Mauritius ontdekken

Ter land, ter zee en in de lucht: de beste manieren om Mauritius te ontdekken

Met een oppervlakte van ca. 2.000 km² is Mauritius geen groot eiland. Ter vergelijking; het is daarmee ongeveer net zo groot als het Canarische eiland Tenerife. Genoeg te ontdekken is er wel. En dit kan je op tal van manieren doen tijdens een vakantie op het paradijselijke Afrikaanse eiland.

Mauritius per huurauto

Mauritius ontdekken: huurautoVorig jaar vertrok ik twee weken om het prachtige eiland te ontdekken. Gedurende mijn hele vakantie had ik een huurauto tot mijn beschikking. En dat gaf een vrijheid waar je u tegen zegt!

De meeste badplaatsen op Mauritius bestaan vooral uit veel resorts. Daar rondom vind je her en der wat verdwaalde lokale eettentjes, maar voor de meeste moet je toch wel even op pad. En dat geldt ook als je wat van het eiland wilt zien.

Met onze huurauto ontdekten we vanuit het zuiden o.a. de vele baaitjes langs de kustlijn nabij het hotel, we namen een kijkje bij The Seven Coloured Earth en gingen voor een foodtour naar de culturele hoofdstad Port Louis. We verbaasden ons over de weelderige natuur in Black River Gorges National Park en gingen strandhoppen in het noorden. Genoeg te zien dus! Ook omdat je onderweg nog eens langs de mooiste viewing points komt.

Ruim aanbod aan excursies

Niet iedereen vindt het fijn om in het buitenland te rijden, heeft geen rijbewijs of het budget voor een huurauto voor de gehele periode. En misschien wil je wel vooral luieren en slechts een paar dagen op pad. Geen nood aan de man; er worden talloze excursies aangeboden.

Mauritius ontdekken per excursieWelke excursies dan aan te raden zijn?

  • Eén van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland is het eerdergenoemde The Seven Coloured Earth. Dit bijzondere natuurfenomeen heeft alle kleuren van de regenboog. Daarnaast bevindt het zich in een nationaal park waar je ook nog eens watervallen kunt spotten. Je doet dit gebied aan tijdens een tour door het zuiden van het eiland.
  • Port Louis, de hoofdstad van Mauritius, is een bonte mix van culturen. Dit zie je niet alleen terug in het straatbeeld, maar ook in de eetstalletjes op straat. Hoe leuk is het om hier tijdens een foodtour kennis mee te maken? Je bezoekt tijdens deze tour ook een lokale markt.
  • Actieve vakantiegangers kunnen een unieke wandeling (incl. klimgedeelte) maken op het prachtige Le Morne schiereiland. Je klimt naar de top van de gelijknamige berg. Waar je vervolgens – vanaf een hoogte van meer dan 450 meter – wordt getrakteerd op een geweldig uitzicht.

Mauritius vanaf het water

Mauritius ontdekken vanaf het waterEen eilandvakantie is niet compleet zonder ook tijd te hebben doorgebracht op de wateren rondom. Dat geldt ook zeker voor jouw vakantie op Mauritius. Stap minstens één keer op de boot en ervaar hoe prachtig het water en de baaien hier zijn.

Wat voor boottochten ik kan aanraden? Zelf stapte ik op een catamaran richting het oostelijk gelegen eiland Ile-aux-Cerfs. Onderweg kregen we een BBQ-lunch en konden we snorkelen. Eenmaal aangekomen was er tijd voor onszelf. Je kunt dan lekker zonnen, parasailen of over het eiland met hagelwit zand struinen. Een onbezorgd dagje!

Voor wat meer actie reis je af naar de westkust. Hier is het mogelijk om een dolfijnentour te boeken. En deze geweldige dieren kun je dan niet alleen vanaf de boot spotten; je kunt ook het water in om de langsnuitdolfijnen en tuimelaars van dichtbij te bewonderen.

Het eiland ontdekken vanuit de lucht

Mauritius ontdekken vanaf het waterHoewel een tochtje met een watervliegtuigje of helikopter een flinke aanslag is op het gemiddelde vakantiebudget is er op Mauritius één goede redenen om dit wel te doen; de onderwater-waterval.

Ik hoor je denken: “Hoe kan een waterval nu onderwater liggen?” Feitelijk is het ook geen waterval; het is een optische illusie in het water rondom schiereiland Le Morne. Een geweldig gezicht en dito ervaring als je zo’n bijzondere vlucht maakt. Waarbij je overigens – afhankelijk van de vlucht – nog meer van het eiland ziet.

Iets minder budget? Ga dan toch voor de eerder voorgestelde excursie; de klim naar de top van Le Morne. Ook vanaf deze berg kan je de onderwater-waterval bewonderen.

Los van een helikoptertour zijn er ook andere manieren om de rest van het eiland vanuit de lucht te ontdekken. Zo worden er op talloze plekken parasail-mogelijkheden geboden. Vanuit de lucht zie je pas echt goed hoe helder het water is en hoe wit de stranden zijn.

Op welke manier ontdek jij Mauritius het liefst tijdens een vakantie?

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Ter land, ter zee en in de lucht: de beste manieren om Mauritius te ontdekken

  1. Dank je wel! Door je verslag en de mooie foto’s ben ik ineens geinteresseerd geraakt in Mauritius. Ik ga er wat meer over lezen, surfen e.d.!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *