Originele souvenirs

Met deze souvenirs kan je wél thuiskomen!

Asbakken met de naam van een badplaats erop, kitscherige onderzetters met foto’s van je strandbestemming; je wordt er nog net niet letterlijk mee doodgegooid op vakantie. Koop je ze ooit? Misschien voor die ene oude tante of je oma, maar voor jezelf…? Nee toch!?! Je kunt namelijk met veel leukere souvenirs thuiskomen.

Struin lokale winkels af

Leuke souvenirs TurkijeBezoek eens niet die kraampjes en winkeltjes in de hoofdstraat waar bovenstaande waren orde aan de dag zijn. Neem een kijkje buiten het toeristische centrum en ga op zoek naar lokale winkeltjes voor leuke souvenirs.

Winkeltjes waar je handgemaakte souvenirs van dat ene lieve oude mannetje of vrouwtje kunt kopen. Wiens dag je ook nog eens goed maakt doordat er eindelijk eens een toerist langs komt.

Dubbele winst trouwens: je houdt er een goed gevoel aan over én hebt straks ook nog eens een echt originele Griekse, Spaanse of Turkse souvenir.

Stuur een kaartje

Met de komst van Facebook en andere social media is de ansichtkaart in een verdoemhoekje gedrukt. Steeds minder sturen we vrienden en familie een kaartje. Immers; ze kunnen toch al op Facebook lezen hoe ge-wel-dig we het hebben en ook de foto’s zien ze daar al.

Keer het tij en doe dit nu gewoon weer wel. Want oma gebruikt echt niet per definitie Facebook en je ouders vinden een kaart vast veel leuker. Veel leuker dan die onderzetters die uiteindelijk achterin de kast komen te liggen.

Leg je vakantie in foto’s vast

Leuke souvenirs; fotoboekWeet je wat je betaalt voor die kitscherige souvenirs? De hoofdprijs! En dat terwijl het veel simpeler kan. Je kunt namelijk na afloop van je vakantie je eigen toffe souvenir maken in de vorm van een fotoboek.

Het enige dat je hoeft te doen tijdens je vakantie is al je herinneringen op beeld vast leggen. Die lekkere maaltijd bij die fijne taverne aan het strand, die indrukwekkende bezienswaardigheid of jouw voeten in het zand of water. Als het maar vakantiegevoel uitstraalt!

Er is meer te doen met jouw vakantiefoto’s dan enkel een foto-album. Er zijn tal van producten te bestellen met je eigen foto’s. Wat dacht je van een palmenbehangetje in je slaapkamer of een collega met de beste selfies bij de trap?

Ga kleding shoppen

Ik hoor je denken: “Dat kan in Nederland toch ook?”. Ja, maar niet juist die kleding die je doet aan die ene vakantie. Mijn meest gedragen jurk is de hippie-jurk die ik op Ibiza kocht aan dat ene fijne strandje waar ik zulke goede herinneringen heb, mijn roze sandaaltjes uit Turkije draag ik ook nog elke keer met een glimlach en ik ben nog steeds verliefd op de ring die mijn vriend voor me kocht op Santorini. Een glimlach gegarandeerd tijdens het aankleden!

Verzamel één type souvenir

Leuk worden kitscherige souvenirs als je er een gimmick van maakt. Maak er bijvoorbeeld een sport van om de lelijkste souvenir te scoren (dat doen we hier met collega’s!). Of zorg dat je van elke bestemming minstens één koelkastmagneet meeneemt en hang deze aan een groot bord aan je muur. Zo wordt een lelijke souvenir opeens een geweldige verzameling en is het wél geoorloofd om het ene cliché souvenirwinkeltje na de andere af te struinen.

Een goede vriendin van me spaart kleine glazen flesjes met strandzand. Van elke bestemming waar ze is geweest neemt ze zand mee. Hoe leuk is dat idee? Extra voordeel: het is helemaal gratis! Houd er wel rekening mee dat dit alleen mag bij landen binnen de EU en dat het op sommige stranden wél verboden is.

Koop plaatselijke specialiteiten en lekkernijen

Leuke souvenirs: kruidenVakantie-napret is de leukste ‘souvenir’ die je maar kan hebben! En dan niet alleen in de vorm van foto’s. Wat dacht je van een avondje Spaanse tapas eten of Mexicaans koken? Neem lokale kruiden mee van kleine marktjes of volg ter plaatse een workshop om het maximale uit je kookkunsten te halen!

Extra leuk is het als je je Mexicaanse/Spaanse/Italiaanse/Franse maaltijd serveert op toepasselijk servies. Houd dus zeker wat ruimte in je koffer over voor een schaaltje of bordje als souvenir. Oh en neem dan ook een flesje ouzo of raki mee om bij jouw maaltijd te schenken.

Welke leuke souvenirs scoor jij graag?

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

2 reacties op “Met deze souvenirs kan je wél thuiskomen!

  1. Zandstrand meenemen is verboden en bij douane controle krijg je boete die op kan lopen tot wel €1000.
    Geen goede tip lijkt mij…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *