Jongerenvakantie in Sunny Beach: stappen, sporten én cultuur snuiven

De Bulgaarse badplaats Sunny Beach is dé plek voor een jongerenvakantie! Overdag kun je luieren aan het strand, uitgebreid winkelen en de mooie omgeving van de badplaats verkennen. Vervolgens ga je los in één van de vele discotheken! Maar er is nog meer te doen dan dat. Kijk je mee?

Dansen tot de zon opkomt

Houden jij en je vrienden ervan om de hele nacht door te halen? Dan is Sunny Beach jullie volgende vakantiebestemming! Langs de strandboulevard vind je tal van bars, cafés, strandtenten en discotheken. In het hoogseizoen worden diverse strandfeesten georganiseerd. Leuk, dansen in de openlucht!

In Sunny Beach vind je diverse Nederlandse bars waar veel Nederlandse jongeren op af komen. Geniet hier van ‘onze’ muziek en bestel een lekker drankje in je eigen taal!

Relaxen aan het veelzijdige strand

Jongerenvakantie Sunny Beach, strandBen je de hele nacht op pad geweest en wil je overdag vooral niks doen? Neem dan plaats op het strand van Sunny Beach. Op dit 8 km lange strand vind je gegarandeerd een plekje om van de Bulgaarse zon te genieten of verder te slapen onder een parasol. Het heldere water van de Zwarte Zee leent zich er perfect voor om een verkoelende duik te nemen.

Behalve uitgaansgelegenheden vind je aan de strandboulevard overdag veel kraampjes waar je o.a. sieraden en leuke souvenirs scoort. Ook kun je jezelf laten naschilderen door een straatartiest, zo hard als je kunt tegen een boksbal slaan en een spelletje spelen bij de simulator machines. Eén ding is zeker: je zult je op en om het strand geen moment vervelen!

Excursies voor iedereen

Het is een aanrader om een excursie te boeken om de mooie omgeving van Sunny Beach te verkennen. Of je nu brak bent of niet; het is absoluut de moeite waard! Ga bijvoorbeeld mee op jeepsafari, waar je de prachtige natuur rondom de badplaats ontdekt. Zit je liever zelf achter het stuur? Ga dan mee met een excursie waar jij en je vrienden zelf kunnen scheuren in een quad. Echte adrenaline-junkies kunnen hun hart ophalen!

Wil je graag op een rustigere manier de omgeving verkennen? Dan is een tripje met een catamaran iets voor jou. Waan jezelf een VIP op deze luxe boot, neem een duik in de Zwarte Zee en geniet van een drankje terwijl je kijkt naar de zonsondergang. Met een beetje geluk kun je zelfs dolfijnen spotten!

Actief bezig zijn

Jongerenvakantie Sunny Beach, bananenbootHeb jij nog genoeg energie over om iets sportiefs te doen? Ook dan is er genoeg mogelijk in Sunny Beach! Aan het strand kun je o.a. jetskiën, surfen, plaatsnemen op een bananenboot en een duikles volgen. Ontdek je Sunny Beach liever boven het water? Echte dare devils kunnen grote hoogtes bereiken door te gaan parasailen. Of race jij liever iedereen eruit tijdens een potje karten in de openlucht? In Sunny Beach vind je voor ieder wat wils!

Losgaan in het waterpark

Bestaat jouw ideale vakantie, naast stappen, uit een flinke dosis waterpret? Doe dan je bikini, badpak of zwembroek aan en leef je uit in het Action Waterpark! Dit park is tijdens de zomermaanden de hele dag geopend. Probeer samen met jouw vrienden alle glijbanen uit, relax op een ligbed en geniet van de Bulgaarse zon. Hallo vakantiegevoel!

Uitgebreid cultuur snuiven

Jongerenvakantie Sunny Beach, NessebarWil je naast jullie strandfoto’s ook culturele kiekjes doorsturen naar het thuisfront? Bezoek dan de stad Nessebar, dat op een steenworp afstand van Sunny Beach ligt. Het is één van de oudste steden van Europa en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Sommige gebouwen dateren al uit de 13e en 14e eeuw!

Het historisch deel van Nessebar ligt op een schiereiland. Je vindt er een mix van Griekse en Byzantijnse bouwstijlen. Slenter door de authentieke straatjes, neem plaats op één van de vele terrasjes en proef lekkere hapjes in de restaurants. Een absolute aanrader om te bezoeken!

Hotels in Sunny Beach

Kun jij niet wachten om met jouw vrienden een jongerenvakantie naar Sunny Beach te te boeken? Wij helpen je een handje door alvast wat mooie hotels in de badplaats te selecteren.

  • In Laguna Park & Aqua Club zijn waterratten aan het goede adres. Het hotel beschikt namelijk over twee zwembaden met glijbanen! Slaap overdag bij op een ligbed aan het zwembad en maak gratis gebruik van WiFi. Dat wordt genieten!
  • Wil je direct aan het strand verblijven? Dan is Evrika Beach Club Hotel een goede keus. Je beschikt o.a. over meerdere zwembaden, een waterpark en diverse sportmogelijkheden. En dan heb je ook nog eens de mogelijkheid om te verblijven o.b.v. all inclusive!
  • Gratis WiFi in de openbare ruimte, een zoetwaterzwembad, diverse sportmogelijkheden en een restaurant zijn enkele faciliteiten van Parkhotel Continental Prima. Je bent hier verzekerd van een onbezorgde vakantie!

Kunnen jij en je vrienden niet wachten om een zonnige jongerenvakantie naar Sunny Beach te boeken en willen jullie nog meer keuze uit hotels? Bekijk dan ons volledige aanbod. Wij wensen jullie alvast een onvergetelijke vakantie!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *