Bezuinigen vakantie tips

Bezuinigen op vakantie? Prima! Maar niet hierop…

Meer vakantie voor minder geld; wie wil dit niet? Toch is het niet altijd slim om te bezuinigen op vakantie. Want soms wordt goedkoop dan opeens duurkoop. Voorkom dit door het lezen van dit artikel.

Annuleringsverzekering

Dagelijks zien we schrijnende gevallen voorbijkomen; vakantiegangers die hun reis moeten annuleren wegens onvoorziene omstandigheden. En die dan geen annuleringsverzekering hebben afgesloten en tegen hoge kosten aanlopen. Omdat ze wilden besparen tijdens het boeken van een vakantie…

Een annuleringsverzekering kost – als je deze bij boeking via ons afsluit – 5,6% van de reissom (excl. assurantiebelasting en poliskosten). Wij rekenen dit eenvoudig om naar een prijs per dag. En in de meeste gevallen valt dit dan enorm mee. Zeker als je je bedenkt dat een last minute annulering tot 100% van de reissom kan kosten…

Overigens; ook bij een last minute vakantie raden we een annuleringsverzekering aan. Je bent dan ook gedekt voor de niet-genoten reisdagen als je jouw vakantie onverhoopt voortijdig moet afbreken. Lees hier meer.

Reisverzekering

De meest geclaimde producten bij reisverzekeraars zijn zonnebrillen en mobiele telefoons. Zo’n selfie bij het zwembad is ge-wel-dig, maar het kan ook zomaar eens verkeerd aflopen. Of wat dacht je van beschadigde of zoekgeraakte koffers?

Uiteraard hopen we voor je dat bovenstaande jou niet overkomt, net zo min als dat je ziek wordt op vakantie of betrokken raakt bij een ongeval. Maar het kan wel gebeuren. En dan wil je niet ook nog eens met financiële gevolgen te maken krijgen. Wist je bijv. dat jouw zorgverzekering wel geldt voor medische ingrepen in het buitenland, máár niet als de kosten hiervan hoger liggen dan in Nederland?

Erg fijn: een reisverzekering sluit je via ons af voor een vast bedrag per dag. Dit is ongeacht de reissom. Ga je vaker per jaar op vakantie (incl. uitstapjes in eigen land)? Dan kan het lonen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Bezuinigen op vakantie

Nog meer dingen waar je beter niet op kunt bezuinigen

  • Iets waar wij je zéker ook niet aanraden om op te bezuinigen; een goede koffer. Niets vervelender dan dat je aankomt bij de bagageband en jouw bagage er half uit valt. Of de wieltjes kapot zijn en je je de hele vakantie een breuk draagt.
  • Jouw lichaam is het meest waardevolle bezit dat je hebt. Koester deze en houdt rekening met de impact van de zon en vooral de uv-stralen. Bezuinigen op zonnebrandcrème is wat ons betreft daarom een no-go. Volg hierbij o.a. deze tips van de consumentenbond.
  • Niet alleen jouw huid is gevoelig voor de zon, dit geldt ook zeker voor jouw ogen. Het Oogfonds richt zich de laatste jaren op voorlichting naar reizigers over overmatige blootstelling aan uv-straling op ogen. Dit kan op latere leeftijd ernstige gevolgen hebben. Scoor voor jouw vakantie dus een zonnebril met goede uv-bescherming.
  • Slenteren op je flip flops over lange boulevards; het ultieme zomervakantiegevoel! Toch is dit voor je voeten niet altijd even goed. Gebruik slippers voor kleine stukjes en zorg dat je stevige sneakers mee hebt voor uitjes. Ga je echt lange wandelingen maken? Zorg voor ruimte in jouw koffer voor wandelschoenen.

Waar je wél op kunt bezuinigen voor een vakantie?

Om het positief te houden; er is wel heel veel waar je op kunt bezuinigen voor en tijdens vakantie. Boek bijv. een vakantie naar een minder populaire bestemming, bespaar op excursies door een auto te huren, ontwijk – waar mogelijk! – het hoogseizoen, boek op tijd, ontdek jouw bestemming per fiets…

Meer weten over deze bezuinigtips én op zoek naar nog meer portemonneevriendelijke vakantietips? Lees onze gouden tips voor een goedkope vakantie.

Bekijk nog meer blogs over goedkope vakanties

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *