Waterbom Bali, waterpark Azië

Waterbom Bali, het tofste waterpark van Azië

Dacht je dat op Bali alles draaide om paradijselijke stranden, felgroene rijstvelden en duizenden tempels? Mis! De twee grootste motto’s op dit eiland zijn relax en fun. En dit lukt beiden zeker tijdens een dagje in Waterbom Bali.

Waterbom Bali in een notendop

Vorig jaar werd Waterbom Bali door TripAdvisor uitgeroepen tot het nummer 1 waterpark in Azië en dat is niet zonder reden! Op een oppervlakte van maar liefst 3,8 hectare vind je een groot aanbod aan glijbanen in alle categorieën. Je vindt er een van de langste glijbanen ter wereld. Om maar een simpel voorbeeld te noemen, waarom je naar dit waterpark in Kuta zou moeten gaan.

50% natuur

Extra reden om te kiezen voor een dagje in dit waterpark: behoud van natuur is voor de oprichters van Waterbom Bali een belangrijk speerpunt. Dit maakt dat meer dan de helft van het park bestempeld is als groenzone en dat je er zelfs enkele bedreigde diersoorten kunt spotten.

Dit heeft er o.a. toe geleid dat het park in 2015 de EarthCheck Silver Certification heeft ontvangen. Dit certificaat wordt uitgegeven aan bedrijven die op een duurzame manier bezig zijn met toerisme. Als je dan toch ergens heengaat, dan beter naar een park dat het qua milieu óók goed voor elkaar heeft.

De tofste glijbanen voor daredevils

Waterbom Bali, beste waterpark Azië: constrictorWe stipten het hierboven al even aan: in Waterbom Bali vind je o.a. een van de langste glijbanen ter wereld. In een tube glij je van de Constrictor, een 250 meter lange glijbanen met bochten van wel 90 graden.

Maar daar houdt het niet bij op. Voor daredevils biedt Waterbom Bali bijvoorbeeld de Smash Down 2.0. Deze glijbaan krijgt het hoogste cijfer op het gebied van snelheid en sensatie met dank aan de 26 meter bijna verticale vrije val. Voor nog een vrije val ga je naar de Climax. Een aftelklok vertelt je wanneer de grond onder je voeten wegschuift en jouw verticale val (met een G-kracht van 2,5) begint. Wedden dat je hart op dat moment in je keel zit?

Nog zo’n thrillseeker is trouwens de Fast ’n Fierce. Durf jij de race tegen de snelheid aan met jouw reismaatje? De Twinracer is overigens ook de perfecte glijbaan om de strijd aan te gaan. Wie glijdt er op een matje recht vooruit het snelst naar beneden? Iets totaal anders: voor een uniek uitzicht over Waterbom Bali ga je in de Pipeline. Deze doorzichtige glijbaan zweeft hoog boven het park.

Eén van de populairste extreme attracties in Waterbom Bali is Boomerang. Met een goede reden! Je wordt hard gelanceerd om vervolgens binnen no time in een opblaasband door een regenboogglijbaan te roetsjen. Aan het eind trotseer je een enorme muur om achteruit (ja echt!) verder te gaan.

Voor mensen met minder stalen zenuwen

Waterbom Bali, waterpark Azië: lazy riverIets rustiger gaat het eraan toe in de Python, al zou je dat bij deze naam misschien meer een glijbaan van het daredevil kaliber verwachten. In een raft-achtige band glijd je met max. vier personen (leuk voor het hele gezin!) door een brede glijbaan. Onderweg trotseer je uitdagende bochten en een grote watermuur.

In de Superbowl moet je zéker niet stappen als je snel duizelig wordt. De naam zegt het al; dit is feitelijk een kom. Eerst draai je een paar flinke rondjes om vervolgens door een ‘gat in de bodem’ naar beneden te vallen met de band waar je met zijn tweeën in zit.

Nog een stukje relaxter gaat het er aan toe in de bekende Lazy River. Want wat is een goed waterpark zonder rivier waar je eindeloos op kunt dobberen? Dobberend over het water maak je hier ook direct kennis met de groene kant van Waterbom Bali. Je waant je even in de jungle!

Ben je graag actief bezig? Ga naar de FlowRider en trotseer de golven met een sport die surfen, skateboarden en snowboarden combineert. Voor deze attractie wordt wel een toeslag gevraagd.

Een flinke dosis waterpret voor de kleintjes

Waterbomb Bali, waterpark Azië: FuntasticFuntastic is het walhalla voor de jongste vakantiegangers! In dit waterpark vind je waterkanonnen, glijbanen en wateremmers voor de nodige waterpret. Voor de ouders is er een relaxgebied omheen gebouwd. Zo kan je altijd toezicht houden. Kinderen jonger dan 6 jaar moeten wel te allen tijde worden begeleid.

En wat is een park dat Waterbom heet zonder een attracties waarbij je ook echt waterbommen kan afvuren? Dit kan bij de WaterBlaster. Met een katapult kunnen ze ballonnen gevuld met water op elkaar schieten. Wie blijft het langst droog?

Mocht je overigens even niet nat willen worden, ga dan naar EuroBungy. Bij deze attractie word je met een katapult negen meter de lucht ingeschoten. Uiteraard aan elastieken en met een veiligheidsharnas. Met een paar koprollen in de lucht en wat extra sprongen op de trampoline beland je uiteindelijk weer op beide voeten.

Praktische tips voor Waterbom Bali!

  • Wil jij een hele dag genieten van waterpret? Je koopt één kaartje en praktisch alle attracties zijn bij de prijs inbegrepen. Neem alleen even je portemonnee mee voor hapjes en drankjes. Je kunt je kaartje eenvoudig vooraf bestellen via onze partner GetYourGuide. Dan kun je de wachtrij passeren en vermijd je de standaard ‘Duurt het nog lang?’-situaties.
  • Houd er rekening mee dat veiligheid voorop staat in Waterbom Bali; voor elke glijbaan gelden daardoor andere eisen. Zoals een minimale leeftijd, lengte of gewicht. Deze worden streng gehanteerd door de medewerkers.
  • Over veiligheid gesproken; er is een EHBO-post op het park voor kleine ongelukjes. Al gaan we er natuurlijk vanuit dat dat niet nodig is, het is een fijn idee.
  • Op het park zijn handdoeken te huren en kostbare spullen kan je opbergen in kluisjes. Zo kun je allemaal tegelijk glijden en hoeft er niemand op de spullen te passen.
  • Je mag geen eten & drinken van buiten het park meenemen. Niet erg, op het park zijn diverse eet- en drinkgelegenheden te vinden. Wat dacht je van ijssandwiches, handgemaakte churro’s en cake in alle smaken? En dat zijn nog maar slechts de tussendoortjes…

Waterbom Bali, wij zijn fan! Zet dus maar snel op je planning als je binnenkort naar Bali gaat.

Fotografie: Waterbom Bali

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *