Doen in Dubrovnik

Een verrassende stedentrip! 8x doen in Dubrovnik

Dubrovnik is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een stedentrip. Maar als je stad en strand wilt combineren is het een ideale bestemming. De vestingstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is meer dan terecht! Kijk snel wat jij zéker moet doen in Dubrovnik.

Dubrovnik staat bekend als de ‘Parel van de Adriatische Zee’ en heeft alle ingrediënten voor een geslaagde stedentrip. Of je nu cultuur wilt snuiven of op het strand wilt chillen, de Kroatische havenstad biedt het allemaal. Met deze checklist ‘Doen in Dubrovnik’ haal je het maximale uit jouw trip!

1. Wandel over de stadsmuren

Doen in Dubrovnik: wandelen over de stadsmurenEen must do in Dubrovnik is een wandeling over de vestingmuren die de stad omsluiten. De 14e en 15e eeuwse muren beschermden de stad tegen vele vijanden. En met succes; geen enkele belager is er ooit in geslaagd de muren te doorbreken.

Vanaf de muren heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, je ziet ook leuke steegjes en krijgt een inkijkje in het dagelijks leven van de inwoners. De wandeling is ca. 2 km en brengt je langs de mooiste uitzichtpunten.

Het kan aardig druk en warm worden op de muren. Plan de wandeling dus vroeg in de ochtend of laat in de middag en neem voldoende water mee voor onderweg. Onderweg kom je daarnaast verschillende restaurantjes tegen, waar je een verkoelend drankje kunt drinken.

Doen in Dubrovnik: overnachten in Hotel LeroOp loopafstand van de stadsmuren verblijven? Vanaf Hotel Lero loop je in ca. 20 minuten naar het oude centrum. Na een lange dag slenteren kun je bijkomen aan het zwembad of in de sauna.

2. Ga het water op

Wil je de drukte van de stad ontvluchten en schijnt de zon volop? Dan is een boottripje naar een van de kleine eilandjes voor de kust een goed idee. De boottocht biedt verkoeling en brengt je naar dunbevolkte gebieden met prachtige natuur.

Verken de eilandjes en neem een duik in zee. Vanuit de boot heb je bovendien een goed uitzicht op de woeste, rotsachtige kustlijn van Kroatië. In de oude stad en in Lapad zijn er verschillende organisaties die excursies aanbieden. Óf boek vast een trip vooruit via onze partner GetYourGuide.

3. Chillen in Lapad

Doen in Dubrovnik: LapadDubrovnik is meer dan alleen de oude, ommuurde stad. In het stadsdeel Lapad, waar je veel hotels en restaurantjes vindt, geniet je volop van de Kroatische natuur. Na een busrit van ca. 10 minuten bereik je Lapad.

Slenter over de gezellige boulevard (Šetalište kralja Zvonimira) en loop langs de schitterende baai. Sla een drankje in een natuurlijke grot bij Cave Bar More vooral niet over!

In Lapad kun je ook relaxen op het strand of een duik nemen in de Adriatische Zee.

Doen Dubrobvnik: overnachten in Hotel Dubrovnik PalaceHotel Dubrovnik Palace ligt in de deze mooie baai en biedt alle faciliteiten en comfort voor een relaxt verblijf in Kroatië. Geniet van het fenomenale uitzicht vanaf het (dak)terras!

4. Geniet van de lokale keuken

Ben je in Lapad? Ga dan zeker eten bij Taverna Otto, op ca. 1 km lopen vanaf de boulevard. Je geniet hier van de echte Kroatische keuken en er is regelmatig live muziek. Ook voor locals is dit een populaire plek om te dineren.

Ben je in de oude stad van Dubrovnik en houd je van vegetarisch? Ga dan voor restaurant Nishta, waar je iedere dag uit een ander vegetarisch menu kunt kiezen. In de oude stad wemelt het daarnaast van de goede restaurants en eettentjes. Dus of je nu zin hebt in de Mexicaanse, Italiaanse, Indiase of Kroatische keuken; in Dubrovnik vind je het allemaal.

5. Check de hotspots uit Game of Thrones

Doen in Dubrovnik: game of ThronesDubrovnik is het decor voor veel scènes uit de populaire serie Game of Thrones. In de stad wemelt het dan ook van de georganiseerde tours langs alle hotspots uit de serie.

Maar echte fans kunnen de bekende locaties uit King’s Landing natuurlijk ook op eigen houtje bezoeken. Wat dacht je van The Red Keep (Lovrijenac Fort), Quarth (het eiland Lokrum) of Cersei’s walk of shame? Je vindt ze allemaal in (of rondom) Dubrovnik.

Je kan jouw trip – vanwege de populariteit – maar beter ruim van tevoren vastleggen. Via onze partner GetYourGuide kun je diverse tours boeken, waaronder een privétour.

6. Dwaal door de smalle straatjes

In Dubrovnik meren veel grote cruiseschepen aan. Daarom kan het erg druk zijn op de pleinen en in de hoofdstraten. Ben je de drukte zat? Wijk dan uit naar de smalle, sfeervolle achteraf straatjes van Dubrovnik waar je heerlijk kunt verdwalen. Wie weet ontdek jij wel een verborgen parel!

7. Neem de kabelbaan naar het uitzichtpunt

Doen in Dubrovnik: kabelbaanDubrovnik ligt aan de voet van de berg Srđ. Vanaf de berg heb je een schitterend uitzicht over de oude stad en de baai met kleine eilandjes. De kabelbaan brengt je in no-time naar de top.

Bovenop de berg vind je een souvenirshop en restaurant Panorama, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Een retourtje kost ca. € 20,-. Voor sportievelingen is het ook prima om een enkeltje te nemen en de terugweg naar beneden te lopen.

Vooral tijdens zonsondergang is het uitzicht over Dubrovnik adembenemend. De oranje daken zijn dan nog mooier!

8. Verken de haven

Net buiten de muren aan de oostkant van de stad, vind je de gezellige haven van Dubrovnik. Neem plaats op een bankje of terrasje en spot allerlei bootjes en schepen. Ook leuk; waterpoloërs uit Dubrovnik trainen in zee, vlakbij de haven. Vanaf hier heb je ook de mogelijkheid om diverse boottochten te maken.

Kun je na deze tips niet meer wachten om Dubrovnik te bezoeken? Bekijk dan snel ons aanbod en boek jouw trip.

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *