een geweldige service is dit een fantastische plek om je vakantie door te brengen.

Kalutara

Badplaatsen Sri Lanka - KalutaraKalutara ligt op ca. 40 km ten zuiden van Colombo en beschikt over prachtige stranden die veelal op schiereilanden voor de kust liggen.

In het verleden was Kalutara hét centrum voor de specerijenhandel. Tegenwoordig leven de inwoners van het mand- en strovlechten én van het toerisme. Want Kalutara wordt gezien als een van de mooiste badplaatsen van Sri Lanka.

Natuurlijk kun je heerlijk op het strand relaxen tijdens een verblijf in Kalutara, maar de omgeving nodigt ook uit om ontdekt te worden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Ashokaramaya tempel, die gebouwd werd in 1870. Een andere religieuze plaats is de vijgenboom Kalutara Bodhiya, die dagelijks bezocht wordt door honderden boeddhisten.

Even buiten Kalutara vind je op een heuvel het Richmond Kasteel dat gebouwd is tussen 1900 en 1910. De eigenaar, meneer Siriwardena, studeerde in Engeland en dat is terug te zien in de bouwstijl. Het kasteel heeft 16 kamers, 99 deuren en 34 ramen. De materialen moesten uit allerlei landen gehaald worden. Zo komen de tegels uit Italië en het hout voor de trap uit Birma.

Royal Palms Beach Resort, KalutaraGenieten van mooi weer en een flinke dosis rust? Dat doe je bij Royal Palms Beach Resort. Met een ligging nabij het strand en o.a. een zwembad, diverse sportfaciliteiten en een nachtclub is dit de ideale plek voor jouw vakantie.

Bentota

Badplaatsen Sri Lanka - BentotaNog iets zuidelijker ligt de badplaats Bentota. Hier vind je een stuk minder toeristen en kun je heerlijk tot rust komen. Dat kan o.a. het ca. 5 km lange strand. Genoeg plek om jouw handdoekje uit te spreiden dus! Meer zin in een beetje actie? Bentota is dé plek voor watersportliefhebbers. Je kunt er o.a. uitstekend waterskiën en windsurfen.

Een echte must see tijdens een vakantie in Bentota is het park Brief Garden dat net buiten de badplaats ligt. De landschapsarchitect Bevis Bawa bedacht deze plek tijdens zijn tijd in het Sri Lankaanse leger. Alleen de reis ernaartoe is al schitterend; je wordt omgeven door bossen, bamboe en palmbomen. Daarnaast kom je door het moslimdorpje Dharga en enkele rubberplantages.

Natuurliefhebbers mogen een bezoekje aan het broedstation voor zeeschildpadden in Kosgoda niet overslaan. Bij dit reservaat zorgen ze ervoor dat deze mooie wezens niet uitsterven en bovendien leer je er alles over de verschillende soorten zeeschildpadden, hoe zij zich voortplanten en waarom ze in gevaar zijn. Erg interessant!

Vivanta by Taj Bentota, BentotaVivanta by Taj Bentota is een lust voor het oog; het hotel is in koloniale stijl ingericht en je kunt er rekenen op een geweldige service. En wat dacht je van een verblijf o.b.v. all inclusive? Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt!

Pettalai

Badplaatsen Sri Lanka - PettalaiWil jij liever in een badplaats in Sri Lanka aan de oostkust verblijven? Kies dan voor Pettalai in de Pasiduka-baai. Het langgerekte strand is hier eerder hagelwit dan goudgeel en onbeschrijfbaar prachtig.

Pettalai heeft een kustlijn met een van de langste stukken ondiepe riffen in de wereld. Je kunt kilometers de zee inlopen, omdat het water maar enkele centimeters diep is. Bovendien is de stroming relatief zwak in vergelijking met andere delen van Sri Lanka. Kinderen kunnen dus ook veilig mee aan de hand.

Bijzonder: de badplaats werd verwoest door de tsunami van 2004 en de burgeroorlog die er woedde. Door investeringen is de Pettalai inmiddels weer up-and-running en een heerlijk toevluchtsoord voor toeristen.

Anantaya Resorts Spa PassikudahStijlvol, dat is de beste omschrijving voor Anantaya Resorts & Spa Passikudah. Een ruim zwembad loopt rondom verschillende huisjes, er staan ligbedjes en parasols en er is een wellnesscentrum. Extra luxe; kies voor een verblijf o.b.v. all inclusive!

In welk van deze badplaatsen in Sri Lanka wil jij verblijven?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *