MEIVAKANTIE

Voordelige meivakantie: landen in Balkanregio winnen het van Spanje en Griekenland

Voor een goedkope meivakantie ga je naar de Balkan-regio. Dat blijkt uit onderzoek van dé VakantieDiscounter. Na vergelijking van miljoenen aanbiedingen blijkt dat een vakantie naar Albanië of Tunesië zomaar € 100,- (of meer) voordeel oplevert. Traditionele landen als Spanje en Griekenland zijn uit de top vijf voordelige vakanties gestoten.

dé VakantieDiscounter vergeleek de prijzen van 8-daagse vliegvakanties met elkaar. De top 5 bestaat uit maar liefst drie landen in de Balkanregio – Albanië, Bulgarije en Kroatië – aangevuld met Tunesiëen Turkije. Spanje & Griekenland komen niet eens in de top 5 voor.

Land Prijs p.p.
Albanië € 425
Tunesië € 485
Turkije € 526
Kroatië € 552
Bulgarije € 564
Spanje € 584
Egypte € 616
Griekenland € 618

“De vraag naar vakanties in Spanje & Griekenland is erg groot, dit zie je terug in de reissom. Albanië en Kroatië zijn minder populair en daarom worden deze reizen goedkoper in de markt gezet. Groot pluspunt van deze bestemmingen is dat je lokaal ook nog eens vaak minder uitgeeft; de prijzen van eten & drinken liggen daar laag”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter.

Wil je toch naar Griekenland of Spanje? Dan kan het lonen om te kijken naar welke bestemming je binnen deze landen gaat. In Griekenland is Karpathos de goedkoopste optie (€ 391,- p.p.), gevolgd door Samos (€ 452,-) en de Olympus Rivièra (€ 532,-). De populaire eilanden Kos, Rhodos en Kreta zijn duurder.

Wie voordelig naar Spanje wil, kan de eilanden beter inwisselen voor het vasteland. Een 8-daagse vliegvakantie naar de Costa Dorada kost gemiddeld € 387,- p.p., voor de Costa Brava is dit € 400,- en voor de Costa Barcelona € 403,-. Ter vergelijking: voor Mallorca is dit gemiddeld € 538,- en voor Gran Canaria € 642,-.

Verre meivakantie voor weinig

Europa en het Middellandse Zeegebied zijn – op de Canarische Eilanden na – nog niet altijd even zonzeker voor eind april/begin mei. Wie zonzekerheid wil, kan het beter verder weg zoeken. De goedkoopste opties hiervoor zijn:

Land Prijs p.p.
Egypte € 616
Gambia € 646
Kaapverdië € 661
Senegal € 750
Marokko € 791

Dit zijn stuk voor stuk voordeligere bestemmingen dan het geliefde Curaçao, waar je gemiddeld € 1.332,- moet betalen voor een 8-daagse meivakantie.

Voordelige all inclusive vakanties

Maar liefst 51% van alle meivakantie-gangers boekt o.b.v. all inclusive, zo blijkt uit gegevens van dé VakantieDiscounter. Wat zijn hier de goedkoopste bestemmingen voor?

Land Prijs p.p.
Tunesië € 482
Turkije € 532
Montenegro € 535
Kroatië € 557
Bulgarije € 564

“We adviseren reizigers wel om bij een all inclusive vakantie niet alleen rekening te houden met de prijs. In landen als Turkije en Egypte (maar ook Spanje en Griekenland) is de all inclusive formule vaak uitgebreider en luxer”, aldus Vlaanderen. “Het is dan soms appels met peren vergelijken.”