El Gouna (Egypte)

El Gouna: een Egyptisch paradijs voor zonliefhebbers

Hurghada mag dan de grootste en meest populaire badplaats zijn van Egypte, voor ons is het niet de parel van Egypte. Die eer is weggelegd voor El Gouna. Deze badplaats wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd.

El Gouna in een vogelvlucht

El Gouna, EgypteHurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam vormen samen de top drie Egyptische badplaatsen. Zij worden gevolgd door het minder massale en kleinere El Gouna.

De badplaats werd pas eind vorige eeuw gecreëerd. Het bestaat uit diverse kleine eilandjes verbonden met kanaaltjes. Hierdoor werd het al snel bestempeld als het Venetië van Egypte. Het wordt omgeven door helderblauwe lagunes en rode bergen. Vanuit veel van de luxe hotels heb je dan ook een waanzinnig uitzicht.

El Gouna ligt ruim 25 km ten noorden van Hurghada en daarmee kun je ook profiteren van de voordelen van Hurghada. Een mooie onderwaterwereld en een goede uitvalsbasis voor culturele uitstapjes zijn binnen handbereik.

Hoe breng je jouw vakantie in El Gouna door?

Aan water, zon en strand geen gebrek in El Gouna! Grote kans dat je hier vooral geniet van het tropische klimaat. Zelfs in de winter geniet je hier van aangename temperaturen en kan je bikini of zwembroek uit de koffer gehaald worden. Handig: veel van de hotels beschikken over een privéstrand voor de deur.

Wil jij de onderwaterwereld van Egypte ontdekken? Hoewel Hurghada bekend staat als hét duikersparadijs van Egypte kan duiken en snorkelen hier ook meer dan prima. Vanaf het strand loop je zo het heldere water in, waar kleurrijke koralen en vissen op je liggen te wachten. Liever geen nat pak? Vraag bij je hotel naar de mogelijkheden voor een tocht met een glasbodemboot.

Van de jachthaven naar downtown El Gouna

El Gouna, havenDe jachthaven is het ideale startpunt om de badplaats zelf te verkennen. Hier kun je je vergapen aan de luxe jachten die er voor anker liggen. Of stap hier op een boot om over alle kanaaltjes te varen, extra bijzonder in de avonduren.

Een ander fijn deel van El Gouna is het zogenaamde downtown. Vanaf de jachthaven kun je hier eenvoudig per taxi of tuktuk naar toe, om je vervolgens onder te dompelen in een wereld vol handgemaakte kleding, lantaarns, waterpijpen en leerwaren. Onderhandel met de lokale marktkooplieden en scoor een toffe souvenir. Voel je niet bezwaard; onderhandelen is hier a way of living.

Uitgeput na al dat onderhandelen? In de omgeving vind je enkele hamams, traditionele badhuizen waar je zonder meer tot rust komt. Of sla een balletje op de golfbaan van El Gouna ter ontspanning.

Populaire hotels in El Gouna

El Gouna hotelsOp zoek naar een hotel in El Gouna om de zonvakantie van je leven te beleven? In onderstaande hotels zit je goed!

  • Sheraton Miramar Resort voelt als een paradijs. Dit hotel bestaat uit een tuin met palmbomen en citrusbomen en maar liefst negen eilandjes. De eilandjes herbergen moderne kamers, diverse restaurants, een privéstrand, meerdere zwembaden en wellnessmogelijkheden. Voor kinderen zijn er drie aparte kinderbaden, een miniclub en speeltuin. Wat heb je nog meer nodig voor een geslaagde familievakantie?
  • The Three Corners Ocean View is dé plek als je in alle rust wilt genieten van je vakantie onder de Egyptische zon. Dit hotel hanteert namelijk een adults only formule. Geen schreeuwende kinderen en bommetjes! En met dank aan de all inclusive mogelijkheden staat jouw vakantiebudget vooraf vast. Geen onverwachte verrassingen, hoe fijn.
  • Movenpick Resort & Spa El Gouna, gelegen op een schiereiland, is een oase van rust waar luxe en ontspanning centraal staat. Ontspannen kan bijv. aan een van de vier zwembaden, op het privéstrand of in het uitgebreide wellnesscentrum. Liever actief bezig? Met dank aan de all inclusive formule kun je gratis windsurfen, kitesurfen en een introductieduik maken. Kinderen hebben een speeltuin, miniclub en aparte kinderbaden tot hun beschikking.

De leukste dagtripjes rondom El Gouna

Met de vele faciliteiten die bovenstaande hotels bieden, kun je prima een week in het resort vertoeven zonder de noodzaak te vinden op pad te gaan. Mocht je dit toch willen, dan zijn er genoeg mogelijkheden.

Naast een boottrip met een glasbodem is het mogelijk om vanuit de luxe jachthaven naar de Giftun- of Towaaleilanden te varen. Dol op snelheid? Stap dan aan boord van een superjet-boot.

Egypte safariOf wat dacht je van een jeep- of quadsafari, waarbij je de zonsondergang in de woestijn meemaakt en de kans hebt om op een kameel te rijden. Bij sommige safari’s lunch je bij de bedoeïenen, waardoor je ook nog wat mee krijgt van de lokale cultuur.

Een overdosis aan cultuur vind je in de steden Luxor en Caïro. Omdat deze wat verder liggen, worden er veelal meerdaagse excursies aangeboden; je overwacht dan één nacht in de stad naar keuze. Vraag bij de reisleiding of het hotel naar de mogelijkheden.

Enthousiast geworden over El Gouna? Bekijk ons voordelige aanbod naar de Egyptische badplaats. Voor scherpe aanbiedingen bekijk je ons last minute aanbod en als je onbezorgd wilt genieten, hebben we ook nog fijne all inclusive hotels voor je.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *