7 redenen voor een vakantie Kroatië

7 redenen om een vakantie in Kroatië te boeken

Kroatië mag dan niet de populairste zonvakantiebestemming zijn onder Nederlanders – good old favorite Spanje wint het nog altijd – het is wel een bestemming die al enige jaren in opkomst is. Niet verrassend, want het land biedt de vakantieganger enorm veel. En nog betaalbaar ook.

Wil jij eens wat anders dan Frankrijk, Italië of Spanje, maar moet je nog even over de streep worden getrokken? Na het lezen van onze zeven redenen voor een vakantie in Kroatië, kan jouw zomervakantie wel eens verrassend eindigen. Aan een andere kant van Europa, wel te verstaan!

1. Veelzijdigheid

De hoofdreden waarom we bij dé VakantieDiscounter gek zijn op een vakantie Kroatië? Het is één van de meest veelzijdige landen van Europa. Je vindt er ongerepte natuur, pittoreske vissersdorpjes, boeiende steden, een veelvoud aan mooie accommodaties… Maar ook: een rijke historie, tal van droomeilandjes en een dosis cultuur waar je u tegen zegt. Wat voor type vakantieganger je ook bent, je zult niet snel teleurgesteld worden door Kroatië.

2. Meer dan 1.000 stranden

Zonliefhebbers opgelet! Kroatië heeft, met de Adriatische kust binnen handbereik, enorm veel baaitjes. Sterker nog: je vindt er meer dan 1.000 stranden. Van populair stranden met tal van faciliteiten tot kleine inhammetjes waar je je ver van de bewoonde wereld waant. Tel daarbij op meer dan 2.500 zonuren per jaar en je komt zonder twijfel zongebruind terug van jouw vakantie Kroatië.

3. Cultuur in het kwadraat

7 redenen voor een vakantie KroatiëHoud je meer van cultuur? Over Kroatië, en haar prachtige historierijke steden en streken, kun je een geschiedenisboek vol schrijven. Sla als cultuurliefhebber in elk geval de volgende mooie plekken niet over.

  • Split, het Venetië van Kroatië met jaar oude smalle straatjes, grote pleinen en historische paleizen. Bezoek o.a. het oude stadscentrum van Split en het Paleis van Diocletianus.
  • Zadar is een havenstad met een bewogen geschiedenis. Zowel de Romeinen, Byzantijnen en Italianen heersten over deze stad. Je vindt hier dan ook geweldige gebouwen uit al deze periodes samen.
  • Dubrovnik is de meest bekende (en geliefde) culturele bestemming die het land rijk is. De oude stad is net een open lucht museum en het is niet verrassend dat deze op de UNESCO Werelderfgoedlijst stat.

4. Een vakantie Kroatië is voordelig

Hoewel Kroatië al jaren in opkomst is, is de vraag naar vakanties in dit land nog altijd kleiner dan de vraag aan bijvoorbeeld de Spaanse Costa’s of de Franse Rivièra. Het grootste voordeel hiervan is dat de vakanties – en zeker het leven in Kroatië zelf – over het algemeen relatief goedkoop zijn. Wacht niet nog vijf jaar, dan betaal je misschien wel dezelfde prijs!

5. Eilandhoppen

7 redenen voor een vakantie KroatiëGriekenland mag veel eilanden hebben, Kroatië doet hier niet aan onder. Hoewel het land ‘slechts’ 50 bewoonde eilanden kent, zijn er in totaal 1.185 eilanden. En door diverse veerdiensten vanaf het vaste land en tussen de eilanden onderling is het geen probleem om tijdens jouw vakantie Kroatië met veel van deze eilanden kennis te maken. Favoriete eilanden zijn o.a. Rab, Pag, de Brijuni- en Kornati-eilanden.

6. Walhalla voor campingliefhebbers

Kroatië doet als kampeerland niet onder aan Spanje & Frankrijk. Je vindt er bergen, meren in het achterland en niet te vergeten de prachtige Adriatisch kust voor een kampeervakantie aan zee. Het klimaat is er zonnig en droog & de bevolking is meer dan gastvrij. En niet te vergeten: de campings in Kroatië zijn van een hoge kwaliteit.

7. Culinair genieten

Je kunt naar Italië als lekkerbek, maar je kunt je ook laten verrassen door de vele delicatessen in Kroatië. Zo zijn de vis en krab uit de Adriatische Zee beoordeeld als de meest smaakvolle ter wereld. En in het binnenland van Istrië kun je je tegoed doen de witte en zwarte truffel. Op het eiland Pag maken ze bijzondere schapenkaas bedekt met olijfolie. Dit alles vergezeld van een goede wijn, want aan wijngaarden ook geen gebrek tijdens een vakantie Kroatië.

Ben jij al over de streep getrokken? Bekijk dan nu ons aanbod naar Kroatië en boek jouw volgende vakantie. Veel plezier in Kroatië!

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *