Koffer inpakken: tips

Je koffer inpakken? Doe het efficiënt met deze tips

Wist je dat vrouwen gemiddeld 26 (!) kledingstukken teveel meenemen op vakantie? Ai, dat wordt flink slepen met die koffer én ook nog eens bijbetalen op de luchthaven. Terwijl dat helemaal niet nodig is; gewoon je koffer inpakken op een efficiënte manier. En daar hebben wij handige tips voor.

Op vakantie kom je keer op keer tot de conclusie dat je weer teveel hebt ingepakt. Herkenbaar? Jij behoort dan tot de vrouwen die slecht kunnen kiezen welke kleding (en vooral hoeveel) ze meenemen op vakantie. Die hoge hakken die je graag wilde meenemen, blijven in je koffer; je slippers lopen toch fijner. En drie lange jurken was misschien ook wel iets teveel van het goede.

Wil jij voorkomen dat je je volgende vakantie weer met heel veel ongedragen kleding thuis komt én dat alles in je koffer past? Met onderstaande checklist gaat je koffer inpakken je vast een stuk beter af.

Zorg voor basiskledingstukken

Basiskledingstukken zijn een must als je je je koffer efficiënt wilt inpakken. Leg al je basiskledingstukken op een rij en kijk welke je het best kunt combineren.

Zorg ervoor dat je niet bij elke outfit een bijpassend paar slippers nodig hebt, maar neem één paar bijpassende slippers mee. Ben je van plan een aantal keer chique te gaan dineren? Neem dan één paar zwarte high heels mee. Die passen overal bij. Lange wandelingen? Trek je bergschoenen aan in het vliegtuig. Scheelt een hoop ruimte tijdens het koffer inpakken.

Win ruimte door creativiteit

Tips koffer inpakkenAls je 26 kledingstukken teveel meeneemt, zul je – zeker als je een schoenentic hebt – al snel tegen ruimtegebrek aanlopen. Met een paar simpele trucs kun je echter ruimte winnen tijdens het inpakken van je koffer:

  • Vouw je kleding niet op, maar rol deze op. Zo kun je ongebruikte ruimte aan bijvoorbeeld de zijkant van je koffer optimaal benutten.
  • Schoenen: ze zijn ideaal als extra opbergruimte. Stop hier bijvoorbeeld je sokken en ondergoed in. Zo blijven je schoenen ook nog eens in vorm.
  • Je kleding wordt er niet lichter van, maar neemt wel een stuk minder ruimte in als je het in perszakken stopt. Hiermee trek je kleding vacuüm waardoor zelfs een fleecetrui opeens heel weinig ruimte inneemt.

Kleine verpakkingen

Je hebt geen hele fles shampoo of doucheschuim nodig als je op zonvakantie gaat, maar ze nemen wel heel veel ruimte in, die flessen. Bespaar ruimte door kleine verpakkingen te kopen, die zeker in het hoogseizoen volop in de aanbieding zijn. Ook kun je lege plastic reisflesjes kopen, hier hoef je dan alleen nog maar ja favoriete producten in te doen.

Voorkom last minute je koffer inpakken

Leg je koffer ruim voor vertrek klaar, bijvoorbeeld een week voor vertrek. Voorkom hiermee dat je op het laatste moment lukraak van alles in je koffer gooit en niet nadenkt over de inhoud.

Het is daarnaast handig om in de week voorafgaand aan je vakantie de gewenste kledingstukken vast in of bij je koffer te leggen. Zo voorkom je ook nog eens dat je favoriete kledingstuk nog in de was zit op de dag van vertrek.

Nog meer tips om efficiënt je koffer in te pakken

  • Ga je met twee (of meer) mensen op vakantie, verdeel dan de kleding over beide koffers. Komt jouw koffer niet aan dan heb je in de andere koffer nog wel een setje kleding en wat ondergoed en sokken.
  • Check een dag voor vertrek alle items die je bij elkaar hebt gelegd. Vraag je bij elk item af of je dat echt wel gaat gebruiken. Als je dit streng genoeg doet, kan het maar zo zijn dat 30% van jouw kledingstukken weer terug gaat in je kast. Een goede verbeterslag!
  • Wil je overenthousiast té efficiënt jouw koffer inpakken? Dat heeft een risico; je kan zomaar wat vergeten. Print onze handige inpaklijsten en je trapt niet in deze valkuil.

Heb jij nog handige tips voor efficiënt je koffer inpakken? We horen ze graag van je!

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *