Goedkoop naar New York in de winter

Goedkoop naar New York: boek een winterse stedentrip

Laten we wel wezen; een stedentrip New York vereist een kleine investering. Ga je echter in de maanden januari, februari en maart dan zal je net iets minder lang hoeven te sparen. Na de feestdagen zakken de prijzen van tickets, hotels en reizen en veel (winter)activiteiten zijn extra voordelig. Waar wacht je nog op?

Natuurlijk: wie wil er niet met kerst naar New York? Op dit moment lees ik het boek Een eenzame kerst? en ik zie mezelf daar echt wel door de straten slenteren terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Maar als ik naar de prijzen kijk, dan is het even slikken. Met dank aan de populariteit is deze periode niet het meest voordelig. Beter kun je in de wintermaanden januari, februari en maart naar de Verenigde Staten vliegen.

Goedkoop naar New York: speciale winteraanbiedingen

Goedkoopnaar New York in de winterOok onze reizen naar New York zijn, met dank aan de goedkopere ticket- en hotelprijzen, in deze periode aanzienlijk lager dan aan het einde van het jaar. Maar het voordeel bij het boeken is niet het enige financiële voordeel dat je hebt als je New York in de winter bezoekt.

In de wintermaanden gelden er in de stad speciale acties en aanbiedingen, waardoor je een stuk minder vakantie-zakgeld hoeft mee te nemen. Van 18 januari tot 5 februari vindt de NYC Restaurant Week plaats. Toegegeven: een wel erg lange week, maar dat maakt niets uit. Zo kun je extra lang genieten van goedkope driegangen lunches en diners in verschillende (goed aangeschreven!) restaurants.

Daarbij kun je tijdens NYC Broadway Week (19 januari tot 5 februari) en NYC Off-Broadway Week (1 tot 14 februari) twee theatertickets voor de prijs van één kopen. Het perfecte moment om je favoriete musical of theaterstuk te bezoeken op Broadway!

Waarom New York in de winter nog meer een goed idee is?

Ga niet alleen vanwege de lagere prijzen naar New York in de winter, maar ga vooral vanwege de charme van dit seizoen. Wat is er nu leuker (of romantischer!) dan schaatsen op een van de ijsbanen, wandelen over de Brooklyn Bridge terwijl het sneeuwt en jezelf daarna opwarmen in een van de topmusea? En weet je hoe mooi de prachtig verlichte skyline eruit ziet tijdens de donkere wintermaanden? Adembenemend!

Museumhoppen in New York

Goedkoop naar New York in de winterMusea worden vaak overgeslagen bij een (zomers) bezoek aan New York. Zonde, want New York herbergt een paar pareltjes. Sla tijdens een winterbezoek aan The Big Apple in elk geval de volgende musea niet over:

  • Niet alleen een van de mooiste gebouwen van New York, maar misschien wel een van de mooiste ter wereld. En dan herbergt het ook nog eens zo’n mooi museum. Er is geen discussie over mogelijk: je kunt New York niet verlaten zonder een bezoek aan Het Guggenheim Museum. Hoewel je voornamelijk tijdelijke tentoonstellingen vindt, zijn er ook enkele vaste voorstellingen (zoals Thannhauser Collection en de Kandinsky Collection).
  • Leuk en leerzaam voor kinderen: American Museum of Natural History in New York. In dit museum, dat veel bekendheid kreeg door de film Night at the museum, vind je opgezette dieren in spectaculaire 3D-omgevingen, dinosaurussen, de geschiedenis van de aarde en een overzicht van inheemse culturen.
  • Voor moderne kunst ben je aan het goede adres in het Museum of Modern Art (ook wel MOMA genoemd). Het is één van de belangrijkste musea van Amerika op dit vlak. Niet alleen de permanente collectie is de moeite waard, ook de losse tentoonstellingen zijn dat.
  • Indrukwekkend, dat is het 9/11 Museum in één woord samengevat. Je vindt dit museum, dat uiteraard is gewijd aan de aanslagen van 11 september 2001, op het 9/11 Memorial terrein. Er heerst een serene, soms verdrietige sfeer, maar laat je hier niet door weerhouden. In het museum vind je delen van de originele kolommen van de Twin Towers, een verschroeide ambulance, vernietigde telefooncellen, achtergebleven brandweer- en reddingshelmen en andere voorwerpen die je doen denken aan de tragedie die zich daar heeft afgespeeld.

Meer weten over de musea in New York? Binnenkort komt er een artikel online met de 10 favoriete musea in New York van onze medewerkers.

Zie jij een winters tripje naar New York wel zitten? Neem snel een kijkje bij ons volledige én voordelige aanbod.

Fotografie: f11photo | Shutterstock.com, NYC & Company.

 

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *