Fuerteventura duinen

Fuerteventura saai? Echt niet!

Fuerteventura; veel mensen denken dat dit eiland alleen geschikt is voor een relaxte strandvakantie. Maar het Canarische eiland biedt meer. Dat ondervonden onze medewerkers aan den lijve!

Hoewel er Canarische eilanden zijn die veel toeristischer zijn en meer te bieden hebben aan vakantiegangers, is Fuerteventura absoluut niet saai te noemen. Integendeel zelfs, je moet alleen een beetje vooronderzoek doen. Kijk je mee naar de hoogtepunten van het eiland volgens de medewerkers van dé VakantieDiscounter?

Mirador de Morro Velosa, voor het mooiste uitzicht

Fuertventura landschapHoe mooi Fuerteventura is, zie je pas vanaf enorme hoogte. Bij uitzichtpunt Mirador de Morro Velosa kan je het eiland bewonderen vanaf 650 m hoogte. Sla even linksaf, weg van de doorgaande hoofdroute en laat je verrassen door de ruige landschappen, ronde heuvels en kronkelige ravijnen die je vanaf het uitzichtpunt kunt bewonderen. Collega’s Mark en Laura waren danig onder de indruk.

Verrassend Betancuria

Last van hoogtevrees? Dan kun je de klim naar Mirador de Morro Velosa beter achterwege laten en bijvoorbeeld een kijkje nemen in de vroegere hoofdstad Betancuria. Volgens collega Soufiane zijn vooral de bezienswaardigheden in dit toeristische dorp interessant. Zo vind je er niet alleen een kunstnijverheidsmuseum met een eigen geitenkaasmakerij, maar ook een archeologisch museum waar je meer over de geschiedenis van Fuerteventura kunt leren. Hét symbool van Betancuria is echter de kerk Iglesia Santa Maria.

Daarnaast biedt de stad genoeg mogelijkheden voor fotografieliefhebbers, aldus collega Michiel. In het fraaie dorp zijn tal van mooie plaatjes te schieten. Niet alleen de gebouwen, maar ook zeker de straatmuzikanten op het centrale plein. Maak tijd voor een hapje eten op een van de terrasjes of scoor leuke souvenirs voor het thuisfront.

Fuerteventura saai? Echt niet, Riu Oliva Beach ResortTijdens ons tripje naar Fuerteventura verbleven we in Riu Oliva Beach Resort. Wij hadden een heerlijke tijd o.a. dankzij de ligging direct aan het strand en de all inclusive-formule.

Ga offroad

Fuerteventura offroadGedurende ons vierdaags tripje naar het Canarische eiland gingen diverse collega’s op pad met een auto of motor om dé hotspots te ontdekken. Met dank aan de goed geasfalteerde wegen kun je in een korte tijd veel van het eiland zien.

Maar wist je dat het eiland ook diverse onverharde wegen heeft voor een off road ervaring? Zo kwam collega Jethro op diverse hotspots die de wat bravere collega’s via de geasfalteerde wegen niet tegenkwamen.

Bezoek Ajuy voor de lekkerste vis

Aan de westkust van Fuerteventura vind je het vissersdorp Ajuy. Visliefhebbers zijn hier aan het goede adres; direct aan het strand vind je restaurantjes waar je lokale specialiteiten kunt bestellen. Ajuy is overigens ook een mooie plek om een stukje te wandelen. Via het zwarte zandstrand aan de voet van de restaurants kom je bij kliffen en grotten. Deze zijn door eeuwenlange erosie ontstaan.

Overige pareltjes op Fuerteventura

Fuerteventura CorralejoGa je in plaats van een visgerecht liever voor een portie cultuur? Dan raden we je aan naar Casa de los Coroneles (huis van de kolonel) te rijden. Er vindt hier een leuke expositie plaats en er komen tal van kleine eekhoorntjes voor in het wild. Heel bijzonder om te zien!

Voor het even verderop gelegen El Cotillo geldt echt; klein, maar fijn. Toch is de Spaanse keuken hier een groot begrip, je kunt je buik helemaal vol eten met al het lekkers dat hier bij de verschillende eettentjes wordt bereid. En zeer voordelig ook nog eens! Vanaf de uitkijktoren net buiten het stadscentrum heb je een prachtig uitzicht over de westkust van het eiland.

Sportievelingen kunnen zich uitleven op het water. Naast snorkelen en duiken leent het water rondom Fuerteventura zich ook prima voor (kite)surfen. De sterke wind op het eiland zorgt voor een wilde, maar mooie zee. Blijf je liever aan land, dan is het een aanrader om een wandeling te maken door de prachtige zandduinen nabij Corralejo.

Fuerteventura is dus allesbehalve saai. Bekijk ons volledige aanbod en ontdek het zelf!

OVER DE AUTEUR

Donna

Als online content writer bij dé VakantieDiscounter droom ik elke dag weg bij de mooiste plekjes. Van lange zonvakanties tot aan indrukwekkende stedentrips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *