Doen in Madrid

Wat te doen in Madrid? Dé ultieme checklist

Musea hoppen, onbeperkt tapas eten, prachtige bezienswaardigheden bezoeken en diverse wijken ontdekken: de mogelijkheden tijdens een stedentrip in Madrid zijn eindeloos. Kijk je mee?

1. Ontdek de stad per elektronische fiets

Madrid is de hoogst gelegen hoofdstad van Europa; het ligt ruim 600 meter boven zeeniveau. Dit betekent ook dat de stad niet zo vlak is als andere Spaanse steden en je soms wat niveauverschillen moet overbruggen. Om deze reden zijn de stadsfietsen bijna allemaal elektronisch. Dat is pas relaxt!

2. Laat je eigen inkopen op de markt bereiden

Madrid herbergt acht gastronomische markten. Eén van de favorieten is San Antón. Je kunt hier op de begane grond jouw inkopen doen om deze vervolgens boven te laten bereiden. Geheel naar wens en verser dan vers!

3. Ervaar Madrid zoals het écht is

De slogan van Madrid is jarenlang Madrid, a way of life geweest. En dat is wat het je ook biedt; een stad waar je je bijna direct thuis voelt. Dit komt met name door de bevolking. Ze zijn gastvrij en leven het liefst zo veel mogelijk op straat. Grote kans dat je in een tapasrestaurant tussen locals belandt en uiteindelijk een geweldige avond met ze beleeft.

4. Ontdek de verschillen tussen de diverse wijken

Doen in Madrid: wijken ontdekkenLavapies is de meest multiculturele wijk en in de literary neigbourhood vind je antiekwinkels en boetiekwinkeltjes. In Chueca draait alles om design. De hipste wijk is zonder twijfel Malasaña en in Salamanca kun je shoppen bij de bekende winkelketens.

Last but not least: La Latina! Dit is misschien wel een van de meest karakteristieke wijken van Madrid. Middeleeuwse straatjes worden hier gevuld met gezellige tapasrestaurantjes. Sol is overigens het historische hart van de stad; hier vind je de bekendste bezienswaardigheden, waaronder Plaza Mayor en Teatro Real.

5. Bezoek het grootste koninklijk paleis van West-Europa

Als je dacht dat Buckingham Palace groot was, dan kijk je je ogen uit in Palacio Real. Het koninklijke paleis is ca. 2x zo groot als dat van de Engelsen en beschikt over ruim 3.400 kamers op een oppervlakte van 135.000 m². Hiermee is het het grootste koninklijk paleis van West-Europa.

De koninklijke familie woont er niet meer, maar het is nog wel in hun bezit. Officiële gelegenheden vinden hier dan ook nog plaats. En toeristen hebben de mogelijkheid om o.l.v. een gids het paleis te ontdekken. Indrukwekkend!

6. Maak er een geslaagde familie-stedentrip van

Als je op zoek bent naar een stad waar je veel met kinderen kunt doen; Madrid is een goede optie! Naast een dagje spenderen in Madrid Río heb je de mogelijkheid om diverse waterparken te bezoeken, naar de dierentuin te gaan of te skiën in Snowzone Madrid.

Ook leuk: Micropolis. In dit park kunnen kinderen beroepen uitoefenen op een speelse manier én zo misschien wel ontdekken wat ze later willen worden.

7. Breng een dagje door in Madrid Río

Doen in Madrid: RioMadrid legt het vaak af tegen steden als Barcelona en Valencia omdat er simpelweg een strand ontbreekt. Toch heeft Madrid ook haar eigen stukje ‘kust’ om aan te relaxen. Madrid Río is een uniek stadsgebied.

Over een lengte van 11 km vind je 10 parken langs de Mazanares Rivier. Er zijn 33 bruggen waarmee je van de ene naar de andere kant kunt oversteken en je vindt er 30 km aan fietspaden.

Daarnaast herbergt Madrid Río o.a. tennisbanen, een klimwand, skatebanen, voetbalvelden, een BMX-circuit, diverse speeltuinen en fonteinen.

8. Ga dineren in het oudste restaurant ter wereld

Verspreid door de stad vind je meer dan 3.000 (!) eetgelegenheden. Aan tapas geen gebrek en die gaan prima samen met uitstekende wijn. Je vindt in Madrid namelijk 21 (!) wijnhuizen.

Én de stad herbergt een restaurant uit 1725, Botín. Deze heeft een vermelding gekregen in het Guinness Book of Records als oudste restaurant. Je kunt er ook rondleidingen krijgen en zien hoe ze nog traditionele ovens gebruiken.

9. Zwaai met je creditcard aan Gran Vía

Doen in Madrid: winkelenDe bekendste winkelstraat (of eigenlijk het winkelgebied) van Madrid is zonder twijfel Gran Vía. De centraal gelegen straat herbergt prachtige winkeletalages in prachtige gebouwen. Naast winkels vind je er hotels, restaurants en cafés.

Het wordt – mede doordat internationale sterren hier graag komen en de winkels doorgaans niet het goedkoopst zijn – veelal vergeleken met Fifth Avenue in New York. Tijd dus om je limiet van je creditcard nog even te verhogen!

10. Overnacht in prachtige hotels

Last but not least: er is een breed aanbod aan hotels in Madrid. Zo heb je bij ons de keuze uit ca. 50 hotels in alle prijscategorieën. Onze meest favoriete?

Tapasliefhebbers zitten goed tijdens een verblijf in ME Madrid Reina Victoria. Dit hotel ligt aan het Plaza Santa Ana, waar je de beste tapasbarretjes vindt. Het hotel heeft overigens sowieso een superfijne ligging; veel bekende bezienswaardigheden liggen op een steenworp afstand.

Eric Vökel Boutique Gran Via Suites is een modern appartementencomplex, waar je in stijl geniet van alles wat de bruisende hoofdstad van Spanje te bieden heeft. Door de centrale ligging en openbaar vervoersmogelijkheden zijn de vele hoogtepunten ook vanuit hier binnen handbereik. Extra fijn: op warme dagen kun je in de zomer even afkoelen in het zwembad!

Ben jij enthousiast geworden, maar wil je meer keuze uit hotels? Bekijk ons volledige aanbod. We wensen je vast veel plezier!

Fotografie: Jon Chica | Shutterstock

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *