Autovakantie bestemmingen: met de auto, waarheen?

Waarheen? De leukste bestemmingen voor een autovakantie

Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt, hoe lang je erover doet en wat je meeneemt. Dat zijn als je het ons vraagt de grootste voordelen van met de auto op vakantie gaan. Maar waar ga je nu heen met de auto? We zetten de leukste bestemmingen voor een autovakantie op een rij.

Kies jij dit jaar ook voor een autovakantie, maar heb je nog geen idee waarheen? Aan de hand van de wensen van onze klanten selecteerden we een toplijstje van autovakantie bestemmingen. Europese plekken die je stuk voor stuk zullen verrassen. En waar je je hart kunt ophalen aan strand, cultuur én bezienswaardigheden. Die zowel leuk zijn voor jong én oud.

Costa Brava (Spanje)

Reistijd vanaf Utrecht: ca. 13-14 uur

Op zoek naar een hoge dosis zon en mooie stranden? Aan de kustgebieden in Spanje zit je altijd goed. Een van de meest favoriete Spaanse vakantiebestemmingen voor een autovakantie is de noordelijk gelegen Costa Brava.

Hoewel veel mensen dan direct denken aan feestende jongeren in Lloret de Mar (en ja, die zijn er ook) biedt deze streek nog veel meer. Boek een autovakantie naar de Costa Brava en je zult kennismaken met de mooiste stranden (Platja de Pals, Tamariu en Platja del Castell).

Maar ook met de charme van bijvoorbeeld Barcelona. Bezoek in de stad (met strand!) de bekende hoogtepunten als de Sagrada Familía, Park Güell en Las Ramblas. Maak op een van de vele terrasjes kennis met de Catalaanse specialiteiten en drink sangria tot in de kleine uurtjes.

Maar vergeet niet ook de minder bekende dorpjes. Het pittoreske en chique dorpje Cadaqués dankt haar bekendheid aan Joan Miró, Pablo Picasso en Federico García Lorca, allen kunstenaars die zich ooit vestigden in dit dorpje.

Populaire autovakantie bestemmingen, Mediterraneo Park & HotelIn Mediterraneo Park & Hotel verblijf je in Roses, een dorpje op ca. 20 km vanaf Cadaqués. Maak gebruik van gratis WiFi, relax in het wellnesscentrum en speel een potje voetbal. De kleintjes vermaken zich bij de miniclub en kinderdisco.

Autovakantie bestemmingen: Costa Brava

Toscane (Italië)

Reistijd vanaf Utrecht: ca. 14 uur

Op zoek naar een Italiaanse autovakantie? In Toscane combineer je zon, zee & strand moeiteloos met cultuur snuiven in de mooiste steden van Italië. Reis langs de steden Florence, Siena en Pisa, terwijl je daarna neerploft op Castiglione della Pescaia. Dit strand is uitgeroepen tot het mooiste en schoonste strand van Italië. Kortom: een veelzijdige autovakantie bestemming!

Een andere aanrader in Toscane is Maremma, een streek in het zuidwesten van Toscane. Cultuurliefhebbers voelen zich als een vis in het water in de middeleeuwse stad Massa Marittima, waar je de prachtige Saint Cerbone’s Cathedral vindt. Nog meer cultuur snuiven doe je in de historische stad San Gimignano, die bekend staat om haar dertien torens.

Het ultieme eilandgevoel ervaren tijdens een autovakantie in deze mooie Italiaanse streek? Maak een dagtocht naar het eiland Elba. Je vindt hier nog schitterende stukken ongerepte natuur, slingerende wegen, goudkleurige stranden en een rijke geschiedenis. De Italianen hebben dit stukje grond al jarenlang in hun hart gesloten, nu jij nog!

Camping Village Park Albatros, ToscaneMet kinderen is Camping Village Park Albatros geweldig. De camping aan de Toscaanse kust beschikt over verschillende verblijfstypes en meerdere zwembaden en activiteiten voor jong & oud. Zonliefhebbers staan daarnaast in no time op het strand!

Autovakantie bestemmingen: Toscane

Provence-Alpes Côte d’Azur (Frankrijk)

Reistijd vanaf Utrecht: ca. 12-13 uur

Ben je op zoek naar een autovakantie bestemming in Frankrijk met de meeste zongarantie? Reis dan af naar het zuiden, naar de Provence-Alpes Côte d’Azur. Met name het stuk aan de kust, rondom de levendige stad annex badplaats Nice, is mateloos populair.

Waarom dit stuk zo’n aantrekkingskracht heeft? Tijdens een dagtripje naar St. Tropez, Cannes, Antibes of zelfs Monaco maak je kennis met the rich and famous. Je bewondert grote luxueuze jachten en wanneer je op een terrasje zit komt de ene na de andere peperdure (sport)auto voorbij. Fantastisch om je even aan te verlekkeren!

Landinwaarts vind je dan weer geweldige dorpjes en de bekende lavendelvelden die prijken op elke reisgids. Het typische en oh zo fijne Frankrijk-beeld. En sla ook zeker het kleurrijke Menton niet over. We begrijpen de populariteit van deze autovakantie bestemming maar al te goed!

Residence La Vallee de la Sainte Baume, FrankrijkResidence La Vallee de la Sainte Baume bestaat uit luxe villa’s in Provençaalse stijl. In de mediterrane tuin vind je een zwembad met ligstoelen en parasols en er zijn faciliteiten voor jong én oud. Doe je mee met een potje jeu de boules?

Autovakantie bestemmingen: Côte d’Azur

Istrië (Kroatië)

Reistijd vanaf Utrecht: ca. 14 uur

Minder populair dan Frankrijk, Spanje en Italië, maar zonder meer opkomend: Kroatië. Met name de streek Istrië is een populaire bestemming voor autovakanties. Dit heeft de streek met name te danken aan haar veelzijdigheid.

Of je nu op zoek bent naar cultuur, wonderschone natuur, mooie stranden, een heerlijke keuken, een aangenaam klimaat of een gunstig prijsniveau: je vindt het hier allemaal.

Istrië is een schiereiland in het noorden van Kroatië, dat omringd wordt door de Adriatische Zee. De kust bestaat uit grillige stranden en mediterrane stadjes. Het binnenland wordt gekenmerkt door kleine dorpjes, meren en watervallen. Bezoek de druipsteengrotten in Postojna, het amfitheater in Pula of de middeleeuwse vestingstad Motuvan.

Een relaxte zonvakantie en op zoek naar levendigheid? Populaire badplaatsen zijn Medulin, Rovinj en Porec. Aan zon, zee en strand heb je hier geen gebrek. Je kunt er daarnaast kennismaken met de lokale cultuur én specialiteiten.

San Canzian Village & Hotel, IstriëKom volledig tot rust bij San Canzian Village & Hotel. Dit luxe complex beschikt over gezellige kamers en villa’s, een infinity-zwembad en Michelin aanbevolen restaurant. Rijd of wandel door de heuvellandschappen en ontdek het historische dorpje Buje.

Autovakantie bestemmingen: Istrië

Gardameer (Italië)

Reistijd vanaf Utrecht: ca. 13 uur

Dat het Italiaanse Gardameer populair is onder onze vakantiegangers weten we al jaren. En dat vinden we ook niet verrassend; het is misschien wel een van de meest veelzijdige autovakantie bestemmingen van Europa. Waar zullen we beginnen?

Het hart van de streek – en daar komt direct de naam vandaan – is Lago di Garda, het grootste meer van Italië met een oppervlakte van 370 km². Aan de oevers van de meren vind je niet alleen fijne stranden (met talloze watersportmogelijkheden), maar ook mooie natuurgebieden en charmante dorpjes.

Die dorpjes nodigen uit tot fijne dagtripjes. Breng bijv. een bezoek aan Sirmione, gelegen op een schiereiland en het thuis van het imposante Castello de Sirmione. Een andere favoriet is Limone Sul Garda, ofwel het citroenenstadje van het Gardameer.

Vergelijk alle badplaatsen aan het Gardameer

Camping Bella Italia, GardameerCamping Bella Italia is al jarenlang een begrijp onder Nederlandse reizigers. Dit dankt de camping aan o.a. een waterparadijs, animatie, diverse sportfaciliteiten en verschillende verblijfstypes. Ook fijn: de camping ligt direct aan het meer.

Autovakantie bestemmingen: Gardameer

Autovakantie bestemmingen dichter bij huis

Is zonzekerheid voor jou niet de belangrijkste factor, maar een kortere reistijd wél? Dan hebben we nog wat leuke autovakantie bestemmingen tips voor dichterbij huis:

  • Tirol (ca. 10 uur rijden vanaf Utrecht) is een populaire Oostenrijkse regio in de winter, maar ook zéker in de zomer. De bergen kleuren groen in de zomer en tijdens lange wandelingen kom je langs prachtige bloemenweides. En er zijn volop actieve mogelijkheden voor jong & oud!
  • Een populaire Duitse regio is Noord-Rijnland-Westfalen, hoewel veel mensen dan geen idee hebben welk deel dit is. De populariteit dankt het echter aan het bekendere Winterberg (op ca. 4 uur rijden van Utrecht), dat zich uitstekend leent voor een actieve vakantie. Er zijn diverse wandelroutes in en om de plaats en er is een groot mountainbikepark.
  • Bretagne (op ca. 9-10 uur rijden van Utrecht) is voor natuur- en cultuurliefhebbers een perfecte bestemming. De regio staat namelijk bekend om de schattige dorpjes, mooie kastelen en indrukwekkende rotspartijen. En de Atlantische Oceaan is binnen handbereik voor een verkoelende duik.
  • Voor een vakantie in eigen land is Limburg de populairste regio. Reizigers uit andere delen van het land geven aan dat de provincie toch een beetje als buitenland voelt. Waar hem dat in zit? Sowieso in het heuvellandschap, wat uniek is voor ons land. Extra fijn is het bourgondische leven en het ge-wel-di-ge Maastricht. Toch even naar het buitenland? Ga naar het Drielandenpunt en je hebt meteen twee andere landen te pakken.

Met de auto op vakantie: weet jij al welke van deze bestemmingen jij heen gaat?

Kiezen uit meer autovakantie bestemmingen?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *