Medulin, Istrië

Medulin, een kleinschalig pareltje in Istrië

Tijd om jouw accu even helemaal op te laden? Reis af naar het meest zuidelijke puntje van de Kroatische regio Istrië. Hier vind je de kleinschalige badplaats Medulin. Relaxxxxx!

Kleinschaligheid, dat is waar Medulin bekend om staat. De badplaats heeft een oppervlakte van ca. 32 km² en slechts 2.500 inwoners. Toch is het voormalige vissersdorp ondanks haar beperkte omvang uitgegroeid tot een geliefde bestemming onder vakantiegangers uit heel Europa. Juist door die kleinschaligheid.

Aan welk zandstrand ga jij liggen?

Kleinschalig Medulin, Istrië strandKleinschaligheid dus. Maar haar populariteit dankt Medulin niet alleen daaraan. Dit komt óók door de aanwezigheid van diverse zand- en kiezelstranden.

Eén van de populairste stranden is Bijeca. Dit strand strekt zich uit over een lengte van een kilometer en het water is er rustig. Er zijn strandwachten aanwezig en het strand loopt er langzaam af in zee. Ideaal voor families! Nog een pluspunt: de bomen op het strand zorgen voor natuurlijke schaduw. Aan de rand van het strand zijn daarnaast restaurants en bars gevestigd.

Een greep uit de andere stranden?

  • Je begeven tussen de locals? Zij reizen in hun vrije tijd graag af naar Skrape. Je kunt hier rekenen op ondiep en kristalhelder water met een kiezelstenen bodem. Wel even waterschoenen aan dus.
  • Voor liefhebbers van watersport is Alba Chiara the place to be. Je kan er o.a. een kano huren of jetskiën. Als je het wat rustiger aan wilt doen, staan er ligbedjes op je te wachten.

Een kijkje in het centrum van Medulin

Centrum van Medulin, Istrië (Kroatië)Medulin mag dan een voormalig vissersdorp zijn, het centrum wordt gezien als modern. En – een extra pluspunt – als één van de gezelligste centra van heel Istrië. Het wordt gekenmerkt door leuke terrasjes, restaurants en winkelstraatjes.

Je hebt er daarnaast de mogelijkheid om cultuur te snuiven. Je ziet bijv. de twee witte torens van de St. Agnes kerk al ver boven de stad uitsteken.

Aan de rand van de stad vind je een archeologisch complex met oude graven en bovenop de Vrčevan heuvel vind je een prehistorisch fort.

De leukste uitstapjes vanuit Medulin

Medulin mag dan niet groot zijn, maar doordat de omgeving ook nog eens veel te bieden heeft, is vervelen geen optie.

Zo vind je op ca. 10 km van Medulin het prachtige Pula. Deze stad wordt niet voor niets gezien als het best bewaarde geheim van Kroatië. Zéker als je van cultuur houdt, is deze stad een must see. Waarom? Pula stamt al uit de Romeinse tijd en je vindt er tal van archeologische vondsten en historische gebouwen. Waaronder een indrukwekkende arena uit de 1e eeuw.

En verder?

  • Even ten noorden van Pula vind je voor de kust een archipel van twaalf kleinere en twee grotere eilanden, samen met een oppervlakte van 2.700 hectare. Samen vormen ze Nationaal Park Brijuni. Wat je kunt verwachten van de eilanden? O.a. de restanten van een Romeinse Villa uit de 1e eeuw voor Christus en een klein safaripark.
  • Op ca. 45 minuten rijden van Medulin vind je het schilderachtige stadje Rovinj. Op-en-top Kroatisch en toch maar pas relatief kort onderdeel van het land. In het verleden heeft de stad o.a. bij Italië, Oostenrijk en Hongarije gehoord. Na de Tweede Wereldoorlog is Rovinj toebedeeld aan Kroatië. Wat je er kunt verwachten? O.a. een historisch centrum op een schiereiland, dat pas sinds de 18e eeuw aan het vasteland is verbonden. Je vindt er smalle, steile straatjes die samen een groot doolhof vormen.
  • Op ca. 20 km van Medulin, in het uiterste zuiden van Istrië, vind je Cape Kamenjak. De kaap is maar liefst 3.400 meter lang en heeft een variabele lengte tussen de 500 en 1.600 meter. Verspreid over dit oppervlakte vind je prachtige baaien, dito stranden, een veelzijdige natuur en imposante kliffen. Je kunt dit gebied o.a. fietsend verkennen. Je hebt dan gratis toegang!
Bijzonder: je kunt vanaf de kust van Istrië op de boot stappen naar Venetië. Binnen drie uur zet je voet op Italiaanse bodem en heb je een uur of 8 de tijd om de bijzondere stad te ontdekken. Je boekt deze trip eenvoudig via onze vaste partner Get Your Guide.

Waar verblijf jij in Medulin?

Hotels in Medulin, KroatiëHeb jij door dit artikel zin gekregen om Medulin te ontdekken, maar nog geen vakantie geboekt? Bekijk deze opties eens:

  • We zeiden het al; je gaat naar Medulin om jouw accu weer even op te laden. Doe je dit zonder kinderen? Dan is TUI Blue Medulin de beste optie. Het hotel beschikt over twee zwembaden, een restaurant, ligging nabij het strand en – last but not least – een adults only formule.
  • Met het hele gezin op pad? Ga voor het luxe vakantiepark Arena Kazela Campsite. Het ligt direct aan het strand en beschikt o.a. over allemaal kleine zoetwaterzwembaden, animatie voor kinderen, een sportprogramma voor volwassenen, restaurant en diverse andere eetgelegenheden. Handig: er gaat een shuttleservice naar het centrum van Medulin en Pula.
  • Ontspanning staat centraal tijdens een verblijf in Park Plaza Belvedere. Relax aan de rand van het zwembad, haal een drankje bij de bar, maak gebruik van de personal coach in het fitnesscentrum of laat je in de watten leggen in het wellnesscentrum. ’s Avonds geniet je van het diner met uitzicht op zee.

We wensen je een heel fijne tijd in Medulin!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *