Redenen vakantie Aruba

One Happy Island! 10 redenen om nú naar Aruba te gaan

De slogan die de Arubanen gebruiken om reizigers naar hun eiland te trekken, is sinds jaar en dag One Happy Island. Zodra je een voet op de bodem van Aruba hebt gezet, snap je wat ze hier mee bedoelen. Van dit tropische paradijs kun je niet anders dan vrolijk worden.

Is alleen deze slogan niet genoeg om jou over te halen een vakantie naar dit Antilliaanse eiland te boeken? We zetten 10 redenen op een rij. Ontkennen kan niet langer; die vakantie Aruba zal geboekt moeten worden!

1. De Arubanen zijn zeer gastvrij

Decennia geleden, toen Aruba nog niet zo’n toeristische bestemming was en het eiland nog maar over weinig hotels beschikte, boden Arubanen vakantiegangers hun huis aan om in te verblijven. Hoewel Aruba op toeristisch gebied is gegroeid, zijn de inwoners nog altijd even gastvrij. Ze zijn trots op hun eiland en willen dit juist aan anderen tonen.

2. Het is het meest zonnige Caribische eiland

We horen je denken ‘Zijn alle Caribische eilanden dat niet?’. Klopt. Met één klein verschil; Aruba ligt 25 km ten noorden van de Venezolaanse kust en daarmee onder de orkaangordel. Tropische stormen komen hier dan ook in minder mate voor en je wordt elke ochtend vrolijk wakker met het zonnetje op je gezicht.

3. Elke dag de mooiste zonsondergang

Overdag geniet je aan het strand van de Arubaanse zon, ’s avonds is dit dé plek om te genieten van de mooie zonsondergangen waar Aruba bekend om staat. Laat je in het zand vallen, trek een fles wijn open en geniet met een hoofdletter G.

4. Keuze uit meer dan 50 stranden

redenen vakantie Aruba: strandVeel hotels liggen direct aan de witte zandstranden met massa’s palmbomen die in fel contrast staan met het helderblauwe water. Een walhalla voor zonliefhebbers!

Eagle Beach, Mangel Halto, Arashi Beach, Baby Beach, Andicuri Beach… stuk voor stuk pareltjes die je bij de eerste aanblik doen glimlachen.

Reisblogger Laura, van What About Her, vertelde eerder alles over haar favoriete stranden op Aruba.

5. Ultieme en afwisselende duikspots

Aruba is mooi boven water, maar ook zeker onderwater. Of je nu gaat snorkelen of (diepzee)duiken; de onderwaterwereld is een plaatje met tal van tropische vissen en koraalriffen.

De diversiteit van hotspots is enorm; je kunt duiken in ondiep water, maar kunt ook gaan voor de uitdaging van een drop-of rif of een bezoek brengen aan een van de scheepswrakken op de Caribische bodem.

6. Het hele jaar door de leukste festivals & feesten

redenen vakantie ArubaAruba Soul Beach Music Festival, Aruba Wine & Dine Restaurant Week, Electric Fetsival, Caribbean Sea Jazz Festival, Aruba Lightning Parade, carnaval… op Aruba houden ze wel van een feestje! Of het nu gaat om een nationale feestdag, grote muziekconcerten of festivals; er is altijd wat te beleven.

Het hoogtepunt is zonder twijfel carnaval. Wist je dat het carnavalsseizoen maar liefst een maand duurt? In deze periode kun je van het ene straatfeest naar het andere straatfeest hoppen én kleurrijke optochten bijwonen. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

7. Onweerstaanbare bolo preto

Onze favoriete lekkernij op Aruba? Zonder twijfel bolo preto, wat feitelijk zwarte taart betekent. Deze fruittaart, die ze traditiegetrouw serveren op familiefeesten, is voor minimaal een maand geweekt in rum en brandy. Als je uitgenodigd wordt op een lokaal feestje of bij een familie thuis, sla deze taart dan zeker niet af.

8. Aruba is een walhalla voor actieve vakantiegangers

Is een week of twee weken aan het strand liggen niet helemaal jouw ding? Dagjes strand kun je op Aruba eenvoudig combineren met actieve dagen. Joggen, golfen, hiken, bergbeklimmen, fietsen, skydiven, kitesurfen, SUP yoga, parasailen… het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

9. Een ruime keuze uit luxe hotels

Redenen vakantie Aruba: hotelsAls je na een jaar lang hard werken én sparen op zoek gaat naar een fijn vakantieverblijf is een beetje luxe wel welkom. All inclusive verblijven bijvoorbeeld, of de mogelijkheid om je in de watten te laten liggen in een wellnesscentrum.

Op Aruba vind je een ruime keuze aan luxe hotels. We zetten onze favorieten op een rij:

  • Rustig, maar wél all inclusive verblijven? Dat kan in het adults only Riu Palace Antillas. 24 uur per dag kun je hier gratis eten en drinken en aan het zwembad kom je ultiem tot rust doordat vakantiegangers jonger dan 18 jaar niet zijn toegestaan.
  • Luxe kamers voorzien van alle gemakken, een prachtig zwembad en direct gelegen aan het witte zandstrand. Klinkt dat je goed in de oren? Verblijf dan in Riu Palace Aruba. In dit sfeervolle resort kun je optimaal genieten van de Arubaanse zon.
  • Geniet van een op-en-top Caribische én luxe vakantie in het luxe Manchebo Beach Resort & Spa. Dit hotel ligt aan het breedste zandstrand van Aruba en is ideaal voor vakantiegangers die op zoek zijn naar ontspanning en romantiek.

10. De charme van de ruige noordkust

Een bijzondere plek op Aruba is het noordelijk gelegen Arikok National Park, dat maar liefst 25% (!) van het eiland beslaat. Palmbomen tref je hier niet aan, wel eindeloos veel cactussen. Strandjes? Slechts twee, en die zijn enkel met een 4×4 bereikbaar. Best een avontuur, want je komt op bijzondere plekken.

Heb je nog meer redenen nodig om ein-de-lijk die vakantie naar Aruba te boeken of hebben we je overtuigd?

Fotografie: Bas Rabeling | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *