5 redenen El Gouna

5 redenen waarom een zonvakantie naar El Gouna een goed idee is

El Gouna, een vakantiebestemming ten noorden van Hurghada, is kleiner en vooral minder bekend dan de grote Egyptische badplaatsen zoals Hurghada en Marsa Alam. Maar dat betekent niet dat het minder te bieden heeft! Er zijn genoeg redenen om voor een zonnige reis naar El Gouna te kiezen. Wij geven je er vijf! Lees je mee?

1. Eindeloze mogelijkheden voor snorkelen en duiken

5 redenen vakantie El Gouna, snorkelen en duikenHet Rode Zee-gebied an sich staat er bekend om: de prachtige onderwaterwereld. El Gouna dus ook! Je kunt zo het water in wandelen en zien wat er zich onder water afspeelt. Nog leuker is het om een boottocht te boeken, zodat je mee kunt varen naar de mooiste duikspots.

Welke plekjes in El Gouna en omgeving je sowieso moet zien? Abu Nuhas Reef, een rif waar verschillende scheepswrakken liggen, The Thistlegorm waar een vliegtuig in 1941 is neergestort en Shabaha Reef, een koraalrijk rif waar je krabben en andere waterdieren kunt spotten.

2. De almachtige woestijn

Crossing the desert! Het voelt toch wel echt machtig om met een quad door eindeloos lang zand te scheuren. Er zijn diverse bedrijven – en vaak kan het ook via de touroperator – die quadsafari’s aanbieden. Tijdens deze safari scheur je dwars door de woestijn heen. Een ervaring om nooit te vergeten.

Wil je vooraf al een quadsafari regelen? Dit kan eenvoudig via onze partner GetYourGuide. Ga de duinen te lijf met jouw quad én breng een bezoekje aan de bedoeïenen.

 3. Niets meer dan luieren

5 redenen vakantie El GounaDe hotels in El Gouna zijn gericht op luxe. Dat betekent in de meeste gevallen een privéstrand en de mogelijkheid om een vakantie o.b.v. all inclusive te boeken. En de hotels bieden daarnaast ook nog eens vermaak in alle vormen én voor alle leeftijden. Daarnaast betaal je zeker niet de hoofdprijs voor deze exceptionele weelde.

Eén van onze favoriete hotels in El Gounda is The Three Corners Ocean View. Als je gewoon even geen zin hebt in kinderen is deze plek op jouw lijf geschreven. Het hotel hanteert namelijk een adults only formule. Je kijkt vanuit een prachtig rond zwembad direct uit op de Rode Zee en zult eens in de zoveel tijd indrukwekkende jachten voorbij zien varen.

Een ander ontspanningsparadijs is Sheraton Miramar Resort. Het ruime zwembad, het wellnesscentrum en de drie kinderbaden zorgen ervoor dat gasten van iedere leeftijd hier een fijne vakantie beleven.

4. Cultuur proeven in het El Gouna Museum

Meer leren over de Egyptische geschiedenis doe je door een bezoekje te brengen aan het El Gouna Museum. In dit museum worden kunststukken uit de oudheid gepresenteerd. Door de interactieve computers wandel je niet slechts langs de expositie, maar kom je ook meer te weten over alle kunststukken. Extra leuk is de souvenirshop waar je gelijk wat mee kunt nemen als aandenken of cadeau.

5. De jachthaven van El Gouna

Jachthaven, 5 redenen El GounaEen pronkstuk van de stad is de jachthaven. De luxe jachten zijn niet op één hand te tellen en tijdens een wandeling langs deze pareltjes kijk je jouw ogen uit. Je kunt daarnaast op de boot stappen voor een excursie, want die worden hier in grote getallen aangeboden.

Houd je er van om op vakantie te shoppen, zodat je een leuke herinnering mee kunt nemen naar huis? In de haven word je niet teleurgesteld, want winkelen kan hier uitstekend. Pak ook zeker even een terrasje mee; dit is het goede luieren!

Heb jij El Gouna inmiddels op het vizier? Bekijk dan nu ons volledige aanbod of voordelige last minutes.

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

3 thoughts on “5 redenen waarom een zonvakantie naar El Gouna een goed idee is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *