favoriete-hotels-boa-vista

Onze favoriete hotels op Boa Vista; genieten op dit Kaapverdische eiland

Nu de dagen steeds kouder worden, is het tijd om te denken aan een winterzon escape. Want wat is er fijner dan in je bikini op het strand liggen terwijl jouw collega’s hier vernikkelen in de kou? Een van onze populairste warme oorden deze winter is Kaapverdië. Je vindt er ook nog eens mooie hotels, wij zetten in dit artikel onze favoriete hotels op Boa Vista in de spotlight.

Kaapverdië is een eilandengroep ten westen van Afrika. Het bestaat uit tien eilanden, waarvan Sal en Boa Vista de meest bekende zijn. In de winter heb je hier 100% relaxgarantie vanwege de fijne temperaturen en strand is altijd binnen handbereik. Sterker nog; de meeste van onze favoriete hotels op Boa Vista bevinden zich direct aan het strand.

Benieuwd wat er zoal te beleven is op Boa Vista? We schreven eerder een uitgebreid artikel over het eiland. Met leuke excursietips én nog meer mooie hotels.

Een luxe sprookje van 1.001 nacht

Favoriete hotels Boa Vista: Riu KarambaoWaan je in een sprookje tijdens een vakantie in Riu Karamboa, dat naast een flinke dosis sfeer beschikt over net zoveel luxe. Want het aantal sterren doet het al vermoeden; hier heb je echt alles binnen handbereik!

Voor het optimale vakantiegevoel beschikt dit hotel namelijk over een 24-uurs all inclusive formule. En die is zeer uitgebreid. Want naast dat je je bord drie keer per dag onbeperkt vol kunt scheppen aan het buffet, is ook het diner in een van de themarestaurants inbegrepen. Smikkel van Kaapverdische, Aziatische en Afrikaanse specialiteiten! Ook voor drankjes kun je jouw portemonnee in de kluis op jouw kamer laten liggen.

Over de kamers gesproken; je hebt hier de keuze uit kamers en suites. Ze zijn voorzien van alle gemakken. De vraag is echter of je er veel tijd doorbrengt gezien het brede aanbod aan in- en ontspanningsfaciliteiten.

Neem een duik in het zoetwaterzwembad, kom bij in de jacuzzi, strijk neer op een ligbedje om bij te kleuren, trakteer jezelf op een massage of beoefen een van de aangeboden (water)sporten. En dat allemaal zonder kindergespetter om je heen; Riu Karamboa hanteert een adults only formule.

Kleinschalig genieten

Favoriete hotels Boa Vista: Appartementen Ca' NicolaLiever wat meer rust om je heen? Waar Riu Karamboa beschikt over ca. 750 kamers, bestaat Appartementen Ca’ Nicola uit slechts 30 appartementen. Appartementen mét keuken en dus de mogelijkheid om zelf te koken. Even geen zin om te koken? Het complex beschikt over een ontbijtrestaurant en snackbar. Zo heb je alle vrijheid op het gebied van eten.

Qua faciliteiten heb je alles voor een ontspannen zonvakantie bij de hand. Waaronder gratis WiFi. Een zwembad is er niet. Maar is dat nodig als het strand op slechts enkele minuten lopen ligt? Hetzelfde geldt voor het centrum van Sal Rei, het kloppende hart van Boa Vista.

Vakantiegangers die hier op hun plek zijn, komen naar Boa Vista voor de rust, het strand en om het eiland te ontdekken. Er zijn mogelijkheden voor o.a. ruige jeeptours, snorkeltripjes en watersporten. Tijd om op pad te gaan!

Fan van Iberostar?

VOI Praia De Chaves ResortIberostar staat voor een goede locatie, culinair genieten en een topservice. Hier kun je dus ook op rekenen in VOI Praia De Chaves Resort, dat direct aan een van de mooiste stranden van het Kaapverdische eiland ligt. Waarom dit één van onze favoriete hotels op Boa Vista is? Vanwege de enorme keuze aan faciliteiten. Wat jouw vakantiewensen ook zijn, hier móet je je wel thuis voelen.

De luie vakantieganger kan uren vertoeven aan de twee buitenzwembaden of in de jacuzzi. In het wellnesscentrum is het optimaal ontspannen met dank aan de sauna, het bubbelbad en de massagemogelijkheden. Voor de sportievelingen is er de keuze uit o.a. beachvolleybal, boogschieten en (tafel)tennis. Er worden daarnaast diverse sportlessen gegeven.

Jonge vakantiegangers vermaken zich in het aparte kinderbad, bij de miniclub (4 t/m 12 jaar) of maxiclub (13 t/m 17 jaar) en tijdens de dansfeestjes. Voor volwassenen is er entertainment in de vorm van shows (in het eigen amfitheater) en live muziek.

En lekkerbekken? Die hebben de keuze uit buffet- en à la carte maaltijden. Boek je o.b.v. all inclusive dan kan je beter stoppen met calorieën tellen; ontbijt, lunch en diner in buffetvorm zijn bij de prijs inbegrepen. Dat geldt ook voor snacks en geselecteerde (non)alcoholische drankjes.

Nog meer favoriete hotels op Boa Vista

Favoriete hotels Boa Vista: Riu Palace BoavistaHet is niet makkelijk om onze favoriete hotels op Boa Vista te kiezen, in alle accommodaties zul je een heerlijke vakantie beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze opties:

  • De hotelketen Riu – die staat voor luxe vakanties met persoonlijke service – is goed vertegenwoordigd op Boa Vista. Riu Palace Boavista mag dan ook niet in dit lijstje van favoriete hotels op Boa Vista ontbreken. Hier laat je je compleet in de watten leggen, kun je rekenen op het strand voor de deur en meerdere zwembaden én voor het ultieme vakantiegevoel zijn er kamers met privézwembad of als swim-up variant te boeken. En hadden we al gezegd dat je o.b.v. all inclusive verblijft? Onbezorgd genieten!
  • Kies jij liever voor een kleinschalig hotel op Boa Vista? Het modern ingerichte Ouril Hotel Agueda beschikt over ca. 30 comfortabele kamers en ligt praktisch aan het strand. Op het dakterras geniet je niet alleen van het prachtige uitzicht op zee, maar ook van de whirlpool. Dankzij het restaurant en de ligging in Sal Rei kun je gemakkelijk kennismaken met de Kaapverdiaanse keuken.

In welk van deze hotels op Boa Vista zie jij jezelf wel vakantie vieren?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *