Bali met kinderen

Te leuk om niet te doen! Bali met kinderen

Als we Instagram moeten geloven, moet je Bali vooral backpackend ontdekken. Onzin; het eiland is compact genoeg om met dagtripjes vanaf één hotel veel te kunnen zien. En dat maakt dat Bali met kinderen echt héél leuk is. Waarom? Lees snel verder!

De afgelopen jaren is de populariteit van het Indonesische eiland enorm gestegen. En dat is niet zonder reden. Reizen er naartoe zijn steeds voordelige geworden, hotels liggen veelal aan het strand, je vindt er een flinke dosis cultuur en de inwoners zijn zonder meer gastvrij. Tel daarbij de leuke dingen die je kunt doen met kinderen op en jouw ideale familievakantie is binnen handbereik.

Extra pluspunt: Bali is het meest ontwikkelde land van Indonesië. Je vindt er ook gewoon een McDonalds en Starbucks en de inwoners spreken er doorgaans een goed woordje Engels. In de Balinese cultuur zijn kinderen heel bijzonder, dus je wordt ook nog eens met open armen ontvangen.

Tijd om jou een korte blik te gunnen op de leukste dingen die je met de kinderen kunt doen op Bali. Wedden dat je daarna meteen jouw voorjaars-, mei- of zomervakantie voor volgend jaar wilt boeken?!?

Aapjes kijken in Ubud

Bali met kinderen: Monkey ForestEén van de populairste plekken om te verblijven is Ubud. De bekendste bezienswaardigheid van het culturele hart van Bali (want zo wordt Ubud genoemd) is Monkey Forest.

Zoals de naam al doet vermoeden, vind je in dit bos aapjes. En niet maar een paar;  er leven ca. 600 grijze makaken! Ze leven in het bos te midden van drie bijzondere tempels.

Mogen jouw kinderen de apen voeren? Ja! Maar alleen met bananen, die ze aan de ingang van het park verkopen. Vinden ze het eng? Sla dan gerust over, want er zijn al flink wat apen met overwicht. Zorg en wel voor dat je al je losse spullen (zoals mobiele telefoons, zonnebrillen en portemonnees) goed opbergt. De aapjes zijn redelijk tam én flink brutaal!

Bali met kinderen: Maya Ubud Resort & SpaVoor een ontspannen zonvakantie ben je bij Maya Ubud Resort & Spa aan het juiste adres. Het hotel heeft een rustige ligging en beschikt o.a. over een infinitypool en kinderzwembad. Bovendien zijn er tal van sport- en ontspanningsfaciliteiten.

Fietsen door de rijstvelden

Als je dan toch in Ubud bent; maak een fietstocht door de rijstvelden om jouw kinderen een stukje cultuur bij te brengen. Rijstvelden kenmerken het landschap op Bali en het is voor de inwoners een belangrijke bron van inkomsten.

Tijdens een fietstocht fiets je tussen de rijstvelden door, kunnen de kinderen zwaaien naar de vriendelijke boeren én stop je regelmatig op de mooiste fotospots. Leuk voor jong én oud!

Een bezoekje aan de olifanten

Bali met kinderen: olifantenHet klinkt zo leuk aan een Aziatische vakantie; een ritje op een olifant. Maar in veel parken worden deze machtige beesten helemaal niet goed behandeld en draag je juist bij aan het leed door hier naartoe te gaan.

In Mason Elephant Park & Lodge nabij Ubud staat het welzijn van de olifanten wél op de eerste plaats. De dieren krijgen goed eten, hebben altijd schoon water tot hun beschikking en genoeg ruimte is er ook voor ze. De afgelopen decennia zorgen ze – met veel liefde – voor ruim 25 olifanten.

Nu is hun grootste doel de wereld meer te leren over olifanten. Dat doen ze door een educatieve tour op het park. Wat je daarvoor betaalt, wordt automatisch weer aan het behoud van ‘hun’ olifanten uitgegeven. Extra leuk: je mag de olifanten voeren, een kort (en vriendelijk) ritje op ze maken of helpen met ze te wassen.

Zandkastelen bouwen in het zuiden

Bali met kinderen: strandGa je voor de hagelwitte stranden waar jouw kinderen eindeloos zandkastelen kunnen bouwen? Maak dan een dagtrip naar Ubud, maar verblijf in één van de badplaatsen in het zuiden van Bali.

Met kinderen kun je hier het beste verblijven aan bijvoorbeeld Samuh Beach. Dit strand op de grens tussen Nusa Dua en Tanjung Benoa staat bekend om haar kalme water. Én het is de plek om van een prachtige zonsondergang te genieten.

Hoewel Kuta bekend staat om de drukte en hoge golven vind je rondom de badplaats ook nog wat fijne stranden waar je prima met kinderen terecht kunt. Jimbaran Bay is bijvoorbeeld een stuk rustiger en het strand is er prachtig wit.

Bali met kinderen, Le Meridien Bali JimbaranIn alle luxe genieten van Bali? Verblijf in Le Meridien Bali Jimbaran. Terwijl de kinderen zich vermaken in de miniclub kom jij bij aan de prachtige zoutwaterlagune of tijdens een massage. Dat is pas vakantie!

Maak bommetjes in Waterbom Bali

Bali met kinderen: waterbomWist je dat je op Bali één van de gaafste waterparken van Azië vindt? Waterbom Bali herbergt glijbanen van wereldklasse, waaronder de langste glijbaan ter wereld. Uiteraard mag een lazy river niet ontbreken en voor de kleintjes zijn er glijbaantjes zonder enig gevaar.

Voor de iets oudere kinderen is de flow rider geweldig: op kunstmatige golven zet je je eerste stappen als surfer. En over waterbommetjes gesproken? Met een katapult kunnen kinderen vanaf zes jaar ook echt waterbommen afvuren!

Extra reden om te kiezen voor dit waterpark: behoud van natuur is voor de oprichters van het park een belangrijk speerpunt. Dit maakt dat meer dan de helft van het park bestempeld is als groenzone en dat je er zelfs enkele bedreigde diersoorten kunt spotten.

Wil jij een hele dag genieten van waterpret? Je koopt één kaartje en alle attracties zijn bij de prijs inbegrepen. Neem alleen even je portemonnee mee voor hapjes en drankjes. Je kunt je kaartje eenvoudig vooraf bestellen via onze partner GetYourGuide. Dan kun je de wachtrij passeren en vermijd je de standaard ‘Duur het nog lang?’-situaties.

Bali met kinderen, Bali Rani HotelBali Rani Hotel bevindt zich op slechts een steenworp afstand van Waterbom Bali. In dit fijne hotel kun je rekenen op o.a. comfortabele kamers, Balinese gastvrijheid, WiFi, een prachtig buitenbad én een apart kinderbad.

Een dagje tempelhoppen

Bali met kinderen: Tanah LotBali heeft een aantal bijnamen, waaronder het Godeneiland en Eiland van de duizenden tempels. Want ja, verspreid over het eiland vind je ook echt prachtige tempels. Die je de mogelijkheid bieden jouw kinderen kennis te laten maken met de lokale cultuur.

Een must see nabij Nusa Dua is de hindoeïstische tempel Pura Geger. Deze tempel, gelegen op een heuvel nabij Geger Beach en verscholen tussen veel groen, is nog relatief onbekend, waardoor je op je eigen temp de prachtige decoraties kunt bewonderen.

Bekender, maar echt niet minder de moeite waard is het 16e eeuwse Tanah Lot. Het is niet zonder reden één van de meest gefotografeerde tempels van Bali; de zeetempel is een plaatje. In het bijzonder bij zonsondergang. Je vindt Tanah Lot op ruim een uur rijden van Nusa Dua.

Leuke activiteiten bij slecht weer

Een dagje onverhoopt regen? (wat in het regenseizoen best een keer kan gebeuren) Niet getreurd, je kunt genoeg doen. We maakten een kleine selectie voor je:

  • Breng een bezoek aan Bounce Bali. Dit park nabij Kuta staat vol trampolines. En of dat je de kinderen hier een plezier mee doet! Voor ca. € 10,- p.p. kun je eindeloos springen.
  • Een bezoek aan Bounce Bali kun je prima combineren met Strike Bowling Bali, dat er direct naast ligt. Wie verslaat wie tijdens een potje bowling?
  • In Sanur vind je een overdekte speelhal van maar liefst 1.000 km², geheel gericht op families met kinderen onder de 10 jaar. Rollen in de ballenbak, een ritje in de draaimolen, kok spelen… het kan allemaal bij Peek a boo!
  • Als het dan toch regent, zorg dan maar dat je goed nat bent en neem een duik onderwater. Aan het strand van Sanur vind je Seawalker Bali. Hier kun je tours boeken waarbij je met een bijzondere duikhelm op over de zeebodem kunt lopen. Hoeveel soorten vissen tel jij?

Genoeg te doen op Bali met kinderen, geen twijfel over mogelijk! Wanneer pak jij je de koffers voor het hele gezin?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *