Kleinschalig Kreta Sissi

Kleinschalig Kreta: welkom in Sissi

Denk je bij Kreta aan drukke badplaatsen vol discotheken als Chersonissos? Ja, die vind je er zeker! Maar het Griekse eiland biedt ook een andere kant. Idyllische plaatsjes als Sissi bijvoorbeeld. De gezellige badplaats nodigt uit tot een rustige vakantie, maar er is wel genoeg te doen. In de omgeving en in het plaatsje zelf.

Kleinschalig Kreta, SissiSissi – gelegen aan de noordkust van Kreta tussen Chersonissos en Agios Nikolaos – is een van oudsher vissersdorpje. Het is dus niet verrassend dat op de menu’s van de vele restaurants aan de waterkant vooral verse vis staat. Griekse gastvrijheid staat voorop en een etentje sluit je traditiegetrouw af met raki.

In het centrum lijkt het of de tijd stil heeft gestaan; je maakt hier nog kennis met het authentieke en rustige Kreta. Souvenirwinkeltjes zijn er in overvloed aanwezig, dus om een cadeautje voor thuis zal je zeker niet verlegen zitten. ’s Avonds zal je je hier ook niet vervelen; er zijn diverse bars te vinden.

Een strandvakantie in Sissi

Waar badplaatsen als Chersonissos, Stalís en Malia worden gekenmerkt door grote, lange stranden, is dit in Sissi allemaal een stuk kleinschaliger. In het centrum vind je bijvoorbeeld slechts één strand, aan de overkant van de haven. Het water is hier helderblauw en een snorkelsessie is dan ook zeker aan te raden.

Liever toch een groter strand? Buiten het centrum vind je o.a. de stranden Kalimera, Avlaki en Boufos. Deze stranden bieden faciliteiten als ligbedden en parasols.

Doen in Sissi!

  • Drink cocktails bij Queens Lounge. Niet alleen zijn de cocktails goed, je hebt ook nog eens een prachtig uitzicht over de haven en het ‘palmenbos’ aan de overkant.
  • Loop naar de overkant van de haven en maak een wandeling in het ‘palmenbos’. Achter de palmen loopt een schattig straatje vol paars/roze bloemen en het uitzicht vanaf deze kant op de haven is fantastisch!
  • Aan de waterkant, om de hoek van de haven, vind je tal van tavernes en visrestaurants. Hier kan je elke avond een nieuwe spot uitproberen.

De omgeving van Sissi verkennen

Sissi is relatief klein. Geen probleem! De omgeving biedt voldoende mogelijkheden voor dagjes weg. Dit kan d.m.v. excursies, maar leuker is het om zelf met de auto op pad te gaan.

Kleinschalig Kreta, SissiRijd zeker even naar Agios Nikolaos. In deze stad, die ca. een half uur rijden naar het oosten ligt, vind je een prachtig binnenmeer, een gezellige haven en een breed aanbod aan winkels. Cultuurliefhebbers kunnen één van de twee kerken bezoeken of op de boot naar Spinalonga stappen. Ooit werd hier een leprakolonie gesticht, nu kun je er het fort bewonderen.

Een klein half uur rijden de andere kant op vind je Chersonissos. Denk nu niet meteen aan alleen stappen, want oh oh Cherso biedt meer. Een klein stukje het binnenland in vind je namelijk het oude centrum. Aan het centrale plein zijn leuke tavernes gevestigd. En als je hier dan toch bent, bezoek ook even de oude dorpjes Piskopiano en Koutouloufari.

Wist je dat je bij ons direct bij boeking een auto bij kunt huren? Volledig verzekerd en altijd een tweede bestuurder gratis. Dan weet je zeker dat het goed zit!

Lees alles over een auto huren via ons

Overnachten in Sissi

Sissi hotelsWat jouw uitvalsbasis wordt om Sissi en de omgeving te ontdekken? We hebben een aantal van onze populaire accommodaties voor je geselecteerd:

  • Voor een luxe adults only vakantie in Sissi verblijf je in Castello Boutique Resort & Spa. Voor het ultieme vakantiegevoel boek je er een kamer met jacuzzi of privézwembad!
  • Kalimera, goedemorgen! Bij Kalimera Kriti Hotel & Village Resort kunnen jouw dagen niet anders dan goed starten. Het luxeresort beschikt over meerdere zwembaden, genoeg eet- en drinkgelegenheden en het nodige vermaak voor jong en oud.
  • Kleinschalig én toch alle gemakken binnen handbereik? Bij Sissi Bay Hotel & Spa kun je onbeperkt genieten van eten & drinken als je o.b.v. all inclusive boekt. Afkoelen kan in één van de vier zwembaden en bij de 24-uurs receptie vertellen ze je graag alles over de omgeving.

Weten welke opties er nog meer zijn om te overnachten? Bekijk ons volledige aanbod & maak je keuze. Op naar Sissi!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *