Familiehotels Europa

Hier voelen kinderen zich de koning(in) te rijk! De leukste familiehotels in Europa

We hebben eigenlijk een hekel aan clichés, maar vooruit omdat hij waar is: “Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb jij dat ook”. Kies je voor een van deze familiehotels dan tover je zonder twijfel een glimlach op het gezicht van je kind. En dus ook op die van jezelf. Happy holidays!

Een selectie uit de familiehotels in Spanje

Niet alleen vorig jaar was Spanje de winnaar onder families, ook dit jaar gaat het Zuid-Europese land aan kop. Verrassend? Nee. In dit land vind je voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een ultieme luiervakantie, een vakantie vol actieve uitjes of een cultuurrijke vakantie; er is altijd wel een Spaanse bestemming die bij je past.

Familiehotels Europa: SpanjeEn dan heb je ook nog eens een ruime keuze uit hotels die zonder meer geschikt zijn voor families. Wanneer ze volgens ons geschikt zijn voor families? Als er een ruime keus is aan kinderfaciliteiten en waterpret én als je niet kilometerslang met de emmertjes hoeft te lopen voor je het zandstrand bereikt. Onderstaande hotels voldoen volledig aan deze beschrijving:

  • Een stukje Spanje én een stukje Afrika; dat is Lopesan Baoab Resort. Het luxe hotel op Gran Canaria is geheel in Afrikaanse stijl en dat is tot in de kleinste details doorgevoerd. Je kunt er daarnaast ook nog eens rekenen op een kinderbad met glijbanen en watertoestellen, een miniclub én een oppasservice. Heb jij alle tijd om bij te komen aan een van de acht zwembaden!
  • Relaxia Lanzasur Club op ligt op een steenworp afstand van het strand en waterplezier is er volop dankzij het bijhorende waterpark. Hier kan je – wanneer je boekt o.b.v. all inclusive – onbeperkt gebruik van maken gedurende je vakantie. Je vindt er o.a. een tunnel- en raftingglijbaan, verschillende kinderglijbanen, een golfslagbad, lazy river en waterspeelbad. Go Lanzarote!
  • Met dank aan de persoonlijke service, de all inclusive formule en het brede aanbod aan faciliteiten vinden steeds meer Nederlandse gezinnen de weg naar Sirenis Seaview Country Club op Ibiza. Het beschikt o.a. over 4.500 m² waterplezier met spectaculaire glijbanen, twee speciale kinderbaden en een speciale kinderzone in piratenstijl. Naar je kinderen heb je geen omkijken meer.

Bekijk al onze kindvriendelijke vakanties naar SpanjeBekijk ook de mooiste hotels voor een familievakantie op de Canarische Eilanden

Familyfun op de Griekse eilanden

Familiehotels Europa: GriekenlandOf je nu naar Kos, Kreta, Rhodos of één van de minder bekende Griekse eilanden gaat, je kunt rekenen op een flinke dosis familyfun. Aan familiehotels heb je namelijk ook hier geen gebrek. We maakten een fijne selectie voor je. Weg keuzestress!

  • Denk je bij Chersonissos alleen aan drukte en jongeren? Mis! Er zijn in de badplaats op Kreta meerdere tophotels voor families. Waaronder Star Beach Village. Waar het nabijgelegen Star Beach Waterpark in de avond bekend staat om de gezellige feestjes, kun je er overdag met het hele gezin zandkastelen bouwen, wedstrijdjes wie het snelst van de glijbaan is houden, zonnen en zwemmen. In het complex zelf kun je rekenen op o.a. een zwembad met apart kinderbad, onbeperkt eten met dank aan de all inclusive formule, stijlvolle kamers en een animatieteam.
  • Vervelen is geen optie tijdens een vakantie in Labranda Marine Aquapark Resort op Kos. Met dank aan meerdere waterglijbanen, een waterspuitpark, diverse zwembaden en het strand voor de deur is waterpret én verkoeling gegarandeerd. Daarnaast kun je rekenen op comfortabele (familie)kamers, sportfaciliteiten en een wellnesscentrum. Om de vakantie compleet te maken kun je o.b.v. all inclusive verblijven.
  • Jong en oud vermaken zich prima in Mikri Poli Rhodes dat – zoals de naam al doet vermoeden; Mikri Poli betekent klein dorp – is opgebouwd als een vakantiedorp. Het ‘dorp’ herbergt o.a. een waterpark, diverse restaurants, meerdere zwembaden, dag- en avondanimatie én je hebt er de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Geniet van een Griekse zonvakantie op Rhodos met het hele gezin!

Bekijk al onze kindvriendelijke vakanties naar GriekenlandBekijk ook de mooiste familiehotels in Griekenland

Luxe familiehotels in Turkije

Familiehotels Europa; TurkijeTurkije staat bekend om de luxe hotels tegen een wel erg fijne prijs. Ook familiehotels zijn hier in grote aantallen te vinden. De een nog mooier dan de ander! Kijk je mee?

  • Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa in Kusadasi (dat niet alleen een hotel is, maar ook het nummer één aquapark van Turkije) heeft een oppervlakte van maar liefst 60.000 m²! Je vindt er verschillende glijbanen, een golfslagbad en kinderbad. Ook leuk: er loopt een lazy river rondom het park. Voor volwassenen is er een aparte relaxpool en ook heel fijn, het hotel biedt een all inclusive formule.
  • Xeno Eftalia Resort in Alanya is één van onze toppers onder families die naar Turkije afreizen. Het hotel dankt deze populariteit aan haar ligging vlakbij het strand, de service en kwaliteit, ruime familiekamers én diverse glijbanen voor de jonge gasten. En laten we ook de fijne prijs niet vergeten! Iets duurder, maar nog meer waterpret vind je in het naastgelegen complex van dezelfde eigenaren; Eftalia Aqua Resort.
  • De kleinste vakantiegangers vermaken zich in Seaden Sea Planet Resort & Spa in het kinderbad met waterkasteel, voor grotere kinderen en volwassenen is er een groter zwembad met diverse glijbanen. Wil je even wat anders dan waterpret? Voor kinderen beschikt het hotel in Side over een miniclub en speeltuin, volwassenen kunnen gebruik maken van diverse sportfaciliteiten of ontspannen in het wellnesscentrum.

Bekijk alle kindvriendelijke vakanties naar TurkijeBekijk ook de leukste bestemmingen voor een familievakantie in Turkije

Voor welk van deze familiehotels in Europa ga jij? Mocht je uit nog meer hotels willen kiezen, check dan snel deze handige pagina.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *