Leukste kofferlabels

Niet meer nodig, wel kopen! De leukste kofferlabels

Vroeger kreeg je bij jouw reisbescheiden standaard kofferlabels. Dat is inmiddels verleden tijd. Met dank aan nieuwe technieken zijn ze feitelijk overbodig geworden. En toch gebruiken we ze nog steeds!

Waarom kofferlabels niet meer nodig zijn

Tijdens het inchecken op de vlucht ontvang je van het grondpersoneel een sticker met een traceernummer. Een label met hetzelfde nummer wordt aan de bagage bevestigd. Mocht een koffer onverhoopt kwijtraken, kan de betreffende bagage-afhandelaar deze – vaak al heel snel! – terugvinden aan de hand van dit traceernummer.

Het is dus niet raar dat je bij de meeste vakanties – en zo ook wanneer je via ons boekt – geen kofferlabels meer krijgt. Dat betekent echter niet dat je zonder kofferlabel hoeft te reizen. Er is zelfs een aantal medewerkers bij ons op kantoor (inclusief ikzelf) die erg blij wordt van kofferlabels.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Laten we eerst maar even met de deur in huis vallen; als je – net als wij – nog kofferlabels gebruikt, dien je hier wel voorzichtig mee om te gaan. Ja, je kan jouw naam erin zetten en ook de bestemming is niet erg. Een telefoonnummer is zelfs een must.

Maar vermeld nooit jouw huisadres op een kofferlabel. Kwaadwillenden die het label lezen, weten direct waar niemand thuis is en waar ze de komende tijd rustig kunnen inbreken. Een huisadres is dus niet verstandig, maar als je er dan toch een adres op wilt noteren, neem dan je werkadres.

Waarom dan toch een kofferlabel?

De meerwaarde zit hem voor ons vooral in de herkenbaarheid. Ook als je een saaie, zwarte koffer hebt, pik je hem er zo uit op de bagageband door een fancy kofferlabel.

Mocht er – ondanks jouw label – iemand toch de verkeerde koffer van de band pakken en jij met lege handen blijven staan (het gebeurde mijn reisgenoot een keer), dan ben je in elk geval bereikbaar. Zorg overigens wel dat je jouw nummer met +31 op het label schrijft i.v.m. internationale reizigers.

En dan volgt nu voor ons nóg een reden om kofferlabels te gebruiken; niets leuker dan een koffer op te vrolijken met een (het liefst) felgekleurd label. Of met een label die ervoor zorgt dat jouw koffer altijd traceerbaar is. Of een combinatie van beiden.

De leukste kofferlabels gespot

We hebben al heel wat kofferlabels versleten de afgelopen jaren. Want wisselen is toch wel leuk om de paar reizen. De leukste (inclusief diegene die nog op onze wishlist) staan, vind je hieronder.

Leukste kofferlabels

1. Krijg jij ook altijd een vakantiegevoel van ananassen? Dan is dit tropische ananaslabel echt wat voor jou! Of check deze variant.

2. Kan je een duidelijkere boodschap hebben voor de medereizigers aan de band? Nee toch?! Eenzelfde soort variant is ook verkrijgbaar in het blauw.

3. Staat er een reisje naar New York op de planning of is de Big Apple gewoon jouw droomstad? Tijd voor dit kofferlabel! Er is er trouwens ook een voor Parijs-liefhebbers.

Leukste kofferlabels

4. Niet alleen palmbomen zorgen voor een vakantiegevoel, wat ons betreft geldt dit ook voor cactussen. Tijd om dit prikkelbare label te bestellen! Deze free hugs-variant is overigens ook heel leuk.

5. Kleurrijk minder jouw ding en ga je liever voor stijlvol en simpel? Dit leren kofferlabel is feitelijk en minitasje voor jouw adres.

6. Waarom ook niet de koffer van kleine reizigers opvrolijken? Dat kan met dit katten-kofferlabel. Voor de stoere reizigers is er ook en Super Mario-variant.

Leukste kofferlabels

7. Dit kofferlabel ziet er niet alleen tof uit vanwege de zebraprint, hij is ook nog eens traceerbaar. Hoe handig?!? Van dezelfde makers zijn er overigens meer varianten. Eentje met een blauwe tijgerprint of toepasselijke quote bijvoorbeeld.

8. Watermeloenen zorgen voor instant zomergevoel. En zomergevoel zorgt voor instant vakantiegevoel. Waarom dan geen watermeloen-kofferlabel?

9. Last but not least; mijn persoonlijke favoriet. Een kofferlabel met flamingo! Ook leuk is deze ronde variant.

Voor welk van deze kofferlabels ga jij?

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *