Cultuur Tenerife

300% cultuur op Tenerife

Tenerife is een uitstekende vakantiebestemming voor de natuurliefhebber. Het eiland bezit een bijzonder landschap en natuurparken. Maar het eiland kent ook een rijke geschiedenis: het eiland bezit mooie kathedralen en paleizen en bijzondere steden. We gingen op zoek naar de mooiste plekken voor cultuurliefhebbers.

Santa Cruz, de sfeervolle hoofdstad van Tenerife

De hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz, ligt in het noordoosten van het eiland. De autovrije zone in het midden van de stad is sfeervol en gezellig. Je vindt hier o.a. de mooiste winkelstraat van Tenerife, Calle del Castillo.

Deze straat begint bij Plaza de la Candelaria, waar je het monument El Trionfo vindt. Het marmeren beeld is in de 18e eeuw ontworpen en stelt de beschermheilige van Tenerife voor. Ook het 18e eeuwse Palacio de Carta vind je aan dit plein. Van buiten al een plaatje, maar van binnen helemaal.

Let op: in Santa Cruz houden ze nog steeds rekening met de siësta. Met name winkels sluiten tussen 13.00 en 16.00 hun deuren. Restaurants en cafés zijn ook niet als vanzelfsprekend geopend.

Cultureel Tenerife, La LagunaLa Laguna, de religieuze hoofdstad van Tenerife

Hoewel Santa Cruz al luttele jaren de hoofdstad is van Tenerife, was dit vroeger de stad La Laguna, ofwel San Cristóbal de La Laguna. Na Santa Cruz is dit de grootste stad van het eiland, en dat niet alleen; het is de religieuze hoofdstad van het eiland. Tijdens een bezoek aan de stad kun je dan ook veel kerken, kathedralen en kloosters bezoeken.

Breng een bezoek aan het bisschoppelijk paleis Palacio Episcopal of bezichtig het Palacio de Nava y Grimón. Dit paleis, aan Plaza del Adelantado, is geheel in typische Spaanse stijl gebouwd. Naast het paleis vind je aan dit plein ook Mercado de La Laguna. Hier kun je verse groente, fruit, vis,vlees en bloemen halen, terwijl je in Spaanse sferen verkeerd.

Ontmoet de lokale bevolking in Garachico

De stad Garachico is een aaneenschakeling van smalle straatjes, historische gebouwen en must see bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld Castillo de San Miguel, het kasteel van waaruit de stad vroeger werd beschermd tegen piraten. En hoewel je Palacio de los Condes de la Gomera niet van binnen kunt bekijken, is alleen de buitenkant al de moeite waard. Je vindt het paleis aan het plein Plaza de la Libertad, een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Drink samen met hen een glas wijn of vraag of je een spelletje domino mee mag spelen.

Puerto de la Cruz, het oude vissersdorpje van Tenerife

Hoewel Puerto de la Cruz van oorsprong een oud vissersdorpje is, is het anno 2015 een van de populairste badplaatsen op het eiland. Gelukkig is dit niet ten koste gegaan van de historie.

Maak een wandeling door de stad en geniet van de historische gebouwen. Hier vind je onder meer Castillo de San Felipe en Castillo de San Juan, oude kastelen die vroeger dienst deden als fort om het dorp tegen piraten te beschermen. Tegenwoordig worden hier tentoonstellingen gehouden.

Leuk voor het hele gezin: het populaire zwemparadijs Lago de Martiánez. Het subtropische zwembad is ontworpen door de Canarische kunstenaar César Manrique. Het zwembad is gevuld met zeewater en omgeven door fonteinen, grasvelden, bloemen en ligbedden.

Wil jij kennismaken met de cultuur op Tenerife? Bekijk ons voordelige aanbod.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *