MEIVAKANTIE

Europese eilanden mateloos populair in meivakantie

De Europese eilanden zijn zeer in trek voor de aanstaande meivakantie. Dat blijkt uit onze recente boekingsdata. De Turkse Rivièra, Mallorca en Kreta zijn de drie populairste bestemmingen. Op de Turkse Rivièra na wordt de top 10 gedomineerd door Europese eilanden.

De afgelopen week zijn er 25% meer reizen geboekt dan de week voordien. Ten opzichte van een week eerder bedraagt de stijging zelfs 50%. De oorzaak voor de stijging is onbekend, zegt Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter: “Misschien is men geruster geworden doordat het nu in Europa al een tijd lang goed gaat met de ontwikkelen rondom het coronavirus.”

Populairste regio’s

Turkije is de enige grote uitzondering op de vele eilanden.

  1. Turkse Rivièra – Turkije (14%)
  2. Mallorca – Spanje (8%)
  3. Kreta – Griekenland (7%)
  4. Gran Canaria – Spanje (5%)
  5. Kos – Griekenland (4%)
  6. Noord-Egeïsche Kust – Turkije (4%)
  7. Rhodos – Griekenland (3%)
  8. Ibiza – Spanje (3%)
  9. Zakynthos – Griekenland (3%)
  10. Rode Zee – Egypte (2%)

Algemene cijfers over de meivakantie

Gemiddeld duurt een reis 8 dagen. Van alle boekers gaat 93% op hotel. All inclusive is dan weer het meest populaire verblijfstype (41%), daarna logies en ontbijt (29%).

Prijzen in de meivakantie

Gemiddeld kost een 8-daagse vliegvakantie op basis van logies en ontbijt € 566,- p.p. Kroatië (€ 433,- p.p.), Turkije (€ 483,- p.p.) en Italië ( € 484,- p.p.) zijn de drie goedkoopste bestemmingen.

Een 8-daagse all-inclusive vliegvakantie kost gemiddeld € 672,- p.p. Voor deze formule zijn de goedkoopste bestemmingen Tunesië (€ 504 p.p.), Kroatië (€ 542,- p.p.), en Bulgarije (€ 545,- p.p.)