Doen in Marsa Alam, Egypte

Wat te doen in Marsa Alam? Meer dan zonnen!

Marsa Alam is een Egyptische badplaats die het vooral van haar luxe hotels en duikmogelijkheden moet hebben. Bezienswaardigheden zijn er feitelijk niet. Betekent dat dat er niets te doen is in Marsa Alam? Nee dus. Je kunt jouw vakantie aardig vullen als je wilt!

Marsa Alam in een vogelvlucht

Marsa Alam is een vrij jonge badplaats aan de Egyptische Rode Zee; het ontstond in zijn huidige vorm rond de jaren 80. En als je de vele luxe resorts nu ziet, kun je je haast niet voorstellen dat het toerisme hier met tenten begon. De allereerste toeristen, duikers, werden zo opgevangen door de lokale bevolking.

Nog steeds komt een groot deel van de vakantiegangers om te duiken. Er liggen prachtige koraalriffen voor de kust. Maar de badplaats biedt meer dan dat. En dat laten we je graag zien met dit artikel; er is echt genoeg te doen in Marsa Alam (en de omgeving).

Snorkelen in de Rode Zee

Doen Marsa Alam: snorkelen, duikenDuikliefhebbers van over de hele wereld zijn het er over eens; de onderwaterwereld van de Rode Zee (en daarmee ook van Marsa Alam) is een van de mooiste van de wereld. Eigenlijk móet je dus ook gewoon duiken of snorkelen als je hier op vakantie gaat!

Duiken zou onze voorkeur altijd hebben. Je komt dieper, gaat verder van de kust en hebt vaak een grotere diversiteit aan vissen. Maar voor wie duiken niet zo ziet zitten, is snorkelen een goed alternatief. Helemaal omdat veel hotels in Marsa Alam een eigen huisrif voor de deur hebben.

Als er weinig wind staat, is het water helderder en is de kans om vissen te spotten tijdens het snorkelen groter. Deze omstandigheden ervaar je vooral in de vroege morgen. Hijs je dus voor het ontbijt nog even in zwemkleding.

Fantazia Resort Marsa Alam, EgypteEen eigen huisrif vind je o.a. voor de deur van Fantazia Resort Marsa Alam. Het luxe hotel biedt daarnaast meerdere zwembaden, uitgebreide sportfaciliteiten en de mogelijkheid om all inclusive te verblijven.

Quadsafari in de woestijn

Doen in Marsa Alam: quadsafariEgypte = woestijn. Woestijn = quadsafari. Als je het ons vraagt althans… Op een quad over droge zandvlakten scheuren (wel veilig!) geeft het ultieme gevoel van vrijheid.

Neem bijvoorbeeld deze ochtendsafari. Cross tussen de bergen van Marsa Alam door terwijl de zon langzaam hoger komt te staan. Tussendoor stop je één of meerdere keren bij lokale bedoeïenen, waar je een inkijkje krijgt in hun tradities onder het genot van het roken van waterpijp.

Liever de zonsondergang bewonderen in de woestijn? Ga dan voor deze jeeptocht. In dat geval barbecue je ’s avonds bij de bedoeïenen en word je getrakteerd op een flink staaltje buikdanskunsten. Doe je ook mee?

Zwemmen met zeekoeien

Doen in Marsa Alam: zwemmen met zeekoeienDat je aan de Rode Zee kunt rekenen op een prachtige onderwaterwereld is onder de meeste reizigers wel bekend.

Wie naar Marsa Alam afreist, krijgt daar nog een extraatje bij; zeekoeien. Je kunt deze indrukwekkende beesten zomaar spotten tijdens een duiksessie in de nabijgelegen Marsa Abu Dabbab Bay.

Naast zeekoeien leven hier ook zeeschildpadden en gitaarhaaien. Voor deze laatste hoef je niet bang te zijn; ze doen je echt niets. Ook grote zweepstaartroggen leven hier in groten getale.

Voor geoefende duikers ligt er ook nog een mooi scheepswrak en je kunt diverse zeegrotten in zwemmen.

Kamelen spotten in Wadi El Gemal National Park

Doen in Marsa Alam: Wadi El GemalHet is één van de jongste bezienswaardigheden in de buurt van Marsa Alam, maar zeker niet de minste; het Wadi El Gemal National Park. Deze ‘Vallei van de kamelen’ heeft een oppervlakte van ca. 5.000 km² heeft een rijke variëteit aan flora en fauna.

Zo vind je in het midden van het park een van de grootste woestijnwadi’s van Egypte, de Wadi El Gemal. Precies waar het park haar naam aan dankt! Spot hier – en in de mangrovebossen – kamelen, gazellen en ezels. Ook zijn er prachtige zandstranden en kun je wanneer je hier gaat duiken zomaar de zeldzame soepschildpad of dolfijn spotten.

Wil jij graag meer weten over dit unieke park? We schreven eerder een uitgebreid artikel over het Wadi El Gemal National Park.

Slapen in Hilton Marsa Alam Nubian Resort

Doen in Marsa Alam: overnachten bij HiltonWaarom we – met zoveel keuze – nu net dit hotel benoemen? Het hotel is alleen al op papier (of in ons geval scherm) geweldig.

Hilton Marsa Alam Nubian Resort doet haar sterren eer aan met dank aan de rustige ligging, meerdere zwembaden en een privéstrand. Luxe vind je er in de vorm van riante kamers en de keuze uit een handjevol restaurants. Om maar een paar van de vele faciliteiten te noemen…

Onze vakantiegangers waarderen het resort stuk voor stuk hoog. Ze roemen het o.a. om het gastvrije personeel, de mooie shows (dagelijks), het huisrif voor de deur en de kindvriendelijkheid.

Nog meer doen in Marsa Alam

 • Op ca. 65 km ten noorden van Marsa Alam vind je Port Ghalib. Ondanks de afstand wordt dit stadje vaak wel in één adem genoemd met Marsa Alam. En dat terwijl de sfeer er zo compleet anders is. Port Ghalib is bijvoorbeeld een stuk exclusiever en decadenter dan Marsa Alam. Leuk om een kijkje te nemen bij o.a. de haven met sfeervolle restaurants!
 • Hoewel veel hotels in Marsa Alam o.b.v. all inclusive te boeken zijn, raden we je ook aan om minimaal één keer buiten te deur te eten. Zo kun je kennismaken met de lokale keuken en specifieke specialiteiten. Spinaziesoep, gefrituurd brood, gestoofde geitenbil; aan jou de keuze!
 • Wie een langere trip niet erg vindt, kan vanuit Marsa Alam o.a. een bezoek brengen aan de 5.000 jaar oude stad El Qusier. Hoewel het inmiddels is omgetoverd tot moderne badplaats vind je er nog wel een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder het fort.

Heb jij al een ‘Dit wil ik allemaal doen in Marsa Alam’-lijstje voor jezelf gemaakt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

5 thoughts on “Wat te doen in Marsa Alam? Meer dan zonnen!

   1. In februari zijn de gemiddelde max. temperaturen 22 graden, de watertemperatuur is 23 graden. En je kunt er rekenen op gemiddeld 10 uur zon per dag. Alvast veel plezier!

 1. Beste Laura,
  Ik vertrek volgende maand naar Marsa Alam. Ik ben op zoek naar een excursie waarbij ik kan paardrijden. Weet jij of dat kan in Marsa Alam? Ik kan hier verder niets over vinden…

  Met vriendelijke groet,
  Mira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *