Bezuinigen vakantie tips

Bezuinigen op vakantie? Prima! Maar niet hierop…

Meer vakantie voor minder geld; wie wil dit niet? Toch is het niet altijd slim om te bezuinigen op vakantie. Want soms wordt goedkoop dan opeens duurkoop. Voorkom dit door het lezen van dit artikel.

Annuleringsverzekering

Dagelijks zien we schrijnende gevallen voorbijkomen; vakantiegangers die hun reis moeten annuleren wegens onvoorziene omstandigheden. En die dan geen annuleringsverzekering hebben afgesloten en tegen hoge kosten aanlopen. Omdat ze wilden besparen tijdens het boeken van een vakantie…

Een annuleringsverzekering kost – als je deze bij boeking via ons afsluit – 5,6% van de reissom (excl. assurantiebelasting en poliskosten). Wij rekenen dit eenvoudig om naar een prijs per dag. En in de meeste gevallen valt dit dan enorm mee. Zeker als je je bedenkt dat een last minute annulering tot 100% van de reissom kan kosten…

Overigens; ook bij een last minute vakantie raden we een annuleringsverzekering aan. Je bent dan ook gedekt voor de niet-genoten reisdagen als je jouw vakantie onverhoopt voortijdig moet afbreken. Lees hier meer.

Reisverzekering

Bezuinigen vakantie tipsDe meest geclaimde producten bij reisverzekeraars zijn zonnebrillen en mobiele telefoons. Zo’n selfie bij het zwembad is ge-wel-dig, maar het kan ook zomaar eens verkeerd aflopen. Of wat dacht je van beschadigde of zoekgeraakte koffers?

Uiteraard hopen we voor je dat bovenstaande jou niet overkomt, net zo min als dat je ziek wordt op vakantie of betrokken raakt bij een ongeval. Maar het kan wel gebeuren. En dan wil je niet ook nog eens met financiële gevolgen te maken krijgen. Wist je bijv. dat jouw zorgverzekering wel geldt voor medische ingrepen in het buitenland, máár niet als de kosten hiervan hoger liggen dan in Nederland?

Erg fijn: een reisverzekering sluit je via ons af voor een vast bedrag per dag. Dit is ongeacht de reissom. Ga je vaker per jaar op vakantie (incl. uitstapjes in eigen land)? Dan kan het lonen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Nog meer dingen waar je beter niet op kunt bezuinigen

 • Iets waar wij je zéker ook niet aanraden om op te bezuinigen; een goede koffer. Niets vervelender dan dat je aankomt bij de bagageband en jouw bagage er half uit valt. Of de wieltjes kapot zijn en je je de hele vakantie een breuk draagt.
 • Jouw lichaam is het meest waardevolle bezit dat je hebt. Koester deze en houdt rekening met de impact van de zon en vooral de uv-stralen. Bezuinigen op zonnebrandcrème is wat ons betreft daarom een no-go. Volg hierbij o.a. deze tips van de consumentenbond.
 • Niet alleen jouw huid is gevoelig voor de zon, dit geldt ook zeker voor jouw ogen. Het Oogfonds richt zich de laatste jaren op voorlichting naar reizigers over overmatige blootstelling aan uv-straling op ogen. Dit kan op latere leeftijd ernstige gevolgen hebben. Scoor voor jouw vakantie dus een zonnebril met goede uv-bescherming.
 • Slenteren op je flip flops over lange boulevards; het ultieme zomervakantiegevoel! Toch is dit voor je voeten niet altijd even goed. Gebruik slippers voor kleine stukjes en zorg dat je stevige sneakers mee hebt voor uitjes. Ga je echt lange wandelingen maken? Zorg voor ruimte in jouw koffer voor wandelschoenen.

Waar je wél op kunt bezuinigen voor een vakantie?

Om het positief te houden; er is wel heel veel waar je op kunt bezuinigen voor en tijdens vakantie. Boek bijv. een vakantie naar een minder populaire bestemming, bespaar op excursies door een auto te huren, ontwijk – waar mogelijk! – het hoogseizoen, boek op tijd, ontdek jouw bestemming per fiets…

Meer weten over deze bezuinigtips én op zoek naar nog meer portemonneevriendelijke vakantietips? Lees onze gouden tips voor een goedkope vakantie.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

7 reacties op “Bezuinigen op vakantie? Prima! Maar niet hierop…

 1. Omdat wij geregeld op vakantie gaan, soms een paar dagen soms een paar weken, hebben wij een doorlopende reis en annuleringsverzekering waardoor ik daar in ieder geval niet aan hoef te denken.

 2. He Laura,

  Dit is de eerste keer dat we boeken bij vakantiediscounter ook wij hebben een annuleringsverzekering er bij genomen. Ben dan ook reviews beginnen lezen die niet al te positief zijn ook over all tours want daar werken jullie met samen. Eerlijk gezegd hou ik mijn hartje alvast want zie er eigenlijk geen goed oog in. Zag ook dat bij de annuleringsverzekering men kan omboeken naar een ander hotel waar men bij vakantiediscounter heel moeilijk doet. Ik hoop in mei toch een goede reis te hebben

  Met vriendelijke groet
  Een hardwerkende zelfstandige

  1. Beste Sabine,

   Als All Tours een slechte partij was geweest, hadden wij hier uiteraard niet mee samengewerkt. Uiteraard zal je altijd kritische geluiden online lezen, maar probeer dit ook te relativeren; je hoort mensen minder snel als het wél goed gaat. De annuleringsverzekering staat overigens los van het omboeken van een vakantie; dit zijn twee aparte dingen. Het omboeken (waarbij dit altijd wel weer een All Tours reis zal zijn overigens) kan wanneer de voorwaarden dit toelaten. Hiervoor kan je contact opnemen met onze klantenservice.

   Groet,
   Laura

  1. De aanbetaling is afhankelijk van de reissom; dit is een percentage van het totaalbedrag. Dit percentage kan per reis verschillen. Je ziet het bedrag terug in de eerste stap tijdens het boeken.

 3. Beste Laura, leuk om jou feedback en info te lezen en de goede tips.Wij gaan als het kan ook een paar keer per jaar op heen korte vakantie,vaak in Nederland er zijn zoveel leuke plaatsen,wij boeken dan meestal een hotel kort bij een grotere plaats,dat scheelt ook vaak in de kosten.En de auto heb je toch bij.
  Ik denk dat jij een super fijne baan hebt,en je moet wel van reizenhouden,nog veel plezier en fijne reizen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *