Goedkope tropische vakantiebestemmingen

Goedkope tropische vakantiebestemmingen: ze bestaan echt!

Wil je genieten van witte zandstranden, wuivende palmbomen en overheerlijke cocktails, maar heb je niet zo’n goedgevulde portemonnee dat je je tropische oorden als de Malediven en Mauritius kunt veroorloven? Check dan snel onze drie favoriete goedkope tropische vakantiebestemmingen.

Hoewel we altijd voordelige aanbiedingen hebben, zijn simpelweg niet alle bestemmingen even betaalbaar. Zeker niet als het aankomt op verre tropische vakantiebestemmingen. Dan zul je in sommige gevallen even moeten sparen, of de Lotto moeten winnen. Maar… gelukkig zijn er steeds meer tropische oorden en eilanden die wél betaalbaar zijn. Check deze goedkope tropische vakantiebestemmingen maar eens!

Dominicaanse Republiek

Dit land in Midden-Amerika is de laatste jaren enorm in opkomst en talloze luxe all inclusive resorts hebben de ‘jacht geopend’ op Westerse toeristen. Doordat ze met elkaar concurreren worden de hotels steeds meer tegen vriendelijke bedragen aangeboden, zodat jij straks op een strandbedje met een cocktail in je hand kunt genieten van tropische stranden. En meer…

Zo heeft de Dominicaanse Republiek ook heel wat te bieden op cultureel gebied. De hoofdstad Santo Domingo staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en de stad Santiago de los Caballeros is ook een verademing voor cultuurliefhebbers.

Natuurliefhebbers kunnen genieten van een gevarieerd landschap: van geweldige zandstranden tot bergen, van woestijnachtige gebieden tot tropische regenwouden. De prachtige riffen voor de kust zijn erg populair onder duikers.

Whala!Bayahibe, Dominicaanse RepubliekWhala!Bayahibe beschikt over meerdere zwembaden, diverse restaurants en gratis WiFi in de openbare ruimtes. Bovendien kun je boeken o.b.v. all inclusive. Het is hier optimaal én betaalbaar genieten van de Dominicaanse zon!
Goedkope tropische vakantiebestemmingen: Dominicaanse Republiek
Voor een goedkope tropische all inclusive vakantie is de Domincaanse Republiek een goede keuze

Curaçao

Mijn eerste verre reis ging naar Curaçao, en pin me niet vast op het bedrag, maar volgens mij waren we ca. € 1500,- p.p. kwijt in 2006. Nu, jaren later, is dit Antilliaanse eiland een stuk voordeliger. Last minutes zijn soms te boeken voor een bedrag waar je enkel om kan lachen. En ja, daar zit je ticket dan al bij in!

Geniet voor een relatief laag bedrag van het levendige en kleurrijke Willemstad, ga varen op de Spaanse wateren of ontdek de natuur in het National Park Christoffel waar je ook de hoogste berg (375 m) van Curaçao vindt. Hoewel het leven ter plaatse soms wel wat duurder uit kan vallen, heb je dit zelf in de hand. Haal bijvoorbeeld bijvoorbeeld bij een lokale supermarkt je lunch en eet dit op aan de Handelskade in Willemstad.

En… kies niet voor excursies, maar huur een auto als je veel van het eiland wilt zien. Ook zo kan je flink wat geld besparen!

Meer tips om geld te besparen op Curaçao

Bario Hotel, CuracaoSfeervol verblijven doe je o.a. in Bario Hotel. Dit hotel in Willemstad bestaat uit meerdere oude stadsvilla’s en biedt een zwembad en kleurrijke kamers & appartementen. Leuke restaurants liggen op loopafstand.
Goedkope tropische vakantiebestemmingen: Curaçao
Curaçao: een goedkope tropische vakantiebestemming met een Nederlands tintje

Mexico

Net als de Dominicaanse Republiek is ook de vraag naar tropische vakanties in Mexico de laatste 10 kaar enorm toegenomen. Door de moordende concurrentie zijn zelfs de meest luxe hotels een stuk betaalbaarder geworden. Gevolg: je kunt voor een relatief laag bedrijf genieten van een tropische en bovenal veelzijdige vakantie in de Caraïben.

De meeste vakantiegangers die een Mexico-reis bij ons boeken gaan naar Cancún en Playa del Carmen. Toch biedt het tropische land meer dan deze badplaatsen, en bieden de hotels veelal mogelijkheden voor uitstapjes om het land en al haar facetten te leren kenen.

Bezoek bijvoorbeeld de tempelruïnes op het eiland Mujeres. Of ga schilpadden spotten in Parque de las Tortugas. Ook de vervallen stad Teotihuacuán is een aanrader.

Riu Lupita, MexicoVeel vakantie voor je geld? Riu Lupita beschikt over een übertropische tuin, zwembad met zonneterras, meerdere restaurants, sportfaciliteiten en de mogelijkheid om te verblijven o.b.v. all inclusive.
Goedkope tropische vakantiebestemmingen: Mexico
Voor een veelzijdige vakantie in het Caribisch gebied ga je naar Mexico

Meer goedkope tropische vakantiebestemmingen

Hoewel dit onze favorieten zijn voor een goedkope tropische vakantie hebben we nog een paar extra suggesties voor je:

  • Het meest betaalbare all inclusive land is Egypte. Nee, dit ligt niet in de tropen. Maar de resorts bieden wel een overvloed aan palmbomen en de stranden zijn er echt niet minder mooi om. En luxe? Nergens krijg je zoveel luxe voor zo’n lage prijs!
  • Op het altijd zonnige Kaapverdië kun je – met een beetje geluk – voor nog geen € 500,- een week genieten van zon, zee & strand. Bekijk bijvoorbeeld de mogelijkheden bij het goed beoordeelde Agua Hotels Sal Vila Verde
  • Toegegeven: Mauritius is niet de aller-goedkoopste bestemming in zijn algemeenheid. Maar als je het juiste resort uitkiest, kan het opeens nog best wel eens meevallen. Check bijvoorbeeld Le Palmiste Resort & Spa.
  • Een tropische én betaalbare vakantie in Azië? Daarvoor tippen we Bali. Door de grote vraag en daarbij behorende concurrentie is een vakantie naar deze bestemmingen de afgelopen jaren stukken goedkoper geworden.

Welke van deze goedkope tropische vakantiebestemmingen is jouw favoriet? Of staat er een andere tropische bestemming bovenaan jouw lijstje?

Keuze uit meer tropische bestemmingen?Bekijk onze verre reizen

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *